„Сигурен съм, че ако останем верни на основните ценности на JYSK, ще можем да продължим да разрастваме и развиваме дружеството“, казва Рами Йенсен, President & CEO на JYSK.

Press release -

JYSK приветства Рами Йенсен като нов President & CEO

1 септември 2023 г. бележи значителна промяна за глобалното дружество за търговия на дребно JYSK. Като едва третия човек в 44-годишната история на JYSK, Рами Йенсен става President & CEO на JYSK след Ян Бог.

Рами Йенсен се присъедини официално към JYSK преди година като Deputy President & CEO, а днес поема поста President & CEO на JYSK с обща отговорност за повече от 3300 магазина в 48 държави и над 30 000 служители.

През последната година Рами Йенсен работеше в тясно сътрудничество с бившия President & CEO Ян Бог, за да осигури плавно предаване на функциите, което да не пречи на ежедневната бизнес динамика. Поради това изпълнителният управленски екип на Рами Йенсен и промените в организацията вече са налице.

„Очаквам с нетърпение да вляза напълно в ролята на President & CEO на JYSK. JYSK е дружество, което непрекъснато постига рекордни резултати и растеж, откакто е основано през 1979 г. от Ларс Ларсен, а по-късно с Ян Бог като President & CEO. Да се опитаме да постигнем такива резултати е голямо предизвикателство, но съм сигурен съм, че ако останем верни на основните ценности на JYSK, ще можем да продължим да разрастваме и развиваме дружеството“, казва Рами Йенсен, President & CEO на JYSK.

„Много се радваме да приветстваме Рами като President & CEO на JYSK. Рами има впечатляваща кариера в JYSK и съм сигурен, че ще продължи да ръководи дружеството като истински търговец“, казва Якоб Брунсборг, Chairman на Lars Larsen Group.

КАРИЕРЕН ПЪТ В JYSK

Рами Йенсен е прекарал по-голямата част от кариерата си в JYSK. За първи път се присъединява към JYSK на 20-годишна възраст, когато става стажант в магазина в Есберг, Дания, през 1994 г. и си проправя път в дружеството, за да стане част от изпълнителния управленски екип като Executive Vice President of Business Development. През 2018 г. той временно напуска JYSK, за да стане CEO на ILVA, дружество търговия на дребно, собственост на Lars Larsen Group, преди да се върне в JYSK през 2022 г.

„JYSK непрекъснато ми предлага възможности за личностно развитие и кариерно израстване в рамките на дружеството. Развълнуван съм от това, което предстои, и от начина, по който ние като екип в JYSK ще създадем заедно страхотни резултати за дружеството и нашите клиенти“, казва Рами Йенсен.

Рами Йенсен живее в Силкеборг със семейството си.

АКЦЕНТИ В КАРИЕРАТА

• 1994 –1996 г.: Apprentice, JYSK Есберг (Дания)
  • 2000 – 2004 г.: District Manager, JYSK (район Копенхаген)
  • 2005 – 2009 г.: Country Director, JYSK Унгария, Словения и Хърватия
  • 2013 – 2018 г.: Executive Vice President, Business and Retail Development, JYSK
  • 2018 – 2022 г.: CEO, ILVA
  • Септември 2022 г. – август 2023 г.: Deputy President & CEO, JYSK

JYSK е международна ритейл компания за домашно обзавеждане със скандинавски корени, която улеснява обзавеждането на всяка стая във всеки дом и градина.

С повече от 3200 физически и онлайн магазина в 48 държави, JYSK винаги предлага страхотни оферти и компетентно обслужване в близост до клиентите си, независимо от това по какъв начин искат да пазаруват те.

Основателят Ларс Ларсен открива първия си магазин в Дания през 1979 г. Днес, JYSK има 30.000 служители.

JYSK е собственост на семейството, което стои зад Lars Larsen Group с общ оборот от 44 милиарда DKK за финансовата година 21/2022. Оборотът на JYSK е 4,87 милиарда евро за финансова година 2021/2022.

В България JYSK стъпва на пазара през 2005 г. До днес, веригата магазини има 50 обекта, с общо над 700 служители. Логистичният център на JYSK България се намира в държавен индустриален парк в Божурище. Това е и осмата за датската компания подобна база в света.

Related content

Scandinavian Sleeping and Living

С повече от 3300 физически и онлайн магазина в 48 държави, JYSK винаги предлага страхотни оферти и компетентно обслужване в близост до клиентите си, независимо от това по какъв начин искат да пазаруват те.

Основателят Ларс Ларсен открива първия си магазин в Дания през 1979 г. Днес, JYSK има 31.000 служители.

JYSK е собственост на семейството, което стои зад Lars Larsen Group с общ оборот от 5,9 милиарда евро за финансовата година 21/2022. Оборотът на JYSK е 5,2 милиарда евро за финансова година 2022-2023.

В България JYSK стъпва на пазара през 2005 г. До днес, веригата магазини има 52 обекта, с общо над 800 служители. Логистичният център на JYSK България се намира в държавен индустриален парк в Божурище. Това е и осмата за датската компания подобна база в света.