Skip to main content

Raymarine: Maak kennis met de Axiom™-MFD's met RealVision 3D™-sonar en LightHouse 3

Press release   •   Feb 28, 2017 13:29 GMT

Raymarine introduceert een quad-core MFD-touchscreen met 3D-weergave en echte CHIRP-functionaliteit tijdens de Miami International Boat Show 2017

Raymarine introduceert een quad-core MFD-touchscreen met 3D-weergave en echte CHIRP-functionaliteit tijdens de Miami International Boat Show 2017

Met trots kondigen wij een compleet nieuwe serie Raymarine-MFD's aan: Axiom. De baanbrekende producten uit deze reeks zullen voor heel wat opschudding gaan zorgen in de sector voor maritieme elektronica.

Volgens de definitie in de Van Dale is een 'axioma': 'een onbewezen maar als grondslag aanvaarde stelling' of 'een onomstotelijke waarheid'. Het woord is afgeleid van het Griekse woord axios en het Latijnse axioma, dat 'iets waardigs' betekent.

'AXIOM' is dan ook de perfecte naam voor het krachtige nieuwe multifunctionele navigatiesysteem van Raymarine. Met ingebouwde RealVision 3D™-sonar, een splinternieuw LightHouse 3-besturingssysteem en verbluffende quad-core prestaties betekent AXIOM een revolutionaire verandering op het gebied van navigatie en visopsporing.

De Raymarine Axiom-MFD-serie levert levensechte beelden dankzij de exclusieve RealVision 3D-techniek, waarmee een werkelijk ongekende identificatie van vissen en structuren onder water mogelijk is. De nieuwe, robuuste glazen touchscreens zijn verkrijgbaar met een displayformaat van 7, 9 en 12,1 inch. Op al deze schermen is het nieuwe LightHouse 3-besturingssysteem van Raymarine vooraf geïnstalleerd. In combinatie met de snelle quad-core processor van Axiom biedt LightHouse 3 een intuïtieve en krachtige navigatie-ervaring. Gebruikers hebben de opnieuw ontwikkelde interface snel onder de knie en kunnen deze vervolgens makkelijk aanpassen aan hun persoonlijke wensen.

NIEUW: RealVision 3D-sonar

RealVision 3D-sonar is een technologie waar vissers al sinds het begin om vragen: de mogelijkheid om in één oogopslag en driedimensionaal te zien wat er zich onder, achter en naast de boot bevindt. Dankzij de krachtige prestaties van de quad-core processor kan RealVision 3D de complete onderwaterwereld met verbluffende details laten zien, inclusief structuren, oppervlakten, vissen en voer. De gebruiker kan het 3D-beeld makkelijk vanuit elke hoek draaien, kantelen en zoomen, zelfs vanuit unieke posities zoals vanaf de bodem van het meer omhoogkijkend naar de onderkant van de boot.

Ziet hij een stukje oppervlakte dat hij nader wil verkennen? Of misschien een grote groep vissen die dicht bij de bodem blijft of een rondzwervende school? Door eenvoudigweg op een bepaald punt in de driedimensionale ruimte te tikken, kan hij makkelijk tussenpunten uitzetten die onmiddellijk op een kaart worden getoond.

Met Axiom biedt Raymarine vissers dus een compleet nieuwe manier om onderwatergegevens te bekijken, plus eindeloze aanpassingsmogelijkheden om te voorzien in hun persoonlijke wensen. En dat allemaal met één allesomvattende transducer, zonder dat er een zwarte doos nodig is.

RealVision 3D-transducers combineren CHIRP DownVision, CHIRP SideVision, High Frequency CHIRP en RealVision 3D in één enkele transducer-behuizing. Bovendien compenseert de Raymarine-sonartechnologie met gyrostabilisatie bewegingen van de boot, wat levensechte 3D-sonarbeelden oplevert. Met instellingen tot ruim 90 meter naar links en rechts en tot 90 meter de diepte in was het nog nooit zo makkelijk om snel complete watermassa's te onderzoeken.

Het enige wat nóg beter zou werken: het complete meer leeg laten lopen... Met RealVision 3D krijgen vissers, duikers, reddingsdiensten en watersporters eindelijk een echt begrijpelijk beeld van de topografie, materialen en vissen op de bodem. Dit is de ontbrekende schakel tussen sonar, het plotten van kaarten en technologieën om zijwaarts en naar de bodem te kunnen kijken, waarmee gebruikers een uitgebreide, realistische voorstelling krijgen van alles dat zich onder hun boot bevindt.

Ultramoderne combinatie van besturingssysteem en hardware

De technici van Raymarine hebben goed geluisterd naar onze klanten, die graag een krachtigere, intuïtievere gebruikerservaring wilden. Het resultaat? LightHouse 3, een snelle, vloeiende en gebruiksvriendelijke interface die u met enkele tikken de volledige controle geeft. Met de LightHouse LiveView-bedieningselementen kunnen gebruikers makkelijk hun kaart aanpassen en de navigatiedisplay in real-time zien veranderen. Dankzij de toevoeging van slimme contextvensters en nieuwe kaartmodi zijn de menu's heel overzichtelijk en bieden snel toegang tot de eenvoudige, gedetailleerde en speciaal op het vissen afgestemde kaartmodi.

Een aspect van maritieme elektronica dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de processor, terwijl deze toch bepalend is voor de snelheid en het gebruiksgemak wanneer er meerdere functies tegelijk worden uitgevoerd. Bij de Axiom-units is daar wel degelijk aandacht aan besteed: een heuse quad-core CPU vormt namelijk een integraal hardware-onderdeel van deze systemen. Dankzij deze processor kan een systeem snel worden opgestart en kunnen er allerlei schermen tegelijk worden weergegeven met daarin meerdere vensters, gegevenskaders en real-time aanpassingen. En dat allemaal terwijl de Axiom ook nog allerlei taken op de achtergrond uitvoert.

De prijzen voor de Axiom-MFD-serie van Raymarine variëren van EUR 745/ 649.99 USD tot EUR 3295/ 3349.99 USD excl. TAX.

Ends

For further media information, please contact:

Ruud Heijsman

+32 3665 5100

ruud.heijsman@flir.com

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Attached Files

PDF document