Skip to content
NETHERLANDS | Milka blaast dit jaar 120 kaarsjes ui

Press release -

NETHERLANDS | Milka blaast dit jaar 120 kaarsjes ui

Hoera 🎉 ! Milka is jarig. Morgen is de officiĂ«le verjaardag en blaast het chocolademerk 120 kaarsjes uit. In 1901 rolde de eerste reep van de band in het Duitse plaatsje Lörrach, en tegenwoordig worden er zo’n 150.000 (!) Milkarepen per uur verkocht. Deze bijzondere verjaardag laten ze niet stilletjes voorbij gaan en wat is nou een betere manier om het te vieren dan met de ultieme Milka traktatie? Daarom heeft het chocolademerk een taart ontwikkeld om je vingers bij af te likken. Gemaakt met al jouw favoriete Milka producten; van biscuits tot chocoladerepen. En het leuke is: je kan hem zelf maken!


Van de eerste reep tot meest tedere chocolademerk

Het meest tedere chocolademerk word je natuurlijk niet zomaar. Daarom een korte geschiedenisles van dit heerlijke merk. Al in 1826 begon de Zwitser Philippe Suchard met het maken van chocolade, maar in 1901 werd eerste officiële Milka reep gemaakt en verkocht. Vanaf het allereerste begin is Alpenmelk gebruikt voor het maken van de repen. Deze melk wordt geproduceerd in de Alpen regio op lokale boerderijen en heeft altijd een prominente rol gespeeld op de Milka verpakkingen, want al vanaf het prille begin vind je een
koe op de wikkel. Vanaf 1972 maakte de bekende paarse koe, ze heet Lila, haar officiële debuut op de wikkel. Zij is ook het symbool geworden voor de tederheid van Milka. Lila is niet alleen het boegbeeld van de heerlijk zachte Alpenmelk waarmee Milka chocolade wordt gemaakt, maar staat ook voor natuurlijkheid, sereniteit en welzijn. Het assortiment beperkt zich niet tot alleen tablets, maar ook koekjes, cakejes en inmiddels zelfs een hazelnootpasta.

De ultieme Milka taart 🎂

Als je jarig bent, dan trakteer je. En natuurlijk doe je dat met een lekkere verjaardagstaart. Voor Milka reden om de ultieme Milka taart te maken. Gemaakt met al jouw favoriete Milka producten. Deze kan je ook thuis maken, het is echt makkelijker dan je denkt! Per mail delen we ook het recept om deze ultieme taart te maken!

Recept voor thuis

Zin in deze heerlijke taart gekregen? Goed nieuws! Je kunt de taart namelijk thuis maken met het onderstaande recept.

Stap 1: de cake

200 gr bloem
1,5 tl bakpoeder
40 gr cacaopoeder
240 gr suiker
75 ml melk
100 gr Milka chocoladereep naar keuze (fijn gehakt)
200 gr boter, op kamertemperatuur
Snufje zout
4 eieren, op kamertemperatuur

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de 2 bakpannen (⌀ 15 cm) in met boter en bekleed de bodem met bakpapier (deze moet net zo
groot zijn als de bodem van de bakpan). Doe de suiker, boter en het zout in een kom en mix dit in minimaal 5 minuten romig met de vlinder. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei toe als het vorige ei volledig is opgenomen. Stop met mixen als alle eieren gemengd zijn en het mengsel luchtig is. Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag met een spatel, zodat de cake luchtig blijft. Meng het cacaopoeder met de suiker en melk en spatel dit door het beslag Spatel als laatste de gehakte Milka chocolade erdoor. Weeg het volledige beslag en verdeel dit in 2 gelijke delen in de twee bakpannen. Bak de chocolade cake in ongeveer 30 - 40 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of deze al gaar is. Als er geen beslag aan de
prikker zit, kan de cake uit de oven. Laat de cake volledig afkoelen.


Stap 2: de vulling

600 gram poedersuiker
300 gram roomkaas
100 gram boter (op kamertemperatuur)
1 pak Milka chocowafer

Doe de poedersuiker, boter en roomkaas in een beslagkom en meng het op een lage stand tot een geheel. Voeg voorzichtig 5 Milka chocowafers toe. Smeer de vulling tussen de twee lagen cake en op de cake. 


Stap 3: de botercrĂšme

80 gram gepasteuriseerd eiwit
160 gram kristalsuiker
240 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
50 gram witte Milka chocolade

Verwarm de suiker en het eiwit au bain-marie op een laag vuur. Schep het mengsel regelmatig door met een spatel. Doe dit net zo lang totdat alle suiker is opgelost. Het mengsel is volledig opgelost als je geen korrels meer tussen je duim en wijsvinger voelt. Haal het mengsel van het vuur en klop de meringue stijf. Wanneer de meringue helemaal omhoog is gekomen en in de kom blijft hangen, kan je de garde vervangen voor de vlinder. Nu kan je geleidelijk de boter (op kamertemperatuur!) gaan toevoegen. Klop het geheel tot een gladde massa en voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe. De botercrÚme is nu klaar voor gebruik, smeer deze als een dun laagje uit over de gehele taart. Tip! Wil jij ook van die te gekke kleuren? Voeg paarse voedselkleurstof toe aan de botercrÚme.


Stap 4: de drip

100 gram Milka Darkmilk
45 ml opgeklopte slagroom (uit het pak)

Verwarm de chocolade au-bain-marie in een hittebestendige kom. Zet de afgewogen slagroom even in een beker op laag vuur om het op temperatuur te laten komen Wanneer de chocolade helemaal gesmolten is kan je voorzichtig de kom van het vuur halen. Voeg nu rustig, al roerend, de slagroom toe Roer dit voorzichtig samen tot een gladde massa. De drip is klaar om over de bovenkant van de
taart heen te schenken. TIP: zorg ervoor dat de drip niet te warm is als je de cake gaat drippen. Je kan dit testen door een beetje
drip bovenop de cake te schenken en uit te smeren. Als de botercrĂšme smelt, is de drip nog te warm!


