Skip to main content

Bekendmaking beste Belgische foto Sony World Photography Awards 2020

Persbericht   •   feb 11, 2020 13:00 CET

De jury van de 2020 Sony World Photography Awards heeft vandaag de foto “On Track” van Steven Meert uitgeroepen tot winnaar van de Belgium National Award.

De Sony World Photography Awards is 's werelds grootste fotografiewedstrijd. De National Awards vormen een wereldwijd programma dat open staat voor fotografen van elk niveau. Het programma beloont een fotograaf uit elk land voor een op zichzelf staande foto en biedt hen de mogelijkheid om hun werk te presenteren op de Sony World Photography Awards 2020-tentoonstelling in Somerset House, Londen. Deze zal plaatsvinden van 17 april tot 4 mei.

“Ik heb deze foto genomen op de wielerbaan vernoemd naar Eddy Merckx, algemeen beschouwd als de meest succesvolle rijder in de geschiedenis van competitief fietsen. Dit maakt deze foto erg Belgisch omdat wielrennen als een nationale sport wordt beschouwd. Ik ging voor een iets langere sluitertijd om het gevoel van snelheid te krijgen. Je ogen zijn gericht op de fietser vooraan vanwege zijn positie in het frame en de vorm van de baan, toch vertoont hij de meeste bewegingsonscherpte.

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het beslissende moment hier erg belangrijk was toen ik dit opnam met de burst-modus. Ik geef daarom de voorkeur aan de term gedwongen geluk.”

Steven Meert over zijn succes als de Belgische winnaar van de National Award; “Ik ben altijd fan geweest van een uitspraak van Charles Eames; “De details zijn niet de details. Ze maken het ontwerp.” Ik geloof dat dit ook geldt voor fotografie.”

Meer dan 345.000 afbeeldingen werden ingezonden voor de Sony World Photography Awards 2020-competitie en meer dan 190.000 namen deel aan de open competitie (waaruit de winnaar van de National Awards werd geselecteerd) - het hoogste aantal inzendingen tot nu toe.

Als winnaar van de National Award ontvangt Steven Meert een Sony camera. 

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een creatief entertainmentbedrijf met een duurzame technologische basis. Van game- en netwerkservices tot muziek, films, elektronica, semiconductors en financiële diensten - het doel van Sony is om de wereld te verrijken met emotie via creativiteit en technologie. Voor meer informatie, bezoek: http://www.sony.net