Skip to content
 Caroline Baume benoemd tot  Marketing Director Mondelez Benelux

Press release -

Caroline Baume benoemd tot Marketing Director Mondelez Benelux

Mondelēz International benoemt Caroline Baume als Marketing Director Benelux. Caroline Baume heeft meer dan 15 jaar lokale en internationale marketingervaring bij Mondelēz International en dit voor een brede waaier van producten en merken. Als Marketing Director Benelux wordt ze verantwoordelijk voor de merken binnen alle categorieën: Biscuits, Chocolate, Cheese & Grocery.

Caroline Baume begon haar carrière bij Mondelēz International in 2006. Ze werkte eerst binnen de groep in Frankrijk voor verschillende merken in de koffiemarkt (Jacques Vabre en Tassimo in de categorie on-demand koffie). Daarna stapte ze over naar de koekjescategorie om de portefeuille van koekjesmerken voor jongvolwassenen te beheren. Granola en daarna ook Oreo en Mikado leverden haar een aantal onderscheidingen op: Eurobest (Granovores 2013), Grand Prix de l'Affichage (Mikado 2014), EFFI (Mikado Sticks 2015). In 2015 trad ze in dienst bij het Europese hoofdkantoor van Mondelēz International in Zürich waar ze verantwoordelijk was voor de merkstrategie van de koekjesmerken Oreo en Milka voor Europa. Ze werkte er met succes aan hun geografische expansie en lanceerde er belangrijke strategische uitbreidingen.

In 2020 vervoegt ze het Benelux-team, eerst als Marketing Director Bakery Benelux, daarna als Marketing Director Chocolate, Gum & Candy Benelux. Als lid van het directiecomité is ze verantwoordelijk voor de marketingstrategieën en voor Diversity & Inclusion. Het werk van haar teams wordt regelmatig erkend: BEST BRAND AWARD 2023 (Côte d'Or), Bronze EFFI 2023 (LU), Grand prix AI CONTENT 2023 (Stimorol)…

In haar nieuwe functie geeft Caroline leiding aan het volledige marketingteam van Mondelez Benelux, dat uit meer dan 30 mensen bestaat. In deze rol is ze verantwoordelijk voor alle merken in de categorieën Biscuits, Chocolate, Cheese & Grocery. Met haar team streeft ze ernaar om haar merken tegen 2030 twee keer sneller te laten groeien dan het gemiddelde van de categorie en om de programma's voor maatschappelijk verantwoord ondernemen te versnellen.

“Ik ben trots dat ik mijn ervaring van de afgelopen jaren zal kunnen inzetten in deze nieuwe functie. Mijn ambitie is om actief een cultuur van diversiteit en empathie te promoten in onze Belgische en Nederlandse teams, maar ook om de relaties met onze partners en agentschappen te versterken. Daarnaast wil ik onze iconische merken zoals LU, Côte d'Or, Milka, Philadelphia, Oreo, LiGA... verder blijven ontwikkelen. Ook ben ik enthousiast over de vooruitgang die we elke dag boeken op het vlak van duurzame ontwikkeling via onze programma's Cocoa Life[1]en Harmony[2]. Het werk dat we nog zullen verzetten om onze ambitieuze wereldwijde verbintenissen op dit gebied na te komen is dan ook iets waar ik enorm naar uitkijk," legt Caroline Baume uit, die gemotiveerd is voor deze nieuwe uitdaging.

"Caroline staat bij ons bekend om haar energie, impact en gedrevenheid. Dankzij de uitstekende prestaties van haar team voor de campagne rond de 140e verjaardag van Côte d'Or, werd het merk in 2023 uitgeroepen tot "Best Confectionary, Biscuits & Snacks Brand" tijdens de Best Brand Awards in België. Met haar innovatieve mediastrategieën en partnerships is ze er ook in geslaagd om van Milka de onbetwiste marktleider voor chocoladerepen in Nederland te maken. We hebben alle vertrouwen in het succes van Caroline in haar nieuwe rol als Marketing Director en kijken ernaar uit om te zien hoe onze merken zich onder haar leiding zullen ontwikkelen," aldus Marcin Dobrock, Vice President & Managing Director Benelux.


