Skip to main content

Axiell förstärker styrelsen med Annikki Schaeferdiek

Press release   •   Aug 28, 2019 14:00 CEST

Axiell tillkännager idag att Annikki Schaeferdiek tar plats i koncernens styrelse. Annikki Schaeferdiek har gedigen erfarenhet med 20 år inom IT och telekomsektorn, både som styrelseledamot samt i flertalet operativa roller i internationella företag. Hon har ett stort intresse för kultursektorn, läsande och lärande, samtidigt som hon har djupa insikter om digital utveckling i samhället. Detta passar väl för Axiells strategiska arbete och framtida utveckling.

– Annikki bidrar med erfarenhet från operativt såväl som strategiskt arbete i flertalet styrelser och jag ser fram emot att tillsammans med henne utveckla Axiells affär. Axiell är idag världsledande som leverantör till arkiv, museer, bibliotek och skolor. Vår nästa resa är att bli ett företag som omsätter en miljard och det kräver en aktiv styrelse med förståelse för vår affär och målgrupp, säger Mats Hentzel, styrelseordförande i Axiell Group.

Axiell har idag över 10 000 kunder inom kultursektorn och omsatte 493 miljoner 2018. Företaget har under de senaste åren utökat sin verksamhet kontinuerligt och förvärvat 20 företag till Axiell-familjen. Koncernen har kunder i 55 länder. Museer, arkiv, bibliotek och skolor runt om i världen har en lösning från Axiell som uppmuntrar till läsning, bevarar kulturarv, hanterar samlingar och förbättra förutsättningarna för lärande och samhällsengagemang. Axiell har investerat i modern molnbaserad teknik och utvecklar omställningen till digitalisering, tillgängliggörandet av samlingar och effektivisering i branschen.

– Det ska bli spännande att engagera sig i ett bolag som är världsledande i sin nisch och som verkar i en bransch som är av stor samhällsvikt. Att bevara vårt gemensamma kulturarv samt främja läsning, utbildning och bildning via moderna lösningar är en viktig demokratistärkare i dagens samhälle. Jag ser verkligen framemot att vara med och utveckla Axiell, säger Annikki Schaeferdiek.

Annikkis Schaeferdiek övriga aktiva uppdrag är ordförande i Competella AB, ledamot i Syster P, Proact IT Group AB (Nasdaq OMX: PACT), samt FormPipe Software AB (Nasdaq OMX: FPIP).

Om Axiell

Axiell är ett svenskt bolag som var först i Norden med att skapa ett bibliotekssystem. Sedan mitten av 1980-talet har vi fortsatt att utveckla system och tekniskt avancerade och innovativa lösningar till bibliotek, skolor, arkiv, museer och offentliga myndigheter.

Vår kärnverksamhet är att utveckla mjukvara som arrangerar, organiserar och delar med sig av samlingar och kunskap runt om i världen. Våra lösningar hjälper våra kunder att uppmuntra till läsning, bevara kulturarvet, hantera sina samlingar, förbättra förutsättningarna för lärande – kort sagt att öka sitt engagemang i samhället.

På Axiell har vi en bred kompetens och här jobbar allt från bibliotekarier, arkivarier, systemutvecklare och grafiska formgivare till experter av olika slag. Tillsammans med våra kunder, som består av bibliotek, museer, arkiv, skolor och förlag i 55 olika länder, utvecklar vi innovativa digitala verktyg för att förändra och förbättra våra kunders dagliga möte med besökare och allmänheten. Läs mer på www.axiell.com

Attached Files

PDF document

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.