Skip to content
JYSK i Lars Larsen Grupa donirao 2 miliona DKK za pomoć nakon zemljotresa

Press release -

JYSK i Lars Larsen Grupa donirao 2 miliona DKK za pomoć nakon zemljotresa

Kako bi pomogli žrtvama zemljotresa u Turskoj i Siriji, JYSK i Lars Larsen Grupa donirali su ukupno 2 miliona DKK Crvenom križu i UNICEF-u, koji pružaju hitnu pomoć u pogođenim područjima.

Situacija u zemljotresom pogođenim područjima Turske i Sirije zahtijeva akciju. Stoga su JYSK i Lars Larsen Grupa odlučili donirati ukupno 2 miliona DKK međunarodnim humanitarnim organizacijama Crveni križ i UNICEF, koje su već prisutne u područjima gdje je hitna pomoć najpotrebnija.

"I mi, kao i svi ostali, pratimo tešku situaciju nakon zemljotresa i duboko smo pogođeni ljudskom tragedijom koju je prirodna katastrofa prouzročila lokalnom stanovništvu. Stoga, kako bismo na najbolji mogući način pomogli unesrećenima, odlučili smo finansijski podržati rad Crvenog križa i UNICEF-a za pružanje hitne pomoći donirajući 2 miliona DKK", rekao je Jesper Lund, predsjednik i izvršni direktor Lars Larsen Grupe.

"Broj ljudi u Turskoj i Siriji pogođenih zemljotresima i njihovim posljedicama i dalje raste iz sata u sat, a time i potreba za humanitarnom pomoći. Crveni križ i UNICEF već su prisutni u pogođenim područjima i imaju potrebnu stručnost za pružanje pravog i najefikasnijeg napora koji je tako hitno potreban. Nadamo se da naša zajednička donacija može biti od značaja u tom pogledu," kaže Jan Bøgh, predsjednik i izvršni direktor JYSKa.

Paralelno s financijskom podrškom, JYSK radi na pronalasku načina kako da kompanija pomogne i s proizvodima iz svog asortimana, kao što su deke, vreće za spavanje, prostirke za spavanje ili druge potrepštine, osobama koje su iznenada ostale bez doma.

Topics


JYSK je međunarodni lanac prodavnica sa skandinavskim korijenima koji prodaje sve za uređenje doma i vrta.
S više od 3.200 trgovina i webshopova u 48 zemalja, JYSK uvijek ima dostupnu izvrsnu ponudu i kompetentnu uslugu, bez obzira na kanal kupovine.
Osnivač Lars Larsen otvorio je svoju prvu prodavnicu u Danskoj 1979. Danas JYSK zapošljava 30.000 kolega.
Dio je obiteljske grupacije Lars Larsen s koja je u financijskoj godini 2021/22. ostvarila promet od 5,869 milijardi eura dok je JYSKov promet u financijskoj godini 2021./22. iznosio 4.87 milijarde eura.

O JYSK-u

JYSK je međunarodni lanac prodavnica sa skandinavskim korijenima koji prodaje sve za uređenje doma i vrta.
Sa više od 3.400 trgovina i webshopova u 48 zemalja, JYSK uvijek ima dostupnu izvrsnu ponudu i kompetentnu uslugu, bez obzira na kanal kupovine.
Osnivač Lars Larsen otvorio je svoju prvu prodavnicu u Danskoj 1979. Danas JYSK zapošljava 31.000 kolega.
Dio je obiteljske grupacije Lars Larsen s koja je u financijskoj godini 2021/22. ostvarila promet od 5,9 milijardi eura dok je JYSKov promet u financijskoj godini 2022./23. iznosio 5.2 milijarde eura.