Skip to content
NETHERLANDS | ‘We hebben geen tijd voor tederheid’, blijkt uit onderzoek van Milka

Press release -

NETHERLANDS | ‘We hebben geen tijd voor tederheid’, blijkt uit onderzoek van Milka

We zijn steeds minder teder voor elkaar, blijkt uit onderzoek van chocolademerk Milka. Vijfenveertig procent van de Nederlanders vindt de wereld van nu een stuk minder teder dan toen zij jong waren. En het gemis van tederheid geeft een gevoel van eenzaamheid (43%) en angst (24%). Tijd om tederheid weer terug op de kaart te zetten, vindt Milka. Want al een klein teder gebaar zorgt ervoor dat we ons geliefd (72%), gewaardeerd (57%) en gesteund (42%) voelen. Als we teder zijn geven we het liefst een knuffel, maar dat kan lastig zijn in een periode waarin social distancing nog steeds de norm is. Daarom introduceert Milka een coronaproof huggle. Want een zacht warm kleedje kan een goed alternatief bieden voor als je (even) niemand hebt om mee te knuffelen.

Gebrek aan tijd, corona en individualisme spelen tederheid parten

Het grote Europese onderzoek van Milka, waar ook 2000 Nederlanders aan deelnamen, laat zien dat tederheid van groot belang is voor de maatschappij. Zo geeft ruim de helft (53%) aan dat meer tederheid bijdraagt aan een gelukkigere maatschappij en is nog eens 40 procent het er over eens dat tederheid goed is voor het mentale welzijn. Toch blijkt het moeilijk om tederheid te tonen. Bijna de helft (45%) geeft aan te druk te zijn voor een lief gebaar. Bijna 2 op de 3 is daarnaast van mening dat we teveel met onszelf bezig zijn om tederheid te tonen aan een ander. Ook de coronapandemie maakt Nederland minder teder, vindt ruim 4 op de 10 Nederlanders. Zonde, want juist een teder gebaar kan in deze tijd het verschil maken. Het geeft ons het gevoel dat we geliefd zijn (72%) en gewaardeerd worden (50%).

Niemand om mee te knuffelen? Rol jezelf eens op in een dekentje
Niet alleen het ontvangen van tederheid doet ons goed, juist ook het tonen van tederheid geeft je een vrolijk gevoel (63%). Dus waarom doen we het niet vaker? Een teder gebaar zit hem vaak in de kleinste dingen en wij Nederlanders vinden onszelf best wel teder (82%). Het meest tedere gebaar naar een ander toe is een lieve aanraking of een knuffel (73%). Niet zo gek, want een knuffel maakt het stofje oxytocine aan waardoor je je geliefd en verbonden voelt en het verlaagt ook nog eens je stressniveau. Echter is een knuffel geven, in een tijd waarin we afstand van elkaar moeten houden en sociaal contact zoveel mogelijk moeten beperken, best lastig. Door jezelf op te rollen in een warm en zacht fleecedekentje creëer je hetzelfde effect van een knuffel bleek uit eerder onderzoek**, waarin gekeken werd naar verschillende simulaties van aanraking met o.a. zachte stoffen. Corona proof en bijna net zo fijn!

Coronaproof knuffelen met Milka

Dat een teder gebaar goed voor ons is, daar kunnen we niet omheen, maar kijkend naar de staat van tederheid in Nederland kunnen we wel wat hulp gebruiken. Milka helpt de consument een handje met een gelimiteerde oplage van een coronaproof knuffelkleedje. Een heerlijk zachte huggle waar je jezelf helemaal in kan rollen, maar die ook aan elkaar vast te maken zijn zodat je met een ander kan knuffelen - natuurlijk alleen met iemand uit jouw sociale bubbel.

Lieve woordjes om op te eten

Hou je niet zo van knuffelen maar zou je wel graag een teder gebaar willen maken naar een ander? Dan heeft Milka nog een perfecte oplossing. De tedere woordjes reep is een limited edition reep Milka chocolade met op elk blokje een lief woordje of symbool. Zo kun je iemand verrassen met een tedere en lekkere boodschap.

Het heerlijke kleedje samen met een lieve persoonlijke boodschap stelt Milka via hun Facebookpagina beschikbaar voor mensen die wel een knuffel kunnen gebruiken. 


  * Enquête uitgevoerd door OnePoll for Milka, met een steekproef van 2000 Nederlandse volwassenen in de leeftijd van 18+ van 12 okt. tot 6 nov. 2020.

  **Onderzoek: Contact Comfort: Psychological Effects of Actual and Simulated Affectionate Touch, door Tjew-A-Sin, M. M. (2020).


