Skip to content
320 miljoen Belgische Milka paaseitjes uit Herentals brengen de paasvreugde naar heel Europa

Press release -

320 miljoen Belgische Milka paaseitjes uit Herentals brengen de paasvreugde naar heel Europa

De dagen worden stilaan langer en het gure winterweer maakt gaandeweg plaats voor de eerste lentezon. Dat kan maar één ding betekenen: Pasen komt steeds dichterbij. En dat wordt naar goede gewoonte gevierd met lekkere chocolade-eitjes voor groot en klein! Ook de populaire Milka paaseitjes zijn dit jaar weer helemaal terug in al hun kleuren en smaken. Om alle Europeanen dit paasseizoen van lekkers te voorzien, rolden in 2023 maar liefst 2685 ton ofwel 320 miljoen Milka paaseitjes van de band in de chocoladefabriek van Mondelēz International in Herentals. Daarmee is Milka opnieuw koploper op de Belgische chocolademarkt tijdens Pasen1. Bovendien zijn ook de Côte d’Or paaseitjes voor het tweede jaar op rij terug. Daarmee verklaart Mondelēz International, het bedrijf achter onder andere Milka en Côte d’Or, het chocoladefestijn 2023 officieel voor geopend!

Milka eitjes niet meer weg te denken tijdens Pasen

Milka is in Europa het favoriete chocolademerk2 en wordt wereldwijd ook nog eens in meer dan 40 landen verkocht. Toch zijn de Milka paaseitjes, die elk jaar opnieuw Europa veroveren, een Belgische trots. Ze worden namelijk bij ons, in de chocoladefabriek van Mondelēz International in Herentals, geproduceerd. De Belgische consument is en blijft dan ook de grootste fan van deze kleine lekkernijen: van de 320 miljoen eitjes die dit jaar over de band rolden, blijft 46% in België. Op plaats twee staat Frankrijk, waar 39% van de eitjes wordt geconsumeerd. Daarnaast worden ook andere Europese landen, zoals Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland voorzien van Milka eitjes.

Met een marktaandeel van 36% in België tijdens de paasperiode beloven deze eitjes ook dit jaar weer te scoren bij de consument, die overduidelijk een voorkeur heeft voor kleine paaseitjes (69%)3. De negen verschillende smaken maken het aanbod bovendien heel divers. Eitjes met witte of melkchocolade, gevuld met praliné of biscuit, of met een touch van Oreo of Daim: keuze is er alvast genoeg! De absolute topfavorieten blijven ook dit jaar ongewijzigd met op de eerste plaats de klassieke melkchocolade eitjes, gevolgd door melkchocolade met pralinévulling en daarna de melkchocolade eitjes met Oreovulling. De eitjes zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, variërend van 100g tot 1kg, dus op maat van ieders craving.


Naast de klassieke paaseitjes, lanceert Milka dit jaar een heerlijk nieuw product, het “Egg’cellent”. Een chocolade paasei dat eruit ziet als een echt ei, gevuld met een heerlijke vanille en witte chocoladecrème en omhuld met Milka Alpenmelkchocolade. Daarmee voegt Mondelēz International dit jaar een extra vleugje speelsheid toe aan de paasvreugde.

Een gloednieuwe, feestelijke verpakking

Voor het eerst in jaren zitten de Milka paaseitjes in een nieuw jasje. Er werd voor een feestelijke, meer moderne verpakking gekozen in diverse kleuren, versierd met bolletjes.


“Als markleider tijdens het paasseizoen hebben we de belangrijke opdracht om de ervaring van de consument nog feestelijker, speelser en tederder te maken. We willen ons aanbod steeds blijven verbeteren, hetzij met kleine of grote stappen. Met de nieuwe verpakking van onze paaseitjes voegen we opnieuw wat moderniteit en speelsheid toe aan ons assortiment,” aldus Caroline Baume, Marketing Director Confectionary bij Mondelez Benelux.

Bovendien mag de aluminium verpakking rond de paaseitjes vanaf dit jaar gewoon gesorteerd worden in de blauwe zak.

Zowel voor de paaseitjes van Milka als die van Côte d’Or wordt duurzame cacao gebruikt, aangekocht via het Cocoa Life programma. Mondelēz International draagt op die manier bij aan de ontwikkeling van landbouwgemeenschappen, met behoud van de natuurlijke hulpbronnen. Tegen 2025 zal het cacaovolume voor alle chocolademerken van Mondelēz International afkomstig zijn van Cocoa Life.

Een rigoureus productieproces

Caroline Baume, Marketing Director Confectionary bij Mondelez Benelux, licht toe: “In de Milka chocoladefabriek in Herentals hebben we een specifieke productielijn voor de paaseitjes. Daar staan per shift maar liefst 9 werknemers klaar, die het beste van zichzelf geven om de productie van de paaseitjes in goede banen te leiden. De chocolade wordt er in de typische vormpjes gegoten, opgevuld om daarna de twee helften met chocolade aan elkaar te plakken en het geheel te laten koelen. Hierna worden ze verpakt met aluminium, om vervolgens nog een rigoureuze kwaliteitscontrole te ondergaan.”

