Skip to content
JYSK otvara prve prodavnice u Turskoj

Press release -

JYSK otvara prve prodavnice u Turskoj

U sklopu ekspanzije na nova tržišta, JYSK u prvoj sedmici u mesecu maju otvara prve dvije prodavnice u Turskoj.

Od 1979. godine i otvaranja prve prodavnice u Danskoj, JYSK je narastao na više od 3,200 prodavnica. Sad se skandinavski lanac prodavnica za namještaj i uređenje doma širi na novo tržište u Turskoj.

U četvrtak, 4. maja 2023., prve turske JYSK prodavnice dočekale su nove kupce i upoznale ih sa odličnom Sleeping & Living skandinavskom ponudom u istanbulskim tržnim centrima Torium AVM i Oasis Cadde.




“Veselimo se predstavljanju naših sjajnih skandinavskih ponuda kupcima u Turskoj. Već dugo nam je želja proširiti naše poslovanje izvan Evrope, a na turskom tržištu vidimo veliki potencijal. Vjerujemo da će se naš skandinavski asortiman svidjeti kupcima u Turskoj, a kao i uvijek, dio asortimana ćemo prilagoditi lokalnom tržištu,” rekao je Jan Bøgh, Predsjednik & CEO JYSKa. Vjera u potencijal turskog tržišta vidi se i kroz ambiciozne planove za nova otvaranja širom države.

„Prve dvije prodavnice samo su početak našeg plana širenja jer vidimo puno mogućnosti za otvaranje novih prodavnica u Turskoj.“, kaže Jan.

Snažan poslovni model

Od ukupno 48 zemalja, 28 ih izravno vodi JYSK, dok ostale funkcionišu po modelu franšize.

“Imamo snažan poslovni model, koji dobro funkcioniše u zemljama u kojima mi upravljamo prodavnicama, ali i u onima gdje imamo franšize. Jedna od naših najvećih prednosti je koncept male prodavnice, koji nam omogućuje da budemo bliže kupcima, u susjedstvu i da njihovo iskustvo kupovine učinimo što jednostavnijim”, kaže Jan Bøgh.

Uz fizičke prodavnice, JYSK će pokrenuti i webshop za Tursku, koji će kupcima nuditi prošireni asortiman sa različitim mogućnostima dostave prema njihovim potrebama.

“Želimo da naši kupci imaju besprijekorno iskustvo kupovine u JYSKu, bez obzira na to kako i gdje vole kupovati,” kaže Jan Bøgh.

Topics


JYSK je međunarodni lanac prodavnica sa skandinavskim korijenima koji prodaje sve za uređenje doma i vrta.
S više od 3.200 trgovina i webshopova u 48 zemalja, JYSK uvijek ima dostupnu izvrsnu ponudu i kompetentnu uslugu, bez obzira na kanal kupovine.
Osnivač Lars Larsen otvorio je svoju prvu prodavnicu u Danskoj 1979. Danas JYSK zapošljava 30.000 kolega.
Dio je obiteljske grupacije Lars Larsen s koja je u financijskoj godini 2021/22. ostvarila promet od 5,869 milijardi eura dok je JYSKov promet u financijskoj godini 2021./22. iznosio 4.87 milijarde eura.

O JYSK-u

JYSK je međunarodni lanac prodavnica sa skandinavskim korijenima koji prodaje sve za uređenje doma i vrta.
Sa više od 3.400 trgovina i webshopova u 48 zemalja, JYSK uvijek ima dostupnu izvrsnu ponudu i kompetentnu uslugu, bez obzira na kanal kupovine.
Osnivač Lars Larsen otvorio je svoju prvu prodavnicu u Danskoj 1979. Danas JYSK zapošljava 31.000 kolega.
Dio je obiteljske grupacije Lars Larsen s koja je u financijskoj godini 2021/22. ostvarila promet od 5,9 milijardi eura dok je JYSKov promet u financijskoj godini 2022./23. iznosio 5.2 milijarde eura.