[1] Cocoa Life is Mondelēz International's wereldwijde duurzaamheidsprogramma voor cacao dat in 2012 werd gelanceerd om een duurzamere cacaoproductie te garanderen. Mondelēz International richt haar inspanningen op de drie interventiegebieden waar ze het meeste verschil kan maken :

  • Duurzamere cacaoteeltbedrijven;
  • Sterkere cacaogemeenschappen;
  • Behoud en herstel van bossen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende website: https://www.cocoalife.org/

[2] Harmony is het Europese programma voor duurzame tarwe van Mondelēz International, opgericht in 2008. Dit programma is gebaseerd op regeneratieve landbouw en heeft als doel de klimaatverandering te beperken en het verlies aan biodiversiteit tegen te gaan, door alle Harmony-boeren te ondersteunen in hun overgang naar regeneratieve landbouwpraktijken.

Topics

Categories


Over Mondelēz International in Benelux

Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) is wereldleider op het gebied van chocolade, koekjes, kauwgom, snoepgoed en poederdranken. Mondelēz International is actief in ongeveer 150 landen en had in 2022 een jaaromzet van ongeveer US$ 31 miljard. Mondelēz International heeft sterke roots in de Benelux en is er al sinds 1870 actief. Het portfolio omvat belangrijke merken zoals Côte d’Or, LU, Milka, Philadelphia, TUC en Prince. De Benelux-regio is trouwens de bakermat van iconische merken zoals TUC, Prince, LiGA en Côte d’Or. In België is Mondelēz International leider in het chocolade-, koekjes- en roomkaassegment. .

Mondelēz International stelt in de Benelux ongeveer 2000 mensen te werk en heeft, naast de hoofdkantoren in Mechelen (België) en Breda (Nederland), productiefaciliteiten in Herentals en Namen. Meer informatie kan gevonden worden op www.mondelezinternational.com

Contacts

Annick Verdegem

Annick Verdegem

Press contact Corporate Affairs Manager Benelux +32 15 74 38 88

Florence Baekelandt

Press contact Whyte Corporate Affairs Press agency MDLZ Belgium +32 487 33 28 80

Snacking Made Right

Mondelēz International, Inc. (Nasdaq: MDLZ) stimuleert mensen om op de juiste manier te snacken in meer dan 150 landen over de hele wereld. Met een netto-omzet van ongeveer $36 miljard in 2023, leidt MDLZ de toekomst van snoepen met iconische wereldmerken en lokale merken zoals Oreo, Ritz, LU, Clif Bar en Tate’s Bake Shop koekjes en gebakken snacks, evenals Cadbury Dairy Milk, Milka en Toblerone chocolade. Mondelēz International is een trots lid van de Standard & Poor’s 500, Nasdaq 100 en Dow Jones Sustainability Index.

Mondelēz International heeft sterke roots in de Benelux en is er al sinds 1870 actief. Het portfolio omvat belangrijke merken zoals Côte d’Or, LU, Milka, Philadelphia, TUC en Prince. De Benelux-regio is trouwens de bakermat van iconische merken zoals TUC, Prince, LiGA en Côte d’Or. In België is Mondelēz International leider in in de categorie chocolade, koekjes en cream cheese. In Nederland is het bedrijf marktleider inzake koekjes en cream cheese, en nummer 2 in chocolade.

Mondelēz International stelt in de Benelux ongeveer 2000 mensen te werk en heeft, naast de hoofdkantoren in Mechelen (België) en Breda (Nederland), productiefaciliteiten in Herentals en Namen. Meer informatie kan gevonden worden op www.mondelezinternational.com.

Mondelēz International, Inc (Nasdaq : MDLZ) encourage les gens à consommer des en-cas de la bonne façon dans plus de 150 pays à travers le monde. Avec des ventes nettes d'environ 36 milliards de dollars en 2023, MDLZ est à la tête de l'avenir du snacking avec des marques mondiales et locales emblématiques telles que Oreo, Ritz, LU, Clif Bar et Tate's Bake Shop, ainsi que le chocolat Cadbury Dairy Milk, Milka et Toblerone. Mondelēz International est fière d'être membre des indices Standard & Poor's 500, Nasdaq 100 et Dow Jones Sustainability Index.

Mondelēz International est fortement implanté au Benelux, où il opère depuis 1870. Son portefeuille comprend des marques majeures telles que Côte d'Or, LU, Milka, Philadelphia, TUC et Prince. En outre, le Benelux est le berceau de marques emblématiques telles que TUC, Prince, LiGA et Côte d'Or. En Belgique, Mondelēz International est leader dans le segment du chocolat, des biscuits et du fromage frais.

Mondelēz International emploie environ 2 000 personnes au Benelux et, outre ses sièges de Malines (Belgique) et de Breda (Pays-Bas), possède des sites de production à Herentals et à Namur. Pour plus d'informations, consultez le site www.mondelezinternational.com.