Монделийз Интернешънъл приключи сделката по придобиването на Chipita Глобъл – европейски лидер в категория кроасани и печени продукти за похапване

• Компанията приветства Chipita Глобъл S.A., нейните служители и любими марки в семейството на Монделийз Интернешънъл
  • Компанията отчита потенциал за иновации, обединявайки кроасаните и печените продукти на Chipita с марки на Монделийз като Cadbury и Milka

03 януари 2022 – Монделийз Интернешънъл обяви, че е завършила придобиването на Chipita Глобъл S.A., лидер в категория кроасани и печени продукти за похапване в Централна и Източна Европа.

Придобиването ще позволи на Монделийз Интернешънъл да предложи широко портфолио от печени продукти в Европа, отговаряйки на нарастващото потребителско търсене в този сегмент. Това също така разкрива силен потенциал за иновации, обединявайки емблематични марки на компанията като Cadbury и Milka, с любимите марки кроасани и печени продукти на Chipita Глобъл S.A като 7Days. Продуктите на Chipita вече достигат до два милиарда потребители в повече от 50 страни.

Бизнесът на Chipita е изграден от екип от невероятно талантливи хора. Очакваме с нетърпение да приветстваме нейните служители, обичани марки и наследство в Монделийз Интернешънъл, за да доразвием заедно стратегията си да станем глобален лидер в продуктите за похапване“, споделя Винс Грубер, вицепрезидент и президент на Монделийз Европа. Навлизането на Монделийз Интернешънъл в категорията кроасани и печени продукти чрез Chipita ГлобълS.A. ще допринесе за ускорен растеж на бизнеса в цяла Европа и ще спомогне за разширяване на нашето присъствие в ключови, бързо развиващи се централни и източни пазари“.

От днес ще бъде създаден временен управленски екип, който да управлява операциите на Chipita и който ще спомогне процеса по интеграция, който ще се случи през 2022 г. Временният управленски екип, който е балансирана комбинация от опитни лидери на Монделийз Интернешънъл и такива от Chipita Глобъл SA, ще бъде ръководен от Иво Найденов, който е част от Монделийз Интенешънъл от близо 20 години с дългогодишен опит на пазарите в Югоизточна Европа. Иво ще допринесе с широк спектър от опит в тази си роля, натрупан в продължение на дълга кариера в хранително-вкусовата индустрия както в рамките на Монделийз Интернешънъл, така и извън нея.

Новият временен главен изпълнителен директор Иво Найденов каза:Отдавна се възхищавам на Chipita и съм развълнуван да работим заедно с новите ни колеги за развитието на иновациите и създаването на страхотни нови продуктови комбинации. Това ни дава много нови възможност както да се учим един от друг, така и да растем заедно, създавайки нови перспективи и възможности за нашите служители и марки. Планираме даприемем Chipita Глобъл S.A. в Монделийз Интернешънъл по внимателен, отговорен и грижовен начин, с уважение към страхотния бизнес, изграден от служителите на компанията през последните 40 години.”

Повече подробности за дългосрочните планове за управление след приключване на периода по интеграция ще бъдат споделени своевременно.

За Монделийз Интернешънъл:

Монделийз Интернешънъл (регистрирана на NASDAQ: MDLZ) дава възможност на хората да хапват правилно в повече от 150 държави в целия свят. С нетни приходи от приблизително 27 милиарда долара през 2020, Монделийз управлява бъдещето на продуктите за похапване с емблематични глобални и местни марки като бисквити OREO, belVita и LU; шоколадите Cadbury Dairy Milk, Milka и Toblerone; бонбоните Sour Patch Kids и дъвките Halls и Trident. Компанията е горд член на Standard and Poor’s 500, NASDAQ 100 и Dow Jones индекс за устойчивост. Посетете: www.mondelezinternational.com или следвайте компанията в Twitter: www.twitter.com/MDLZ.

За Chipita:

Chipita е създадена в Гърция преди 40 години. Компанията е един от най-големите производители на солени и сладки продукти за похапване в Централна и Източна Европа, с приблизително 580 милиона долара приходи през 2020 г. С водеща позиция в производството на пакетирани кроасани и печени закуски, в портфолиото на компанията се включват емблематични марки като: 7Days, Chipicao и Fineti. Определящо за компанията при вземането на решения е разработването и разширяването на портфолиото си от продукти на редица пазари чрез иновации и силни производствени възможности. Chipita разполага с 8 производствени завода с присъствие в над 50 страни и има повече от 5 400 служители.

Монделийз Интернешънъл (регистрирана на NASDAQ: MDLZ) дава възможност на хората да хапват правилно в повече от 150 държави в целия свят. С нетни приходи от приблизително 29 милиарда долара през 2021, Монделийз управлява бъдещето на продуктите за похапване с емблематични глобални и местни марки като бисквити OREO, belVita и LU; шоколадите Cadbury Dairy Milk, Milka и Toblerone; бонбоните Sour Patch Kids. Компанията е горд член на Standard and Poor’s 500, NASDAQ 100 и Dow Jones индекс за устойчивост. Посетете: www.mondelezinternational.com или следвайте компанията в Twitter: www.twitter.com/MDLZ.

Следвайте Монделийз Интернешънъл и в: