Skip to main content

Raymarine - boot Düsseldorf: Raymarine julkistaa uuden AIS-lähetinvastaanottimen, jossa on integroitu antennijakaja

Press Release   •   Jan 23, 2018 14:23 GMT

Raymarine AIS700 with Axiom 9 MFD

Düsseldorfin venemessuilla 2018, 20.–28. tammikuuta, halli 11 osasto A42

Uusi AIS700-yhdistelmälaite on helppo asentaa, ja se parantaa veneilijöiden turvallisuutta ja tilannetietoisuutta merellä.

BOOT DÜSSELDORF 2018 – Raymarine, FLIR Systemsin divisioona, julkistaa tänään uuden AIS (Automatic Identification System) -lähetinvastaanottimen, joka on varustettu integroidulla antennijakajalla. Uusi luokan B Raymarine AIS700 -lähetinvastaanotin antaa veneilijöille mahdollisuuden käyttää samaa antennia VHF-radiolaitteiston kanssa, mikä mahdollistaa helpon, siistin ja edullisen asennuksen.

Suorituskyvyltään luokkansa parhaassa AIS700-laitteessa hyödynnetään uusinta verkkoteknologiaa, mikä varmistaa nopean päivityksen, suuremman kaistanleveyden ja paremman kantaman. Monipuolisilla liitäntävaihtoehdoilla varustettu laite on suunniteltu integroitavaksi saumattomasti Raymarinen monitoiminäyttöihin, laitteisiin ja tietokonepohjaisiin navigointijärjestelmiin.

Pienissä veneissä on usein vaikea löytää tilaa veneen viestintäjärjestelmien antennien asentamiseen. Koska AIS-lähetinvastaanotin ja veneen VHF-radiolaite toimivat samalla taajuuskaistalla, on mahdollista jakaa yksi antenni näiden molempien laitteiden käyttöön. Raymarine AIS700 -laitteen yhdistelmäarkkitehtuuri mahdollistaa siistimmän asennuksen silloin, kun tilasta on pulaa. Kaikki voidaan kytkeä suoraan AIS700:aan, mikä vähentää tarvittavaa kaapelointia ja laitteiston vaatimaa kokonaistilaa. Tämä myös pienentää asennuskustannuksia, koska erillistä antennijakajaa ei tarvitse hankkia.

Erittäin tarkalla, 72-kanavaisella RAIM-yhteensopivalla GPS-vastaanottimella varustettu AIS700 liitetään veneen monitoiminäyttöihin käyttämällä uusimpia NMEA2000- ja SeaTalkng-verkkoja. Sisäisen NMEA0183-multiplekserin ansiosta AIS700 on helppo integroida myös vanhempien monitoiminäyttöjen ja radioiden kanssa. Tässäkään tapauksessa ei tarvita lisämoduuleja, minkä ansiosta asennus on helppoa eikä aiheuta lisäkustannuksia.

AIS700:n hiljainen tila mahdollistaa veneen tietojen lähetyksen keskeyttämisen, vaikka läheisyydessä olevien alusten tietojen vastaanotto pysyy käynnissä. Tämä ominaisuus on hyödyllinen erityisesti urheilukalastajille, jotka eivät kalastuskilpailuissa halua paljastaa sijaintiaan kanssakilpailijoilleen. Purjehtiminen alueilla, joissa vallitsee merirosvojen hyökkäyksen vaara, on toinen esimerkki hiljaisen tilan käytön hyödyllisyydestä. Alusten sieppaamista suunnittelevat rikolliset nimittäin käyttävät AIS-tietoja seuratessaan alueelleen saapuvia aluksia. Käyttämällä hiljaista tilaa vaarallisilla vesillä, alukset voivat parantaa turvallisuuttaan merirosvojen varalta.

Raymarine AIS700 -lähetinvastaanottimen hinta on 895,00 € / 829,00 £ (alv. 0 %). Lisätietoja on sivustossa osoitteessa www.raymarine.com

---

Yhteyshenkilö:

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

FLIR Systems, Inc.

Vuonna 1978 perustettu FLIR Systems, jonka pääkonttori on Oregonin Wilsonvillessä Yhdysvalloissa, on tilannetietoisuutta parantavien, ihmishenkien pelastamisessa avustavien, tuottavuutta parantavien ja ympäristönsuojelua tehostavien anturijärjestelmien maailman johtava valmistaja. FLIRin palveluksessa on lähes 3 500 henkilöä. Yrityksen visiona on olla ”maailman kuudes aisti’” kehittämällä lämpökuvantamisteknologioita ja tukiteknologioita, joiden tukemana se pystyy toimittamaan innovatiivisia ja älykkäitä ratkaisuja turvallisuuden ja valvonnan, ympäristö- ja olosuhdevalvonnan, ulkoilun, konenäön, navigoinnin sekä uhkien kehittyneen tunnistuksen tarpeisiin. Lisätietoja saat osoitteesta www.flir.com ja seuraamalla tiliä @flir.

Raymarine:

Raymarine on maailman johtava yritys merielektroniikan alalla. Se kehittää ja valmistaa markkinoiden laajinta valikoimaa elektroniikkatuotteita vapaa-ajan veneilyyn ja kevyeen ammattikäyttöön Huippuluokan suorituskykyä ja helppokäyttöisyyttä silmällä pitäen suunniteltuja, palkittuja tuotteita on saatavana maailmanlaajuisen jälleenmyyjä- ja jakelijaverkoston välityksellä. Raymarinen tuotevalikoimaan sisältyy tutkia, autopilotteja, GPS:t, mittareita, kaikuluotaimia, viestintävälineitä ja integroituja järjestelmiä. Raymarine on FLIR Systems’n, maailman johtavan lämpökuvausyrityksen, divisioona. Lisätietoja Raymarinesta on osoitteessa www.raymarine.com