#посилнизаедно: Монделийз Интернешънъл подкрепя усилията на Български Червен кръст

• Монделийз Интернешънъл дарява Milka продукти в знак на благодарност към екипа и доброволците на БЧК
  • Инициативата е част от глобалния ангажимент на компанията, която обяви, че ще подпомогне усилията в битката с COVID-19 с 15 млн. долара, финансово и под формата на продукти

В израз на благодарност към служителите и доброволците на БЧК у нас, с малък принос от сърце, Монделийз България дарява Milka продукти за нуждите на организациятаи в подкрепа на най-уязвимите общности. От компанията изказват и своята благодарносткъм хората, които се борят на първа линия с епидемията, и работят неуморно, за да се грижат за здравето и безопасността на всички. Българският Червен кръст (БЧК) работи на територията на страната в продължение на седмици в тази предизвикателна ситуация, за да подкрепи допълнително всички в периода на кризата с коронавирус и да облекчи работата в болничните заведения.

С нашите продукти Milka искаме да благодарим на част от хората, които дават най-много в тези трудни времена“, казва Лилия Борисова, търговски директор на Монделийз България. „Защото солидарността сега е по-важна от всякога, смалък жест искаме да подкрепим онези, които показват безпрецедентна ангажираности грижа към най-уязвимите групи.” И допълва: “Искам да благодаря и на нашите служители, които въпреки условията и трудностите в момента, продължават да работят и да се грижат потребителите да намират любимите си продукти в магазините“.

Днес, когато всички ние сме изправени пред голямо изпитание, породено от световната пандемия от коронавирус, когато всички сме притеснени за собствения си живот и здраве и за живота на близките ни, единственият начин да се справим е да се обединим, да сме заедно.Това винаги е бил и стилът на работа на Българския Червен кръст. Искам да благодаря на Монделийз България, които пожелаха да подкрепят доброволци и служители на БЧК, участващи активно в борбата с коронавируса, като ни дарят свои продукти.“, споделя и акад. Христо Григоров д-р х. к и председател на БЧК.

Благоденствието и безопасността на служителите и общностите, в които живеем и работим, е основен приоритет за Монделийз Интернешънъл. От началото на пандемията се спазват стриктно насоките на здравните органи, за да се гарантира здравето и безопасността на хората в офисите, в производствата, в дистрибуторските и търговските обекти навсякъде по света. Компанията продължава да подкрепя и редица инициативи и кампании, които имат за цел подобряване на състоянието на тези местни общности и повишаване на качеството на живот в тях.

Световна подкрепа

Партньорството и подкрепата с Българския Червен кръст е част от световния ангажимент, който Монделийз Интернешънъл пое, а именно да дари 15 млн долара глобално под формата на пари и продукти, с които да се подкрепят партньори на локално ниво, които полагат допълнителни усилия за спешна помощ в целия свят вследствие на кризата COVID-19. Този глобален ангажимент ще спомогне за продължаване на ефективната работа в борбата с пандемията, осигурявайки безопасност, сигурност и помощ за хората, които се нуждаят най-много от това.

За Монделийз Интернешънъл:

Монделийз Интернешънъл (регистрирана на NASDAQ: MDLZ) дава възможност на хората да хапват правилно в повече от 150 държави в целия свят. С нетни приходи от приблизително 26 милиарда долара през 2019, Монделийз Интернешънъл управлява бъдещето на продуктите за похапване с емблематични глобални и местни марки като бисквити OREO, belVita и LU; шоколадите Cadbury Dairy Milk, Milka и Toblerone; бонбоните Sour Patch Kids и дъвките Halls и Trident; местните търговски марки като "Морени", "Своге", "Сезони". Компанията е горд член на Standard and Poor’s 500, NASDAQ 100 и Dow Jones индекс за устойчивост. Посетете: www.mondelezinternational.com или следвайте компанията в Twitter: www.twitter.com/MDLZ

Следвайте Монделийз Интернешънъл и в: