Press release -

FACOM onthult gereedschapskoffer die met één hand kan worden geopend voor een betere toegankelijkheid, opslag en veiligheid van het gereedschap

Mei 2016 – FACOM heeft vandaag zijn robuuste en veelzijdige assortiment gereedschapskoffers uitgebreid met drie nieuwe modellen, die over een innovatief slot beschikken dat met één hand kan worden geopend. Uit uitgebreid onderzoek onder gebruikers blijkt dat 92% dit systeem verkiest ten opzichte van klassieke bevestigingen. Daarom heeft FACOM dit vindingrijke open-en-sluitmechanisme ontworpen met een maximaal gebruiksgemak en een ultiem comfort om in het dagelijks gebruik gemakkelijk bij het gereedschap te kunnen.

Naast de eenvoudige mogelijkheid om de gereedschapskoffer met één hand te openen, sluit het slimme vergrendeling zichzelf automatisch, waardoor de waardevolle inhoud snel en moeiteloos beveiligd wordt. Als extra veiligheidsmaatregel zit er een oog voor een hangslot in het deksel van de gereedschapskoffer, voor wanneer het gereedschap onbewaakt op de werkplek blijft staan of wanneer het 's nachts wordt opgeborgen.

De opslagruimte binnenin wordt maximaal benut dankzij het unieke, creatieve ontwerp van FACOM en is beschikbaar in drie maten: klein (16”), middelgroot (19”) en groot (24”). Deze gereedschapskoffers zijn duurzaam en toch licht, ideaal voor wie dringende reparaties of onderhoudswerken uitvoert en geregeld gereedschap van de ene plek naar de andere moet vervoeren.

"Deze nieuwe gereedschapskoffers van FACOM bieden voor allerlei professionals een zeer praktische oplossing om hun belangrijke uitrusting veilig op te bergen, zowel ter plaatse als onderweg", zegt Inge De Cuyper, productmanager bij FACOM voor de groep Stanley Black & Decker.

"Op basis van de feedback van echte gebruikers werd er bij het ontwerpen ook rekening gehouden met de nood aan productiviteit en snelheid. Gebruikers kunnen altijd op een efficiënte manier aan hun gereedschap dankzij de snelle ontgrendeling van het FACOM-slot dat met één hand geopend kan worden."

Bovenin het deksel heeft FACOM twee grote organisers geplaatst voor kleine onderdelen, bevestigingsmiddelen en accessoires. Die zijn toegankelijk zonder dat de gereedschapskoffer zelf geopend hoeft te worden. Deze stevige compartimenten met deksels zijn ideaal om onderdelen zoals schroeven, nagels, sluitringen enzovoort op te bergen.

De verwijderbare tray binnenin, biedt nog meer flexibiliteit met onmiddellijke toegang tot het veelgebruikt handgereedschap, zodat de gebruiker minder tijd besteedt aan het zoeken naar dagelijks te gebruiken items in de koffer.

Om makkelijker te kunnen dragen, voor extra veiligheid en voor een comfortabelere grip werd er een zachte, brede en inklapbare handgreep in het deksel verwerkt. De handgreep met rubberen coating kan volledig naar beneden geklapt worden, zodat er meerdere gereedschapskoffers op elkaar kunnen worden gestapeld.

FACOM-gereedschapskoffer die met één hand kan worden geopend – belangrijkste kenmerken:

  • Ingenieuze vergrendeling die met één hand te bedienen is en automatisch weer sluit (uit gebruikersonderzoek blijkt dat 92% dit verkiest ten opzichte van klassieke modellen)
  • Maximale opbergruimte dankzij uniek ontwerp
  • Twee ruime organisatiesystemen bovenaan voor kleine onderdelen – gemakkelijk toegankelijk zonder dat het deksel van de gereedschapskoffer geopend hoeft te worden
  • Draagmodule voor gemakkelijke toegang tot handgereedschap
  • Hangslotoog voor extra beveiliging van de uitrusting (hangslot niet inbegrepen)
  • Zacht, breed, met een rubberen coating en een vouwhandgreep die gemakkelijk in de hand ligt
  • Stapelbaar voor een optimale benutting van de ruimte
  • Gemaakt van duurzaam polypropyleen van goede kwaliteit voor een goede bescherming ter plaatse en onderweg

Afmetingen

Klein – model van 16” (BP.C16N)

394 x 220 x 162 mm, gewicht 1,12 kg, maximuminhoud 5,5 kg

Middelgroot – model van 19” (BP.C19N)

486 x 266 x 236mm, gewicht 2 kg, maximuminhoud 12 kg

Groot – model van 24” (BP.C24N)

595 x 281 x 260 mm, gewicht 2,75 kg, maximuminhoud 15 kg

Ga voor meer informatie over FACOM of om een plaatselijke groothandel te vinden naar www.FACOM.be of www.FACOM.nl

Referenties:

FACOM BP.C16N, BP.C16N(PB), BP.C19N, BP.C19N(PB), BP.C24N, BP.C24N(PB)

Contactpersoon pers:

Annabelle Pauwels – annabelle.pauwels@sbdinc.com

Related links

Topics

  • Motor

Categories

  • facom-gereedschapskoffer

Over Facom

Facom, de grootste gereedschapsfabrikant van Europa, ontwerpt, produceert en verhandelt al meer dan 90 jaar gereedschap voor professionals in autowerkplaatsen en in de industriële onderhoudssector.

Het merk biedt meer dan 8000 producten, van opbergsystemen (gereedschapswagens, kasten, werkbanken, draagbare opbergsystemen, enz.) en standaardgereedschap (sleutels, schroevendraaiers, hamers, tangen, enz.) tot speciaalgereedschap (automobielindustrie, elektriciteit, luchtvaart, enz.) en elektrisch gereedschap om in alle reparatiebehoeften te voorzien.

Facom is sinds 1918 actief in de sector handgereedschap en is een kwaliteitsmerk dat hoogwaardige producten biedt. 
Dankzij zijn kennis van de markt en het feit dat het bedrijf dicht bij de gebruiker staat, heeft Facom voor professionals altijd een groot en zeer innovatief gereedschapsassortiment kunnen ontwikkelen dat garant staat voor een hogere productiviteit, minder inspanningen, duurzaamheid, veiligheid, comfort en gebruiksgemak.

De Facom-groep heeft in Europa 12 fabrieken. Elke fabriek is gespecialiseerd in een bepaald type gereedschap. Daardoor kan Facom zijn Europese klanten kwaliteitsproducten bieden die dichtbij zijn vervaardigd: 2/3 van alle Facom-producten wordt gemaakt in Europa, voornamelijk in Frankrijk.

Facom is ook een netwerk van meer dan 6000 distributeurs, dealers en technisch adviseurs in meer dan 100 landen wereldwijd.

Facom is een merk van de StanleyBlack&Decker-groep, de grootste gereedschapsproducent ter wereld

Ga voor meer informatie en voor nieuws naar onze website www.facom.com