Persbericht -

Sony lanceert Imaging Edge app voor mobiele connectiviteit met camera’s

Nieuwe App vervangt PlayMemories Mobile en biedt meer creatieve mogelijkheden

Sony lanceert vandaag Imaging Edge als opvolger van de populaire PlayMemories Mobile App. Tevens wordt een nieuwe versie van de bestaande desktopversie aangekondigd. De nieuwe versie biedt meer creatieve mogelijkheden en diverse nieuwe functies voor gebruikers van alle type Sony camera’s.

Nieuwe mobiele applicatie Imaging Edge

De Imaging Edge Mobile App wordt als opvolger van Sony's PlayMemories Mobile app geïntroduceerd. Deze nieuwe versie maakt het mogelijk om direct content vanaf de camera naar een mobiel apparaat te versturen tijdens het fotograferen. Via de functie Auto-achtergrondoverdracht kunnen gebruikers rechtstreeks foto’s overzetten terwijl de camerafuncties toegankelijk blijven. Dit maakt het mogelijk om eenvoudig content rechtstreeks van een smartphone te delen op social media platforms. De mobiele applicatie ondersteunt ook 4K-filmoverdracht en biedt afstandsbediening functies.

Voor professionele fotografen introduceert Sony de Transfer & Tagging-add-on mobiele applicatie. Dit biedt de mogelijkheid om content direct via een FTP-verbinding over te zetten naar een server of andere netwerklocatie terwijl de camera actief blijft. Tevens zal spraakinvoer toegevoegd worden om eenvoudig over de content te communiceren met andere fotograferen of de redactie. Er komt ook een online-functie waarmee de Caption Glossary tussen meerdere apparaten gesynchroniseerd kan worden.

Sony's nieuwe mobiele applicaties Imaging Edge Mobile en Transfer & Tagging add-on zijn vanaf maart 2019 beschikbaar.

Verbeterede Imaging Edge desktopapplicatie

De desktopversie van Imaging Edge wordt eveneens vernieuwd. Deze biedt onder meer ondersteuning voor het maken van timelapse films. Andere nieuwe toepassingen zijn onder meer een nieuwe vergelijkings- en verzamelfunctie en verbeterde gebruikersinterface. Deze nieuwe desktopapplicatie is vanaf nu beschikbaar via de Imaging Edge-website. https://imagingedge.sony.net


Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 77 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2018. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net

Perscontacten

Quint Dekker

Press contact PR Manager Benelux