  Categories


  Over Mondelēz International

  Mondelēz International, Inc. (Nasdaq: MDLZ) stelt mensen in meer dan 150 landen over de hele wereld in staat om op de juiste manier te snacken. Met een netto-omzet van ongeveer 27 miljard dollar in 2020, geeft Mondelez International de toekomst van het snacken vorm met iconische wereldwijde en lokale merken zoals koekjes van OREO, belVita en LU; chocolade van Cadbury Dairy Milk, Milka en Toblerone; snoep van Sour Patch Kids en kauwgom van Trident. Mondelēz International is een trots lid van de Standard and Poor's 500, Nasdaq 100 en Dow Jones Sustainability Index. Bezoek www.mondelezinternational.com of volg het bedrijf op Twitter op www.twitter.com/MDLZ.

  Over Milka

  Milka is een wereldwijd bekend chocolademerk en internationaal een van Mondelēz International ‘s meest gewaardeerde merken. Milka’s unieke lila-kleurige verpakking en de beroemde lila koe zijn alom bekend bij iedereen. Sinds de eerste Milka Alpenmelkchocolade 120 jaar geleden, is en blijft tederheid de kern van het merk. In Nederland heeft het merk een sterk marktaandeel en is het het nummer 1 A-merk binnen chocoladetabletten op de markt (Nielsen marktcijfers 2020 MAT P13).

  Contacts

  Annick Verdegem

  Annick Verdegem

  Press contact Corporate Affairs Manager Benelux +32 15 74 38 88

  Florence Baekelandt

  Press contact Whyte Corporate Affairs Press agency MDLZ Belgium +32 487 33 28 80

  Snacking Made Right

  Mondelēz International, Inc. (Nasdaq: MDLZ) stimuleert mensen om op de juiste manier te snacken in meer dan 150 landen over de hele wereld en had in 2022 een netto-omzet van ongeveer $31 miljard. Mondelēz International heeft sterke roots in de Benelux en is er al sinds 1870 actief. Het portfolio omvat belangrijke merken zoals Côte d’Or, Lu, Milka, Philadelphia, TUC, Prince, LiGA en Stimorol. De Benelux-regio is trouwens de bakermat van iconische merken zoals TUC, Prince, Pim's, LEO, LiGA en Côte d’Or. In België is Mondelēz International uniek gepositioneerd daar de voedingsproducent nr. 1 is in de categorie chocolade, koekjes en cream cheese, alsook actief in het kauwgumsegment. In Nederland is het bedrijf marktleider inzake koekjes en cream cheese, nummer 2 in chocolade en ook actief in het kauwgumsegment.
  De onderneming stelt in de Benelux ruim 2000 mensen te werk en heeft, naast de hoofdzetels in Mechelen (België) en Breda (Nederland), 2 productiefaciliteiten in België: een koekjes- en chocoladesite in Herentals (LU & Milka) en 1 fabriek in Namen voor smeltkaas. De koekjesfabriek in Herentals is één van de grootste koekjesfabrieken in Europa met een jaarlijkse productie van 65.000 à 70.000 ton koekjes.

  Mondelēz International, Inc (Nasdaq : MDLZ) encourage les gens à consommer des en-cas de la bonne façon dans plus de 150 pays à travers le monde et enregistre en 2022 un chiffre d’affaires d’environ 31 milliards de dollars. La société a un ancrage fort au Benelux et y opère depuis 1870. Le portefeuille comprend des marques clés telles que Côte d’Or, LU, Milka, Philadelphia, TUC, Prince, LiGA et Stimorol. Le Benelux est le berceau de marques emblématiques telles que LiGA, TUC, Prince, Pims, LEO et Côte d'Or. En Belgique, Mondelēz International y occupe une position unique puisque le producteur alimentaire est numéro 1 dans la catégorie du chocolat, des biscuits et du fromage à la crème. L'entreprise est également active dans le segment des chewing-gums. Aux Pays-Bas, la société est leader en biscuit et fromage frais, numéro 2 en chocolat et active dans le segment des chewing-gums.
  L'entreprise emploie plus de 2000 personnes au Benelux, réparties dans les deux sièges se trouvant à Malines (Belgique) et à Breda (Pays-Bas) ainsi que les sites de production situés à la Belgique : un site biscuiterie-chocolaterie à Herentals (LU & Milka) et 1 usine à Namur pour le fromage fondu. La biscuiterie de Herentals est l'une des plus grandes usines de biscuits d'Europe avec une production annuelle de 65 000 à 70 000 tonnes de biscuits.