Persbericht -

Sony introduceert volledig vernieuwde BRAVIA 8K-, OLED- en 4K Full Array LED-TV line-up in de Benelux

Meer helderheid en details voor een breed assortiment modellen en een 75 inch 8K Full Array LED plus 48 inch 4K OLED TV

Sony Benelux kondigt vandaag op de CES 2020 een vernieuwd assortiment televisies aan. Sony’s line-up voor het nieuwe jaar pakt uit met de ZH8 8K Full Array LED TV, de A8 (55- en 65 inch), A9 (48 inch) 4K OLED Tv’s en de XH95 en XH90 4K Full Array LED Tv’s.

Met dit nieuwe assortiment wil Sony de meest meeslepende belevenis op de markt aanbieden. Dit door middel van toonaangevend beeldkwaliteit, innovatief geluid en een prettige gebruikservaring verpakt in premium modellen.

Het topmodel de ZH8, valt binnen de MASTER-series. Met de MASTER-series stelt Sony zich als doel de beeldkwaliteit te evenaren van een professionele monitor in een filmstudio. Mede dankzij een nauwkeurig productieproces en strenge kwaliteitscontrole door de engineers biedt de MASTER series de hoogst mogelijk beeldkwaliteit in een thuisopstelling. Om perfectie in beeld en geluid te garanderen is tevens de kennis over signaalverwerking en de knowhow van Sony Pictures Entertainment ingezet. Dit garandeert een zeer realistische beeldweergave zoals de maker het bedoeld heeft.

De ZH8 8K Full Array LED TV, de A8 (55- en 65 inch) en A9 (48 inch) 4K OLED Tv’s zijn uitgerust met Sony's Picture Processor X1 Ultimate. Deze processor speelt een sleutelrol bij de productie van een natuurgetrouw beeld. De X1 Ultimate heeft een uniek algoritme en kan op intelligente wijze objecten in beeld detecteren en analyseren. Dit resulteert in een realistische weergave van details en een hoogwaardig contrast. De X1 Ultimate maakt deze analyses dankzij Sony’s Object-based Super Resolution. Deze processor kan een object individueel remasteren voor meer diepte, nauwkeurige textuur en een realistischer beeld.

Ambient Optimization

Een nieuwe technologie van Sony is Ambient Optimization. Deze optimaliseert de beeld- en geluidskwaliteit op basis van de omgeving van de kijker. Zo past Ambient Optimization de helderheid van het beeld automatisch aan op basis van de verlichting. Om een perfecte weergave te garanderen wordt de helderheid geboost in fel verlichte kamers en verlaagd in donkere ruimtes. De technologie detecteert zelfs objecten zoals gordijnen en meubels die het geluid kunnen absorberen of weerkaatsen, en stemt de akoestiek optimaal af.

Ook is het design van de Sony TV line-up vernieuwd. Deze modellen hebben een Immersive Edge-designconcept. Dit garandeert een nog meer meeslepende kijkervaring dankzij een discrete standaard aan de rand van het scherm. De minimalistische standaard valt bijna niet op en zorgt voor een betere kijkervaring.

Voor toekomstige generatie gameconsoles bieden een aantal modellen ondersteuning voor een 8K-resolutie, 4K 120fps en een snelle reactietijd via HDMI-invoer. Dit om top gameprestaties te kunnen leveren.

Netflix Calibrated Mode & Sound-from-Picture Reality

Alle modellen van de nieuwe line-up zijn voorzien van de Netflix Calibrated Mode. Deze unieke functie is ontwikkeld om de beeldkwaliteit van de producent te evenaren. Door de optie in het menu te selecteren reproduceert Netflix Calibrated Mode automatisch de beeldweergave. Entertainmentliefhebbers kunnen zo optimaal genieten van tv-series, films, documentaires en andere programma's op Netflix. Tevens is een groot deel van de nieuwe Sony TV line-up geschikt voor het afspelen van IMAX Enhanced content.

