JYSK пести енергия

Press release -

JYSK пести енергия

JYSK поема отговорност и пести енергия във всички обекти на организацията. Това включва намаляване на потреблението на електроенергия и контрол на уредите за регулиране на температурата.

JYSK спестява електроенергия и регулиране на температурата в над 3200 магазина, 10 дистрибуционни центъра и 40 офиса в 48 държави, в които присъства JYSK. Това включва намаляване на потреблението на светлина, където е възможно, като например изключване на някои от светлините в магазините, изключване на големите табели с лого на дистрибуционните центрове и регулиране на температурите. В същото време в различни страни се прилагат и редица по-малки инициативи за пестене на енергия, като например конкурси за магазин с най-ниска консумация на енергия, както и имплементирането на автоматични ключове за осветление.

С новата инициатива и концепция за осветление JYSK очаква да намали потреблението на енергия с поне 25% за осветлението на магазините в сравнение с настоящите нива.

"В JYSK осъзнаваме отговорността си като голяма международна организация. Уверихме се, че усилията ни за пестене на енергия се прилагат във всички наши обекти с ясни насоки за всички служители. Освен това непрекъснато проучваме нови начини да пестим енергия, което е полезно за околната среда и за намаляване на разходите на компанията", казва Ян Бьог, президент и главен изпълнителен директор на JYSK.

Нова концепция за осветление в магазините

JYSK изготви актуализирана концепция за осветлението на магазините Store Concept 3.0, която ще бъде въведена във всички магазини във всички държави най-късно в петък, 25 ноември 2022 г.

Концепцията и изпълнението са тествани в магазините на JYSK в Полша, Швеция, Дания и Чехия, за да се гарантира, че клиентите ще продължават да имат страхотно изживяване при пазаруването, въпреки че светлината в магазина е по-малко.

Вдъхновен от шведска инициатива и за да подкрепи усилията за намаляване на потреблението на енергия, JYSK въведе годишни конкурси за икономии и в Дания. И в двете страни всички магазини се състезават помежду си, за да спестят най-много енергия на годишна база в сравнение с предходната година. Тук акцентът е върху гасенето на осветлението при напускане на помещението и поддържането на минимална температура.

"Имаме голям успех със състезанията в JYSK като начин да поддържаме доброто настроение в нашия бизнес и да вдъхновяваме служителите си. И въпреки че в момента пестенето на енергия е много сериозен въпрос, нашите шведски колеги показаха, че можем да ускорим усилията си по този начин", казва Ян Бьог.

Categories

JYSK е международна ритейл компания за домашно обзавеждане със скандинавски корени, която улеснява обзавеждането на всяка стая във всеки дом и градина.

С повече от 3200 физически и онлайн магазина в 48 държави, JYSK винаги предлага страхотни оферти и компетентно обслужване в близост до клиентите си, независимо от това по какъв начин искат да пазаруват те.

Основателят Ларс Ларсен открива първия си магазин в Дания през 1979 г. Днес, JYSK има 28.500 служители.

JYSK е собственост на семейството, което стои зад Lars Larsen Group с общ оборот от 5,255 милиарда евро за финансовата година 20/2021. Оборотът на JYSK е 4,87 милиарда евро за финансова година 2021/2022.

В България JYSK стъпва на пазара през 2005 г. До днес, веригата магазини има 45 обекта, с общо над 550 служители. Логистичният център на JYSK България се намира в държавен индустриален парк в Божурище. Това е и осмата за датската компания подобна база в света.

Related content

Scandinavian Sleeping and Living

С повече от 3300 физически и онлайн магазина в 48 държави, JYSK винаги предлага страхотни оферти и компетентно обслужване в близост до клиентите си, независимо от това по какъв начин искат да пазаруват те.

Основателят Ларс Ларсен открива първия си магазин в Дания през 1979 г. Днес, JYSK има 31.000 служители.

JYSK е собственост на семейството, което стои зад Lars Larsen Group с общ оборот от 5,9 милиарда евро за финансовата година 21/2022. Оборотът на JYSK е 5,2 милиарда евро за финансова година 2022-2023.

В България JYSK стъпва на пазара през 2005 г. До днес, веригата магазини има 52 обекта, с общо над 800 служители. Логистичният център на JYSK България се намира в държавен индустриален парк в Божурище. Това е и осмата за датската компания подобна база в света.