1Nielsen Open Market Sales figures 2022
2Euromonitor 2022
3Nielsen Open Market Sales figures 2022

Related links

Topics

Categories


Over Milka

Milka is een wereldwijd bekend chocolademerk en internationaal een van Mondelēz International ‘s meest gewaardeerde merken. Milka’s unieke lila-kleurige verpakking en de beroemde lila koe zijn alom bekend bij iedereen. Sinds de eerste Milka Alpenmelkchocolade meer dan 120 jaar geleden, is en blijft tederheid de kern van het merk.

Over Mondelēz International

Mondelēz International, Inc. (Nasdaq: MDLZ) stimuleert mensen om op de juiste manier te snacken in meer dan 150 landen over de hele wereld. Met een netto-omzet van ongeveer $31 miljard in 2022, leidt MDLZ de toekomst van snoepen met iconische wereldmerken en lokale merken zoals Oreo, Ritz, LU, Clif Bar en Tate’s Bake Shop koekjes en gebakken snacks, evenals Cadbury Dairy Milk, Milka en Toblerone chocolade. Mondelēz International is een trots lid van de Standard & Poor’s 500, Nasdaq 100 en Dow Jones Sustainability Index. Bezoek www.mondelezinternational.com of volg het bedrijf op Twitter via https://www.twitter.com/MDLZ.

Over Mondelēz International in België

Mondelēz International heeft sterke roots in België en is er actief sinds 1870. De portefeuille omvat grote merken zoals Côte d’Or, LU, Milka, Philadelphia, TUC, Prince en Stimorol. België is de bakermat van iconische merken zoals TUC, Prince, PiM’s, LEO en Côte d’Or. Mondelēz International heeft hier een unieke positie, want de voedselfabrikant is nr. 1 is in de categorie chocolade, koeken en roomkaas. Het bedrijf is ook actief in het segment van kauwgom.

Het bedrijf stelt meer dan 2.000 mensen tewerk in de Benelux en is gevestigd in Mechelen. De organisatie heeft in België twee productiesites: een koekjes- en een chocoladefabriek in Herentals en een fabriek in Namen voor smeltkaas. De fabriek in Herentals is een van de grootste koekjesfabrieken in Europa met een jaarlijkse productie van 65.000 à 70.000 ton koekjes.

Contacts

Annick Verdegem

Annick Verdegem

Press contact Corporate Affairs Manager Benelux +32 15 74 38 88

Florence Baekelandt

Press contact Whyte Corporate Affairs Press agency MDLZ Belgium +32 487 33 28 80

Snacking Made Right

Mondelēz International, Inc. (Nasdaq: MDLZ) stimuleert mensen om op de juiste manier te snacken in meer dan 150 landen over de hele wereld. Met een netto-omzet van ongeveer $36 miljard in 2023, leidt MDLZ de toekomst van snoepen met iconische wereldmerken en lokale merken zoals Oreo, Ritz, LU, Clif Bar en Tate’s Bake Shop koekjes en gebakken snacks, evenals Cadbury Dairy Milk, Milka en Toblerone chocolade. Mondelēz International is een trots lid van de Standard & Poor’s 500, Nasdaq 100 en Dow Jones Sustainability Index.

Mondelēz International heeft sterke roots in de Benelux en is er al sinds 1870 actief. Het portfolio omvat belangrijke merken zoals Côte d’Or, LU, Milka, Philadelphia, TUC en Prince. De Benelux-regio is trouwens de bakermat van iconische merken zoals TUC, Prince, LiGA en Côte d’Or. In België is Mondelēz International leider in in de categorie chocolade, koekjes en cream cheese. In Nederland is het bedrijf marktleider inzake koekjes en cream cheese, en nummer 2 in chocolade.

Mondelēz International stelt in de Benelux ongeveer 2000 mensen te werk en heeft, naast de hoofdkantoren in Mechelen (België) en Breda (Nederland), productiefaciliteiten in Herentals en Namen. Meer informatie kan gevonden worden op www.mondelezinternational.com.

Mondelēz International, Inc (Nasdaq : MDLZ) encourage les gens à consommer des en-cas de la bonne façon dans plus de 150 pays à travers le monde. Avec des ventes nettes d'environ 36 milliards de dollars en 2023, MDLZ est à la tête de l'avenir du snacking avec des marques mondiales et locales emblématiques telles que Oreo, Ritz, LU, Clif Bar et Tate's Bake Shop, ainsi que le chocolat Cadbury Dairy Milk, Milka et Toblerone. Mondelēz International est fière d'être membre des indices Standard & Poor's 500, Nasdaq 100 et Dow Jones Sustainability Index.

Mondelēz International est fortement implanté au Benelux, où il opère depuis 1870. Son portefeuille comprend des marques majeures telles que Côte d'Or, LU, Milka, Philadelphia, TUC et Prince. En outre, le Benelux est le berceau de marques emblématiques telles que TUC, Prince, LiGA et Côte d'Or. En Belgique, Mondelēz International est leader dans le segment du chocolat, des biscuits et du fromage frais.

Mondelēz International emploie environ 2 000 personnes au Benelux et, outre ses sièges de Malines (Belgique) et de Breda (Pays-Bas), possède des sites de production à Herentals et à Namur. Pour plus d'informations, consultez le site www.mondelezinternational.com.