Naast beeldkwaliteit is geluidskwaliteit een belangrijk element van de kijkervaring. Daarom beschikken deze modellen over Sound-from-Picture Reality. Dit reproduceert de positie van de geluidsbron zeer nauwkeurig, zodat het geluid direct uit de mond van de acteur lijkt te komen wanneer deze spreekt.

Highlights van de nieuwe tv-lijn van Sony

Een compleet overzicht van de specificaties per model is terug te lezen via deze link en onderaan dit persbericht. Een aantal nieuwigheden van deze nieuwe TV line-up zijn hieronder terug te lezen.

Frame Tweeter de ZH8: de nieuwe Frame Tweeter-technologie garandeert een meeslepende belevenis en kijkervaring. De Frame Tweeter laat het kader van de tv trillen om geluid te produceren. De kijker krijgt het gevoel dat het geluid rechtstreeks uit het scherm komt. Sound-from-Picture Reality reproduceert de positie van de geluidsbron zeer nauwkeurig.

X-Motion Clarity voor OLED:

Dankzij deze techniek worden snel bewegende beelden in actiefilms of bij sportwedstrijden soepel weergegeven. Deze revolutionaire technologie van Sony is nu ook beschikbaar voor OLED en verbetert realtime de acties op het scherm met een hoge vernieuwingssnelheid. Het resultaat hiervan zijn sportbeelden die helderder, scherper en vloeiender dan ooit zijn.

X-Wide Angle expansion:

Onder meer de XH95 4K Full Array LED-tv is vanaf het 55 inch model uitgerust met X-Wide Angle. Dankzij deze technologie wordt kleurverandering beperkt wanneer men van de zijkant kijkt. Dit garandeert een optimaal beeld ongeacht de hoek van waaruit wordt gekeken. Er ontstaat een bredere kijkhoek die kleurverschuivingen vermindert, zodat de kleuren echt blijven ongeacht de kijkpositie. Gebruikers genieten vanuit elke hoek van hoogwaardige beelden met een mooi bereik en meer diepte dan ooit.

Full Array LED-uitbreiding: de Full Array Local Dimming & Boosting-technologie zorgt afhankelijk van de content voor een dynamische aanpassing van de lichtniveaus op het scherm. Dit garandeert extra contrast en helderheid. Doordat de lichtuitvoer op het scherm in balans is, worden donkere scènes donkerder en heldere scènes helderder. Deze premiumfunctie is nu beschikbaar op de XH90 4K Full Array LED-tv.

Verlichte afstandsbediening: De ZH8 en XH95 zijn uitgerust met een hoogwaardige verlichte afstandsbediening uit aluminium. Deze biedt tijdens een spannende filmavond eenvoudige besturing in de donkere woonkamer.

Eenvoudige bediening via spraak: spraakgestuurde Google Assistant biedt eenvoudig zoeken van content door simpelweg via de afstandsbediening tegen de tv te praten. Gebruikers kunnen eenvoudig een favoriete film zoeken, wedstrijdresultaten en weervoorspellingen opvragen en meer. Simpelweg door tegen de tv te praten.

Android 9 Pie: de nieuwe line-up is uitgerust met Android 9 Pie. Dit platform staat garant voor eenvoudige toegang tot content, services en apparaten. Ook de originele UI-menu’s en spraakbediening van Sony zijn gebruiksvriendelijker gemaakt. Via de ingebouwde microfoon kunnen gebruikers met hun stem de tv, apps en verbonden toestellen bedienen.

Connectiviteit met apparaten: Dankzij de compatibiliteit met Google Home en Amazon Alexa zijn deze toestellen eenvoudig te besturen met stembediening. YouTube-video's casten en bedienen via Google Home of met Amazon Alexa-apparaten gaat eenvoudig en snel. Ondersteuning voor Apple HomeKit en Airplay 2 zorgen voor een naadloze integratie van je iPhone en Siri-apparaten met de Sony-tv. Dit garandeert een moeiteloos beheer van smarthome en streamen van content.

