Skip to main content

ACR Electronics: METSTRADE - ACR Electronics stelt een nieuw AISLink man overboord-apparaat voor

Press Release   •   Nov 15, 2016 10:15 GMT

ACR Electronics AISLink MOB

METSTRADE, 15tot 17 november, Amsterdam, Stand 03.131 Hall 3

ACR Electronics, een onderneming van Drew Marine, lanceert de nieuwe AISLink MOB – haar eerste Automatic Identification System (AIS) Man Overboard (MOB) apparaat.

Ontworpen om de grootst mogelijke kans te bieden om gered te worden uit het water, zal de AISLink MOB van ACR Electronics noodsignalen beginnen uit te zenden 15 seconden na de activering, en kan het apparaat daar meer dan 24 uur mee doorgaan.

De AISLink, die handmatig of automatisch wordt geactiveerd bij opblazen van het reddingsvest, verstuurt MOB noodberichten, samen met de GPS-coördinaten naar schepen met een AIS-ontvanger en/of plotter binnen een straal van vijf mijl.

Verder beschikt het lokalisatie-apparaat van ACR ook over de mogelijkheid de bemanning te waarschuwen door het Digital Selective Calling (DSC) alarm te activeren op de VHF-radio van het schip.

Een geïntegreerd flitslicht met hoge intensiteit helpt de redders bij de exacte plaatsbepaling, zelfs bij slechte zichtbaarheid.

Mikele D’Arcangelo, Marketing Director van ACR Electronics, zei: “Het visuele contact met een man overboord kan, zelfs bij kalme zee, snel verloren gaan. AIS MOB technologie kan hier het grote verschil maken, omdat hij werd ontworpen om de snelle redding van een drenkeling mogelijk te maken.

“Een AISLink MOB op een reddingsvest in een man overboord-situatie, waar elke seconde telt, geeft de snelste en grootste kans op redding door schepen in de buurt, uitgerust met AIS.”

Onder de opmerkelijke eigenschappen ACR’s AISLink:

 • Dubbel alarm via AIS en DSC
 • Geïntegreerde GPS voor een uitzonderlijk nauwkeurige plaatsbepaling
 • Eenvoudige integratie in het reddingsvest
 • Handmatig of automatisch activeren
 • In staat met AIS uitgeruste schepen te alarmeren binnen een straal van 4,3 zeemijl
 • 24+ uren bedrijfsduur, levensduur van de batterij: 7 jaar
 • 5 jaar garantie
 • Ultrahelder LED-flitslicht
 • Stevig en waterproof tot op 10 meter

De nieuwe AISLink MOB, die de omvangrijke lijn van ACR Electronics' persoonlijke maritieme veiligheidsuitrusting vervoegt, is een speciaal ontworpen lokalisatie-apparaat, met zijn prijs van €253 ($279) geschikt voor zowel de recreatieve als de commerciële marinemarkten.

ACR’s nieuwe AISLink MOB is deze vakantieseizoen beschikbaar bij de plaatselijke of de online recreatie-marinewinkels

Zie voor meer informatie www.acrartex.com

Einde

Aanwijzingen voor de sociale media:

 • Tag om deze content te delen via de sociale media ACR's sociale media-accounts, en gebruik #AISLink, #METSTRADE of #AISMOB in uw post.
 • Reageer indien u foto's nodig heeft met uw verzoek op deze e-mail.
 • Tekstvoorstel voor uw post: ACR Electronics introduceert nieuwe AISLink MOB

For further information, please contact:

ACR Media Relations:

Mikele D’Arcangelo or Nichole Kalil

Tel: +1 954-862-2115/2180

E-mail: nichole.kalil@acrartex.com

www.acrartex.com

or

Saltwater Stone

Jules Riegal or Clive Bartlett

Tel: +44 (0)1202 669244

E-mail: j.riegal@saltwater-stone.com

www.saltwater-stone.com

Over ACR Electronics, Inc.

ACR ontwerpt en fabriceert een volledige lijn van veiligheids- en overlevingsproducten onder de merknamen ARTEX en ACR, waaronder ELT's, EPIRB's, PLB's, AIS, SART, flitslichten, lichten voor reddingsvesten, zoeklichten en veiligheidsaccessoires. De kwaliteits-managementssystemen van de onderneming zijn gecertificeerd door TUV USA volgens AS9100C / ISO 9001:2008. Als erkend wereldleider in veiligheids- en overlevingstechnologie hebben ACR en ARTEX veiligheidsuitrustingen geleverd aan de luchtvaart- en marine-industrie en het leger sinds 1956. De onderneming heeft haar hoofdkwartier in Fort Lauderdale, Florida en stelt meer dan 180 personen te werk in haar productiebedrijf.

Attached Files

PDF document