„отГОворните“ и „JYSK“ осигуриха топли завивки за хора в нужда в Горна Оряховица

News -

Младите хора от кауза „отГОворните“ и служителите на магазин „JYSK“ зарадваха настанените в пет социални институции в град Горна Оряховица. Хората в нужда ще имат нови топли завивки за зимните месеци.

Дарителите посетиха приюта за бездомни, където оставиха най-много от завивките. Те се срещнаха и с живеещите в Защитеното жилище за деца с умствена изостаналост, които с радост посрещнаха своите гости и им показаха свои творби, както и красивия двор, който са подредили.

С дарението от 200 завивки бяха подпомогнати още Центърът за настаняване от семеен тип за младежи с увреждания, Домът за пълнолетни лица с умствена изостаналост в с. Драганово, както и храмът "Три Светители“ в горнооряховския квартал „Пролет“.

„Радваме се, че намираме съмишленици за добрите каузи, които си струва да подкрепим в нашия роден град Горна Оряховица. Служителите в магазин „JYSK“ знаят колко е важно да се подаде ръка на човек в нужда и затова съм много благодарен, че подкрепиха нашата идея“, разказа Даниел Божанков от „отГОворните“.

„Екипът на ЮСК реши да избере именно тази организация, тъй като в нея членуват млади и позитивни хора загрижени за проблемите на обществото. В нейно лице ние припознахме ценности които опитваме да следваме не само като компания, но и като личности. Колегите ни от Дания също подкрепят такъв тип каузи (www.jysk.com/danchurchsocial), като тези инициативи не са еднократни, а ще продължат и за напред“, разказа Георги Василев – регионален мениджър за ЮСК.

Това е поредната благородна инициатива на активните горнооряховски младежи. От две години те се застъпват в каузи за подкрепа на млади родители и деца, както и за мотивиране на младежите в града.

Subjects

JYSK е международна верига от магазини със скандинавски корени, която предлага всичко за дома. Първият магазин е отворен на 2 април в Дания през 1979 г. Днес JYSK има над 2900 магазина в над 51 държави. В Германия и Австрия магазините се наричат Dänisches Bettenlager, а в останалата част на света – JYSK.

JYSK е собственост на семейството на датския търговец Ларс Ларсен. JYSK притежава известен брой компании с общ годишен оборот за финансовата 2018/2019 година (финансовата година за JYSK приключва в края на Q3, през месец септември) от 4.1 млрд. евро и печалба преди облагане в размер на 444 млн. евро.

В България JYSK стъпва на пазара през 2005 г. До днес, веригата магазини има 35 обекта в 20 български града, с общо над 550 служители. Логистичният център на JYSK България се намира в държавен индустриален парк в Божурище. Това е и осмата за датската компания подобна база в света.

Related stories