Beschikbaarheid en adviesprijzen worden later bekend gemaakt. Productvideo’s van de belangrijkste nieuwe modellen zijn via onderstaande links te bekijken. Productafbeeldingen zijn onderaan dit persbericht voor download beschikbaar.

ZH8: https://youtu.be/9D8bWEr6MhI

A8: https://youtu.be/aT3FOGfoSck

XH95: https://youtu.be/fuDFboiMA60

XH90: https://youtu.be/e3X4fDQAaIA

Volledige specificaties en belangrijkste functies Sony line-up

ZH8 (75- en 85-inch) 8K Full Array LED-tv

 • Ultrahoog 8K-contrast en levensechte beeldkwaliteit
 • Picture Processor X1 Ultimate en 8K X-Reality PRO: beelden worden via Sony's 8K-database in realtime verscherpt, verfijnd en dichter naar echte 8K-kwaliteit geüpscaled
 • Nieuwe Frame Tweeter-technologie laat het kader van de tv trillen om geluid te produceren. De kijker krijgt het gevoel dat het geluid rechtstreeks uit het scherm komt. Sound-from-Picture Reality reproduceert de positie van de geluidsbron zeer nauwkeurig.
 • Ambient Optimization optimaliseert de beeld- en geluidskwaliteit op basis van de omgeving van de kijker. Zo past Ambient Optimization de helderheid van het beeld automatisch aan op basis van de verlichting. Om een perfecte weergave te garanderen wordt de helderheid geboost in fel verlichte kamers en verlaagd in donkere ruimtes. De technologie detecteert zelfs objecten zoals gordijnen en meubels die het geluid kunnen absorberen of weerkaatsen, en stemt de akoestiek optimaal af.
 • Uitgerust met een hoogwaardige verlichte afstandsbediening uit aluminium. Deze biedt tijdens een spannende filmavond eenvoudige besturing in de donkere woonkamer. Met nieuwe verlichte afstandsbediening zodat gebruikers ook in het donker de tv moeiteloos kunnen bedienen
 • TV standaard onder het toestel met twee posities maakt het mogelijk om de tv ook op kleinere meubels te plaatsen
 • Compatibel met Dolby Vision en Dolby Atmos
 • Natuurgetrouwe weergave van kleuren dankzij een TRILUMINOS Display
 • Spraakgestuurde Google Assistant biedt eenvoudig zoeken van content door simpelweg via de afstandsbediening tegen de tv te praten.
 • Connectiviteit met Apple AirPlay 2, HomeKit, Amazon Alexa-apparaten en slimme luidsprekers
 • Snelle toegang tot een groot assortiment content en services met Android 9 Pie
 • Compatibel met 4K 120 fps

