Skip to main content

Raymarine - boot Düsseldorf : Raymarine lanserer ny AIS-transceiver med innebygd antennesplitter

Press Release   •   Jan 23, 2018 12:36 GMT

Raymarine AIS700 with Axiom 9 MFD

boot Düsseldorf 2018, 20. til 28. januar, hall 11 stand A42

Den nye alt-i-ett-modellen AIS700 er enkel å installere og gir båtfolk forbedret sikkerhet og situasjonsbevissthet til sjøs

BOOT DÜSSELDORF 2018, TYSKLAND – Raymarine som er en del av FLIR System, lanserer i dag en ny AIS-transceiver med innebygd antennesplitter. Den nye Raymarine AIS700 klasse B-transceiveren bruker samme antenne som VHF-utstyret om bord, noe som gir enklere, plassbesparende og rimeligere installasjon.

AIS700 tilbyr klasseledende ytelse og er utstyrt med den nyeste nettverksteknologien som sikrer raskere oppdatering, økt båndbredde og bedre rekkevidde. Den har utvidede tilkoblingsmuligheter og er spesialutviklet for sømløs integrering med Raymarines MFD-er, instrumenter og PC-baserte navigasjonssystemer.

Mindre båter har ofte begrenset plass til installasjon av antenner til båtens kommunikasjonssystem. Siden AIS-transceiveren og båtens VHF-radio benytter samme frekvensbånd, kan de to enhetene dele samme antenne. Raymarine AIS700 har en alt-i-ett-arkitektur som er praktisk når det er trangt om plassen. Alt kobles til AIS700, noe som gir færre kabler og legger beslag på mindre plass om bord. Det gir også lavere installasjonskostnader siden du slipper å kjøpe en ekstra antennesplitter.

En egen 72-kanals RAIM-kompatibel GPS-mottaker sikrer førsteklasses presisjon, og AIS700 kobles til båtens multifunksjonsskjerm ved hjelp av de nyeste NMEA2000- og SeaTalkng-protokollene. En innebygd enhet som kalles en NMEA0183-multiplekser, gjør det enkelt å integrere IAS700 med eldre generasjoner av MFD-er og radioer. Heller ikke her kreves det ekstra bokser, og du er garantert en plassbesparende og kostnadeffektiv installasjon.

AIS700s har «stillemodus» der det ikke sendes informasjon om båtens posisjon, mens du fremdeles mottar informasjon om andre fartøy i nærheten. Denne funksjonen er spesielt nyttig for sportsfiskere som deltar i fiskekonkurranser og ikke vil avsløre posisjonen sin til konkurrentene. Videre er «stillemodus» en viktig funksjon i situasjoner der det er fare for piratangrep siden pirater ofte bruker AIS til å holde utkikk etter båter og fartøy. Ved å benytte «stillemodus» i farlige farvann får båteiere et ekstra sikkerhetsnivå som kan avverge mulige trusler.

Raymarine AIS700-transceiveren har en utsalgspris på € 895,00 / £ 829,00 (ekskl. mva.). Du finner mer informasjon på www.raymarine.com

Slutt

Mediekontakt:

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Om FLIR Systems, Inc

FLIR Systems ble grunnlagt i 1978 og har hovedkontor i Wilsonville, Oregon. Selskapet er en verdensledende produsent av sensorsystemer for bedre avlesning og større bevissthet, noe som bidrar til å redde liv, forbedre produktiviteten og beskytte miljøet. Med sine snart 3500 ansatte er FLIRs visjon å være «verdens sjette sans» ved å utnytte termisk bildebehandling og tilhørende teknologier til å tilby nyskapende, intelligente løsninger for sikkerhet og overvåking, miljø- og tilstandskontroll, fritidsaktiviteter utendørs, maskinvisjonsteknologi, navigasjon og avansert trusseloppdagelse. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til www.flir.com og følge @flir.

Om Raymarine:

Raymarine er verdensledende innen maritim elektronikk og utvikler og produserer et bredt utvalg av produkter innen maritim elektronikk rettet mot fritidsbåter og lettere kommersielle fartøyer. Våre prisbelønte produkter er utviklet for høy ytelse og høy grad av brukervennlighet og selges gjennom et globalt nettverk av forhandlere og distributører. Raymarines produktutvalg omfatter radarer, autopiloter, GPS, instrumenter, ekkolodd, kommunikasjon og integrerte systemer. Raymarine er en del av FLIR Systems, en verdensleder innen termisk bildebehandling. Du finner mer informasjon om Raymarine på www.raymarine.com