Skip to main content

Raymarine - boot Düsseldorf: Raymarine lanserar ny AIS-sändare med integrerad antennsplitter

Press Release   •   Jan 23, 2018 15:11 GMT

Raymarine AIS700 with Axiom 9 MFD

boot Düsseldorf 2018, 20–28 januari, hall 11 monter A42

Nya AIS700 med allt i ett-funktion är enkel att installera för båtägare som vill öka säkerheten och medvetenheten på vattnet

BOOT DÜSSELDORF 2018, TYSKLAND – Raymarine, en division inom FLIR systems, presenterar idag lanseringen av sin nya AIS-sändare (Automatic Identification System) med integrerad antennsplitter. Nya Raymarine AIS700 klass B-sändare gör att båtägare kan dela antenn med VHF-utrustningen ombord, vilket gör installationen mycket enklare, renare och mindre kostsam.

AIS700 har klassledande prestanda och använder den senaste nätverkstekniken för snabbare uppdateringar, ökad bandbredd och bättre intervall. Den har konstruerats med sömlös integration med Raymarine MFD, instrument och PC-baserade navigationssystem med utökade anslutningsalternativ.

På små båtar är utrymmet för installation av antenner för kommunikationssystem ofta begränsat. Eftersom AIS-sändare och båtens VHF-radio fungerar på samma frekvensband kan dessa två enheter dela en antenn. Allt i ett-konstruktionen hos Raymarine AIS700 ger en renare installation där utrymmet är av vikt. Allt ansluts till AIS700, vilket minimerar kablage och minskar maskinvarans fysiska storlek. Installationen blir dessutom billigare eftersom du inte behöver köpa en extra antennsplitter.

Med en dedikerad RAIM-kompatibel GPS-mottagare med 72 kanaler för överlägsen noggrannhet ansluter AIS700 till båtens multifunktionsdisplayer med de senaste NMEA2000-och SeaTalkng-protokollen. En inbyggd enhet med namnet NMEA0183 multiplexer förenklar integrationen av AIS700 med äldre MFD och radioapparater markant. Inga extra boxar krävs, vilket ger en smidig installation och sänkt kostnad.

AIS700:s ”tysta läge” gör att vissa användare kan sluta sända båtens id-paket, samtidigt som de fortsätter att ta emot data från omgivande fartyg. Denna funktion är särskilt användbar för sportfiskare när deras båtar deltar i viktiga fisketurneringar och de inte vill visa sin position för konkurrenterna. En annan situation där ”tyst läge” är viktig är i bekämpandet av pirater, där AIS ofta används av förbrytare för att söka efter fartyg som närmar sig. Genom att aktivera tyst läge i farliga vatten kan du öka säkerheten för att bidra till att avvisa potentiella hot.

Raymarine AIS700-sändtagaren säljs för 895,00 €/829,00 £ (exkl. moms). Mer information finns på www.raymarine.com

Slut

Presskontakt:

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Om FLIR Systems, Inc:

FLIR Systems, som grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Wilsonville, Oregon, är en världsledande tillverkare av sensorsystem som förbättrar perceptionen och ökar medvetenheten. Systemen bidrar till att rädda liv, öka produktiviteten och skydda miljön. Med sina närmare 3 500 medarbetare är det FLIR:s vision att vara ”världens sjätte sinne” genom att utnyttja värmebilder och relaterad teknik för att tillhandahålla innovativa, intelligenta lösningar för säkerhet och övervakning, miljö- och tillståndsbevakning, friluftsliv, maskininspektion, navigation och avancerad hotdetektering. För mer information besök www.flir.com och följ @flir.

Om Raymarine:

Raymarine är världsledande inom marinelektronik och utvecklar och tillverkar det mest omfattande utbudet av elektronikutrustning för fritidsbåtar och lättare kommersiella fartyg. Företagets prisbelönade produkter är utformade för hög prestanda och enkel användning och finns att köpa genom ett globalt nätverk av återförsäljare och distributörer. Bland Raymarines produkter finns radarsystem, autopiloter, GPS, instrument, fiskletare, kommunikationslösningar och integrerade system. Raymarine är ett dotterbolag till FLIR Systems, som är världsledande inom värmekameror. Mer information om Raymarine finns på www.raymarine.com