A8 (55 en 65-inch) 4K OLED-tv

 • Uitgerust met Sony's Picture Processor X1 Ultimate. De X1 Ultimate heeft een uniek algoritme en kan op intelligente wijze objecten in beeld detecteren en analyseren. Dit resulteert in een realistische weergave van details en een hoogwaardig contrast. De X1 Ultimate maakt deze analyses dankzij Sony’s Object-based Super Resolution. Deze processor kan een object individueel remasteren voor meer diepte, nauwkeurige textuur en een realistischer beeld.
 • Uitgerust met Pixel Contrast Booster en meer dan 8 miljoen pixels die zorgen voor een uitstekend beeld met hoogwaardige kleuren, perfecte zwarttinten, een dynamisch contrast, scherpe beelden en een brede kijkhoek.
 • Integratie van X-Motion Clarity. Dankzij deze techniek worden snel bewegende beelden in actiefilms of bij sportwedstrijden soepel weergegeven. Deze revolutionaire technologie van Sony is nu ook beschikbaar voor OLED en verbetert realtime de acties op het scherm met een hoge vernieuwingssnelheid. Het resultaat hiervan zijn sportbeelden die helderder, scherper en vloeiender dan ooit zijn.
 • Twee subwoofers voor betere prestaties van de functie Acoustic Surface Audio
 • Compatibel met Dolby Vision en Dolby Atmos
 • Natuurgetrouwe weergave van kleuren dankzij een TRILUMINOS Display
 • Ambient Optimization optimaliseert de beeld- en geluidskwaliteit op basis van de omgeving van de kijker. Zo past Ambient Optimization de helderheid van het beeld automatisch aan op basis van de verlichting. Om een perfecte weergave te garanderen wordt de helderheid geboost in fel verlichte kamers en verlaagd in donkere ruimtes. De technologie detecteert zelfs objecten zoals gordijnen en meubels die het geluid kunnen absorberen of weerkaatsen, en stemt de akoestiek optimaal af.
 • Connectiviteit met Apple AirPlay 2, HomeKit, Amazon Alexa-apparaten en slimme luidsprekers
 • Snelle toegang tot een groot assortiment content en services met Android 9 Pie

A9 (48-inch) 4K OLED-tv

 • Het nieuwe 48 inch formaat beantwoordt aan de vraag van de consument naar kleinere OLED-tv's
 • Stijlvolle maar kleine TV standaard uit aluminium biedt gebruikers de nodige flexibiliteit in kleinere ruimtes
 • Hoogwaardige beeldkwaliteit in een kleiner formaat
 • Met Sony's premium-OLED-tv-functies, waaronder Picture Processor X1 Ultimate, Pixel Contrast Booster en Acoustic Surface Audio
 • Integratie van X-Motion Clarity. Dankzij deze techniek worden snel bewegende beelden in actiefilms of bij sportwedstrijden soepel weergegeven. Deze revolutionaire technologie van Sony is nu ook beschikbaar voor OLED en verbetert realtime de acties op het scherm met een hoge vernieuwingssnelheid. Het resultaat hiervan zijn sportbeelden die helderder, scherper en vloeiender dan ooit zijn.
 • Ambient Optimization optimaliseert de beeld- en geluidskwaliteit op basis van de omgeving van de kijker. Zo past Ambient Optimization de helderheid van het beeld automatisch aan op basis van de verlichting. Om een perfecte weergave te garanderen wordt de helderheid geboost in fel verlichte kamers en verlaagd in donkere ruimtes. De technologie detecteert zelfs objecten zoals gordijnen en meubels die het geluid kunnen absorberen of weerkaatsen, en stemt de akoestiek optimaal af.
 • Compatibel met Dolby Vision en Dolby Atmos
 • Natuurgetrouwe weergave van kleuren dankzij een TRILUMINOS Display
 • Connectiviteit met Apple AirPlay 2, HomeKit, Amazon Alexa-apparaten en slimme luidsprekers
 • Snelle toegang tot een groot assortiment content en services met Android 9 Pie

