Press release -

Flere får tilgang til verdens første skybaserte biblioteksystem

I september 2017 ble Drammensbiblioteket det første biblioteket i verden til å ta i bruk Quria. Med den kommende kommunesammenslåingen mellom Drammen, Svelvik og Nedre Eiker velger bibliotekene i disse kommunene også å gå over til det skybaserte biblioteksystemet. Det innebærer at Quria vil gå fra å betjene i overkant av 68 000 innbyggere til nesten 100 000.

-Det er veldig gøy å ta det neste steget med biblioteksystemet Quria og det interaktive nettstedet Arena i forkant av at kommunene nå blir slått sammen. Ettersom Drammen er den første kommunen i Norge som tar i bruk Quria og Arena, føles utvidelsen som en bekreftelse på at de er fornøyde med biblioteksystemet, sier Joachim Läckberg, som er salgsdirektør for Axiell i Norden.

Drammensbiblioteket er veldig fornøyde med Quria

Drammensbiblioteket har hatt Quria i godt over et år og Geirr Karlsen, Seksjonsleder for Utviklingsavdelingen ved biblioteket, er veldig begeistret for det nye systemet.

-Det er først når systemet blir tatt i bruk at man ser hva som fungerer og hva som ikke fungerer, og det har gått over all forventning. Quria er et gjennomtenkt og solid verktøy. Det er et system som hele tiden videreutvikles og oppdateres. Det er både funksjonaliteter som er etterspurt av oss, og ting vi ikke har tenkt på som gjør hverdagen enklere, sier han og fortsetter: - Axiell har fulgt oss godt opp hele veien. Det er fint når vi tar et sånt sprang, og vi er veldig fornøyde med prosessene.

Karlsen ser nå frem til å få flere kollegaer i Svelvik og Nedre Eiker, og et større tilbud til lånetakerne i bibliotekene.

-Det er veldig hyggelig at det er flere bibliotek som tar i bruk Quria. Det betyr at vi er flere som kan være med å utvikle systemet videre. Samtidig får vi en mye større samling, og lånetakerne får klart flere bøker å velge i.

Et system tilpasset biblioteket

Etter at Drammensbiblioteket valgte å gå over til Quria har Nedre Eiker bibliotek fulgt spent med på prosessen. De ansatte har vært på demonstrasjon av systemet med Axiell og hatt utveksling med ansatte ved Drammensbiblioteket for å bli kjent med systemet.

-Drammen har vært med å bygge opp Quria i et år, og når vi nå tar i bruk systemet er mange ting på plass. Samtidig har vi hatt muligheten til å komme med innspill til Axiell slik at de har kunnet tilpasse systemet til vårt bibliotek, sier biblioteksjef ved Nedre Eiker bibliotek Jørgen Hovde og legger til: - Det er spennende å prøve noe nytt og gå litt ut av komfortsonen. De fleste bibliotek bytter aldri system og det er morsomt å vise at det er mulig. Samtidig er det med på å skjerpe systemleverandørene.

RDA gir nye muligheter

Quria gir helt nye muligheter for å håndtere den fysiske boksamlingen, arrangementer og arbeidet med og administrasjonen av hele kommunikasjonsprosessen med lånetakerne.

-Quria er et veldig spennende system som tar i bruk RDA til å å beskrive mediene som er tilgjengelige i biblioteket og koble de sammen på en helt ny måte. Det tar innover seg digital formidling på en ny måte, og potensiale er veldig stort til å formidle katalogdata bedre, og se sammenhenger i dataene vi har, sier Hovde.

Brukervennlig og mobilt

I forkant av overgangen til Quria har Nedre Eiker bibliotek gått til innkjøp av iPader til alle ansatte for å kunne utnytte mobiliteten systemet muliggjør.

-Vi får systemet rett i nettleser, og brukergrensesnittet er veldig intuitivt og behagelig å jobbe i. Vi håper å kunne bruke systemet på en ny måte, og være mer tilgjengelige i lokalet. Samtidig ønsker vi at arbeidsprosessene skal ta minst mulig tid, og være kvalitetsmessig gode. Å ta i bruk Quria gir gode muligheter for det, sier Hovde.

Verdensnyheten Quria

Quria er et skybasert biblioteksystem, noe som innebærer at det er tilgjengelig fra hvor som helst, enten det er i biblioteket eller fra bibliotekssykkelen ute i bydelene. Det betyr også at systemet til enhver tid er oppdatert, og at biblioteket ikke trenger å tenke på backup, eller lagringsplass på datamaskiner og andre enheter. 

Topics

  • Library, Museum

Om Axiell

Axiell leverer tjenester til biblioteker, skoler, arkiver, museer og myndigheter med teknisk avanserte og innovative løsninger som utvikles i nært samarbeid med kunder i 55 land. Over 3000 bibliotekorganisasjoner med tusenvis av filialer benytter Axiell biblioteksstyringssystem og Axiell Arena, et verktøy for det virtuelle bibliotek. Systemene for arkiv, bibliotek og museer brukes av mer enn 3400 kulturinstitusjoner over hele verden. Dessuten benytter mer enn 3000 skoler et Axiell-system. Axiell Group har sitt hovedkontor i Lund og mer enn 320 ansatte på 26 kontorer i Sverige, Australia, Abu Dhabi, Canada, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Nederland, New Zealand, Storbritannia og USA. Sammen utgjør vi en av verdens største selskaper innen disse sektorene. 

Besøk oss på www.axiell.no.

Contacts

Joel Sommerfeldt

Press contact President & CEO Axiell Group AB +46 46-270 04 00

Maria Wasing

Press contact COO/Executive Vice President COO Axiell Group +46738521752