JYSK Oasis

Press release -

JYSK открива първите си магазини в Турция

Продължавайки експанзията си на нови пазари, JYSK ще открие първите си два магазина в Турция през първата седмица на май 2023 г.

От откриването на първия магазин на JYSK в Дания през 1979 г. досега компанията се е разраснала до над 3200 магазина в 48 държави. Сега скандинавската верига за домашно обзавеждане разширява дейността си на нов пазар - Турция.

На 4 май 2023 г., четвъртък, първите магазини JYSK в Турция ще посрещнат клиентите си със страхотни скандинавски предложения за спане, обзавеждане и декорация в търговските центрове Torium AVM и Oasis Cadde в Истанбул.

"Очакваме с нетърпение да представим нашите страхотни скандинавски предложения на жителите на Турция. Отдавна искаме да разширим бизнеса си извън Европа и виждаме голям потенциал за JYSK на турския пазар. Силно вярваме, че нашият скандинавски асортимент ще се хареса на клиентите в Турция и както винаги, ще адаптираме част от асортимента си към местния пазар", казва Ян Бьог, президент и главен изпълнителен директор на JYSK.

Силната вяра в турския пазар е отразена и в амбициозния план за разширяване на JYSK.

"Първите ни два магазина са само началото на плановете ни за разрастване, тъй като виждаме възможности за още повече магазини JYSK в Турция", казва Ян Бьог.

Български и румънски колеги помогнаха за подготовката на откриването на първия магазин в Турция.

Дейностите на JYSK в Турция се координират от мениджърския екип в Румъния и България. Така от май 2023 г. местната организация ще се нарича JYSK Румъния, България и Турция.

Retail Manager за JYSK Турция е Любен Мишев, който досега заемаше тази позиция в JYSK България. Сега, освен магазините в България, той поема и тези в Турция.

Магазините на JYSK в Турция ще се обслужват от дистрибуционния център в Божурище, България, който в момента обслужва 11 държави.

Държава номер 48

Турция ще бъде държава номер 48 за JYSK. В 28 от тези държави JYSK оперира директно, а в останалите - по франчайзингов модел.

"Имаме силен бизнес модел, който работи добре както в страните, в които имаме собствени магазини, така и в тези с франчайз. Едно от най-големите ни предимства е концепцията ни за малки магазини, която ни позволява да бъдем по-близо до клиентите и да направим пазаруването им възможно най-лесно", казва Ян Бьог.

В допълнение към физическите магазини JYSK ще стартира и уеб магазин за Турция, който ще предлага на клиентите разширен асортимент с различни възможности за доставка, отговарящи на нуждите им.

"Искаме нашите клиенти да имат безпроблемно пазаруване в JYSK, независимо как и къде предпочитат да пазаруват", казва Ян Бьог.

JYSK Torium

JYSK е международна ритейл компания за домашно обзавеждане със скандинавски корени, която улеснява обзавеждането на всяка стая във всеки дом и градина.

С повече от 3200 физически и онлайн магазина в 48 държави, JYSK винаги предлага страхотни оферти и компетентно обслужване в близост до клиентите си, независимо от това по какъв начин искат да пазаруват те.

Основателят Ларс Ларсен открива първия си магазин в Дания през 1979 г. Днес, JYSK има 30.000 служители.

JYSK е собственост на семейството, което стои зад Lars Larsen Group с общ оборот от 44 милиарда DKK за финансовата година 21/2022. Оборотът на JYSK е 4,87 милиарда евро за финансова година 2021/2022.

В България JYSK стъпва на пазара през 2005 г. До днес, веригата магазини има 50 обекта, с общо над 700 служители. Логистичният център на JYSK България се намира в държавен индустриален парк в Божурище. Това е и осмата за датската компания подобна база в света.

Related content

Scandinavian Sleeping and Living

С повече от 3300 физически и онлайн магазина в 48 държави, JYSK винаги предлага страхотни оферти и компетентно обслужване в близост до клиентите си, независимо от това по какъв начин искат да пазаруват те.

Основателят Ларс Ларсен открива първия си магазин в Дания през 1979 г. Днес, JYSK има 31.000 служители.

JYSK е собственост на семейството, което стои зад Lars Larsen Group с общ оборот от 5,9 милиарда евро за финансовата година 21/2022. Оборотът на JYSK е 5,2 милиарда евро за финансова година 2022-2023.

В България JYSK стъпва на пазара през 2005 г. До днес, веригата магазини има 52 обекта, с общо над 800 служители. Логистичният център на JYSK България се намира в държавен индустриален парк в Божурище. Това е и осмата за датската компания подобна база в света.