Skip to main content

Raymarine - boot Düsseldorf: Raymarine introduceert nieuwe AIS-zendontvanger met geïntegreerde antennesplitter

Press Release   •   Jan 23, 2018 14:14 GMT

Raymarine AIS700 with Axiom 9 MFD

boot Düsseldorf 2018, 20 t/m 28 januari, hal 11, stand A42

De nieuwe en eenvoudig te installeren AIS700 is een alles-in-één-apparaat voor watersporters die zich veiliger willen voelen en zich beter bewust willen zijn van hun omgeving

BOOT DÜSSELDORF 2018, DUITSLAND – Raymarine, onderdeel van FLIR Systems, introduceert vandaag een nieuwe AIS-zendontvanger met geïntegreerde antennesplitter. De nieuwe AIS700-zendontvanger van Raymarine kan gebruik maken van dezelfde antenne als de marifoon. Dit apparaat van klasse B levert watersporters dus een eenvoudige, nette en voordelige installatie op.

De AIS700 levert uitmuntende prestaties en maakt gebruik van de nieuwste netwerktechnologieën, voor snellere updates, meer bandbreedte en beter bereik. De zendontvanger is naadloos te integreren met Raymarine-MFD's, -instrumenten en -navigatiesystemen op pc-basis met uitgebreide verbindingsmogelijkheden.

Aan boord van kleine schepen is er vaak weinig ruimte voor de antennes van het communicatiesysteem. De AIS-zendontvanger en de marifoon aan boord werken op dezelfde frequentieband en kunnen daarom gebruikmaken van één gezamenlijke antenne. De AIS700 van Raymarine is een alles-in-één-apparaat en zorgt bij beperkte ruimte voor een eenvoudigere installatie. Alles wordt aangesloten op de AIS700, wat minder bedrading betekent. Bovendien neemt het geheel aan boordapparatuur minder ruimte in. Ook wordt de installatie voordeliger, omdat er geen afzonderlijke antennesplitter nodig is.

De positiebepaling van de AIS700 is uitzonderlijk nauwkeurig dankzij een functiegebonden 72-kanaals GPS-ontvanger met RAIM. Bovendien kan de zendontvanger met behulp van de nieuwste NMEA2000- en SeaTalkng-protocollen worden aangesloten op de MFD's aan boord. Dankzij de ingebouwde NMEA0183-multiplexer wordt integratie van de AIS700 met MFD's en radioapparatuur van oudere generaties veel eenvoudiger. Ook hier zijn geen afzonderlijke apparaten voor nodig. De installatie blijft dus gestroomlijnd en is voordeliger.

Met de 'stille modus' van de AIS700 kunnen bepaalde gebruikers hun AIS-transmissie stopzetten. Zelf blijven ze wel gegevens ontvangen van vaartuigen in de buurt. Vooral sportvissers die meedoen aan viswedstrijden met grote prijzen hebben hier profijt van; zij willen hun positie immers niet prijsgeven aan de andere deelnemers. De 'stille modus' is ook een belangrijk middel in de strijd tegen piraterij. AIS wordt namelijk veelvuldig gebruikt door piraten die de zee afspeuren op zoek naar naderende vaartuigen. De stille modus is een extra beveiligingsmaatregel voor jachten in gevaarlijke wateren om potentiële bedreigingen te voorkomen.

De AIS700-zendontvanger van Raymarine heeft een adviesprijs van € 895,00 (excl. btw). Ga voor meer informatie naar www.raymarine.nl

Einde

Mediacontact:

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Over FLIR Systems, Inc

FLIR Systems werd opgericht in 1978 en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilsonville, in de Amerikaanse staat Oregon. FLIR Systems is een wereldwijd toonaangevende producent van sensorsystemen die perceptie en bewustzijn verbeteren. Hierdoor kunnen levens worden gered, verbetert de productiviteit en wordt het milieu beschermd. Met bijna 3500 medewerkers heeft FLIR de visie om 'The World’s Sixth Sense' te zijn, met warmtebeeldtechnologie en aanvullende technologieën voor het realiseren van innovatieve, intelligente oplossingen voor beveiliging en bewaking, milieu- en conditiemonitoring, buitenrecreatie, inspectiesystemen, navigatie en geavanceerde dreigingsdetectie. Ga voor meer informatie naar www.flir.com en volg @flir.

Over Raymarine:

Raymarine is marktleider op het gebied van nautische elektronica. Het bedrijf ontwikkelt en produceert het meest uitgebreide elektronica-assortiment voor watersportvaartuigen en lichte, commerciële schepen. De bekroonde producten worden ontwikkeld met het oog op topprestaties en optimaal gebruiksgemak, en zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Raymarine biedt onder andere productlijnen voor radars, stuurautomaten, GPS, instrumenten, visopsporingsapparatuur, communicatieapparatuur en geïntegreerde systemen. Raymarine is onderdeel van FLIR Systems, een wereldleider in warmtebeeldtechnologie. Ga voor meer informatie over Raymarine naar www.raymarine.com