XH95 (49-, 55-, 65-, 75-, 85-inch model) 4K Full Array LED-tv

 • Uitgerust met Picture Processor X1 Ultimate voor een uitstekende 4K HDR-kijkervaring met de volgende technologieën: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping 4K HDR en Dual database processing
 • Beschikt over full-array achtergrondverlichting met local dimming en X-tended Dynamic Range PRO. Dit resulteert in een zes keer beter contrast garandeert dan gewone led-tv's.
 • Voorzien van X-Wide Angle technologie (vanaf 55 inch) waardoor kleurverandering wordt beperkt wanneer men vanaf de zijkant kijkt. Garandeert een optimaal beeld ongeacht de hoek van waaruit wordt gekeken. Er ontstaat een bredere kijkhoek die kleurverschuivingen vermindert, zodat de kleuren echt blijven ongeacht de kijkpositie.
 • Uitgerust met verbeterd Acoustic Multi-Audio systeem met dubbele versterker. Deze stuurt de hoofdluidspreker en een onzichtbare tweeter afzonderlijk aan, evenals een X-Balanced Speaker. Deze dubbele versterker en X-Balanced Speaker zijn beschikbaar voor de 55-, 65-, en 75-inch. Sound-from-Picture Reality reproduceert de positie van de geluidsbron zeer nauwkeurig.
 • Flush Surface-design zorgt voor een slanke, randloze look (enkel voor 55-, 65-, en 75-inch)
 • Ambient Optimization optimaliseert de beeld- en geluidskwaliteit op basis van de omgeving van de kijker. Zo past Ambient Optimization de helderheid van het beeld automatisch aan op basis van de verlichting. Om een perfecte weergave te garanderen wordt de helderheid geboost in fel verlichte kamers en verlaagd in donkere ruimtes. De technologie detecteert zelfs objecten zoals gordijnen en meubels die het geluid kunnen absorberen of weerkaatsen, en stemt de akoestiek optimaal af
 • Compatibel met Dolby Vision en Dolby Atmos
 • Natuurgetrouwe weergave van kleuren dankzij een TRILUMINOS Display
 • Spraakgestuurde Google Assistant biedt eenvoudig zoeken van content door simpelweg via de afstandsbediening tegen de tv te praten. (vanaf 55-inch en meer)
 • Connectiviteit met Apple AirPlay 2, HomeKit, Amazon Alexa-apparaten en slimme luidsprekers
 • Snelle toegang tot een groot assortiment content en services met Android 9 Pie

XH90 (55-, 65-, 75-, 85-inch) 4K Full Array LED-tv

 • De 4K HDR Processor X1 geeft meer diepte, textuur en natuurlijke kleuren weer met de Object-based HDR remaster-technologie
 • Beschikt over Full Array-achtergrondverlichting met lokale dimfunctie en X-tended Dynamic Range
 • Nieuw middenklasse-Full Array LED-model voor meer veelzijdigheid
 • Biedt Acoustic Multi-Audio met X-Balanced Speaker (alleen voor 65"-model en hoger; X-Balanced Speaker is beschikbaar op alle formaten)
 • Ambient Optimization optimaliseert de beeld- en geluidskwaliteit op basis van de omgeving van de kijker. Zo past Ambient Optimization de helderheid van het beeld automatisch aan op basis van de verlichting. Om een perfecte weergave te garanderen wordt de helderheid geboost in fel verlichte kamers en verlaagd in donkere ruimtes. De technologie detecteert zelfs objecten zoals gordijnen en meubels die het geluid kunnen absorberen of weerkaatsen, en stemt de akoestiek optimaal af.
 • Compatibel met Dolby Vision en Dolby Atmos
 • Natuurgetrouwe weergave van kleuren dankzij een TRILUMINOS Display
 • Stijlvol gesneden rand voor een slank design
 • Connectiviteit met Apple AirPlay 2, HomeKit, Amazon Alexa-apparaten en slimme luidsprekers
 • Snelle toegang tot een groot assortiment content en services met Android 9 Pie
 • Compatibel met 4K 120 fps (via een toekomstige software-update)

XH85 (43 en 49 inch) 4K-tv

 • De 4K HDR Processor X1 geeft meer diepte, textuur en natuurlijke kleuren weer met de Object-based HDR remaster-technologie
 • Compatibel met Dolby Vision en Dolby Atmos
 • Natuurgetrouwe weergave van kleuren dankzij een TRILUMINOS Display
 • Slanke metalen standaard en elegante rand uit aluminium
 • Connectiviteit met Apple AirPlay 2, HomeKit, Amazon Alexa-apparaten en slimme luidsprekers
 • Snelle toegang tot een groot assortiment content en services met Android 9 Pie

XH81 (43-, 49-, 55-, 65-inch) 4K-tv