Stap 5: de topping

De leukste stap! Maak de ultieme taart af met jouw favoriete Milka producten. Het lekkerste is om een combinatie te maken van de Milka koekjes, cake en repen.

Topics

Categories


Over Milka

Milka is een wereldwijd bekend chocolademerk en internationaal een van Mondelēz International ‘s meest gewaardeerde
merken. Milka’s unieke lila-kleurige verpakking en de beroemde lila koe zijn alom bekend bij iedereen. Sinds de eerste Milka
Alpenmelkchocolade 120 jaar geleden, is en blijft tederheid de kern van het merk. In Nederland heeft het merk een sterk
marktaandeel en is het het nummer 1 A-merk binnen chocoladetabletten op de markt (Nielsen marktcijfers 2020 MAT P13).

Over Mondelēz International in Benelux

Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) is wereldleider op het gebied van chocolade, koekjes, kauwgom, snoepgoed en poederdranken. Mondelēz International is actief in ongeveer 150 landen en had in 2020 een jaaromzet van ongeveer US$ 27 miljard. Mondelēz International heeft sterke roots in de Benelux en is er al sinds 1870 actief. Het portfolio omvat belangrijke merken zoals CĂŽte d’Or, Lu, Milka, Philadelphia, TUC, Prince, Grany, Time Out, LiGA en Stimorol. De Benelux-regio is trouwens de bakermat van iconische merken zoals TUC, Prince, LiGA en CĂŽte d’Or. In BelgiĂ« is Mondelēz International marktleider in chocolade, koekjes en cream cheese, en nummer 2 in kauwgum. In Nederland is het bedrijf marktleider inzake koekjes, chocolade en cream cheese, en ook aktief in het kauwgumsegment.

Mondelēz International stelt in de Benelux ruim 2000 mensen te werk en heeft, naast de hoofdzetels in Mechelen (BelgiĂ«) en Breda (Nederland), productiefaciliteiten in Herentals en Namen.

Bezoek www.mondelezinternational.com voor meer informatie of volg ons op Twitter via www.twitter.com/MDLZ

Contacts

Senna Ceulemans

Press contact Het PR Bureau Press Agency MDLZ Netherlands +31 206 70 22 32
Annick Verdegem

Annick Verdegem

Press contact Corporate Affairs Manager Benelux +32 15 74 38 88

Snacking Made Right

Mondelēz International, Inc. (Nasdaq: MDLZ) stimuleert mensen om op de juiste manier te snacken in meer dan 150 landen over de hele wereld. Met een netto-omzet van ongeveer $36 miljard in 2023, leidt MDLZ de toekomst van snoepen met iconische wereldmerken en lokale merken zoals Oreo, Ritz, LU, Clif Bar en Tate’s Bake Shop koekjes en gebakken snacks, evenals Cadbury Dairy Milk, Milka en Toblerone chocolade. Mondelēz International is een trots lid van de Standard & Poor’s 500, Nasdaq 100 en Dow Jones Sustainability Index.

Mondelēz International heeft sterke roots in de Benelux en is er al sinds 1870 actief. Het portfolio omvat belangrijke merken zoals CĂŽte d’Or, LU, Milka, Philadelphia, TUC en Prince. De Benelux-regio is trouwens de bakermat van iconische merken zoals TUC, Prince, LiGA en CĂŽte d’Or. In BelgiĂ« is Mondelēz International leider in in de categorie chocolade, koekjes en cream cheese. In Nederland is het bedrijf marktleider inzake koekjes en cream cheese, en nummer 2 in chocolade.

Mondelēz International stelt in de Benelux ongeveer 2000 mensen te werk en heeft, naast de hoofdkantoren in Mechelen (BelgiĂ«) en Breda (Nederland), productiefaciliteiten in Herentals en Namen. Meer informatie kan gevonden worden op www.mondelezinternational.com.

Mondelēz International, Inc (Nasdaq : MDLZ) encourage les gens Ă  consommer des en-cas de la bonne façon dans plus de 150 pays Ă  travers le monde. Avec des ventes nettes d'environ 36 milliards de dollars en 2023, MDLZ est Ă  la tĂȘte de l'avenir du snacking avec des marques mondiales et locales emblĂ©matiques telles que Oreo, Ritz, LU, Clif Bar et Tate's Bake Shop, ainsi que le chocolat Cadbury Dairy Milk, Milka et Toblerone. Mondelēz International est fiĂšre d'ĂȘtre membre des indices Standard & Poor's 500, Nasdaq 100 et Dow Jones Sustainability Index.

Mondelēz International est fortement implantĂ© au Benelux, oĂč il opĂšre depuis 1870. Son portefeuille comprend des marques majeures telles que CĂŽte d'Or, LU, Milka, Philadelphia, TUC et Prince. En outre, le Benelux est le berceau de marques emblĂ©matiques telles que TUC, Prince, LiGA et CĂŽte d'Or. En Belgique, Mondelēz International est leader dans le segment du chocolat, des biscuits et du fromage frais.

Mondelēz International emploie environ 2 000 personnes au Benelux et, outre ses siùges de Malines (Belgique) et de Breda (Pays-Bas), possùde des sites de production à Herentals et à Namur. Pour plus d'informations, consultez le site www.mondelezinternational.com.