Skip to content
Blue AB har utnämnt Gertrud Alvén till bolagets Chief Financial Officer
Blue AB har utnämnt Gertrud Alvén till bolagets Chief Financial Officer

News -

Investeringsbolaget Blue presenterar ny CFO

Blue AB, ett svenskt värderingsdrivet investeringsbolag med en bred portfölj av socialt - och klimatansvarsfulla bolag som genom innovation bidrar med flera lösningar på vitala miljöproblem, har utnämnt Gertrud Alvén till bolagets Chief Financial Officer.

Gertrud, som har cirka 12 års erfarenhet som CFO och CEO inom finans i tillväxtbolag, kommer att arbeta som CFO för Bluewater, en världsledande innovatör inom vattenreningsteknik och sunda drycker, som är helägt av Blue AB. Med fokus på att marknadsföra ny teknik och genom att bygga skalbara affärsmodeller har Gertrud tidigare spelat en viktig roll vid minst 25 fusioner och förvärv.

– Controlling finns i mitt DNA, säger Gertrud, och konstaterar att hon, under den senaste tioårsperioden, har varit CFO och CEO för scaleup-företag med starkt fokus på att etablera affärsmodeller för innovation. Detta har bland annat innefattat att navigera i regelverken och att ta fram en genomförbar strategi, samt att parallellt arbeta med resursprioritering, finansiering och företagstransaktioner.

Enligt Blue AB:s grundare och CEO Bengt Rittri kommer Gertruds omfattande CFO-erfarenheter från privatföretag att tillföra djupgående erfarenheter till Blue och dess verksamhet när det gäller ledningen av snabbväxande bolag.

– Gertrud tillför värdefulla erfarenheter till teamen på Blue och Bluewater, säger Bengt, en av Sveriges ledande miljöentreprenörer som ägnade två decennier åt att bygga upp sitt tidigare företag, Blueair, världsledande inom luftrening för inomhusmiljöer. Blueair avyttrades till Unilever 2016.

– Gertrud har en lång erfarenhet av att leda och bygga upp enterprenörsdrivna bolag i tillväxtfasen och med sina finansiella, operativa kunskaper i kombination med ledarförmåga bygga skalbara affärsmodeller som skapar värde för aktieägarna. Hon blir en stor tillgång för oss, avslutar Bengt.

Blue AB bildades 2016 med fokus på socialt ansvar inriktat på stöd till startup-bolag och bolag i ett tidigt affärsutvecklingsskede med drivkraften att göra världen till en bättre plats. Fonden har investerat i att bygga upp en portfölj av förtag inom ren luft, renat vatten, energi, hälsa och andra banbrytande initiativ, bland annat Baseload Capital, som utvecklar och investerar i Heat Power-operatörer världen över för att hjälpa till att snabba på utvecklingen av geotermisk energi som grön energikälla.

Bluewater, som grundades 2013, bygger på visionen att genom världsledande teknologi lokalt producera rent vatten i hela världen och reducera utsläpp kopplade till transport av rent vatten samt eliminera användningen av engångsflaskor i plast.

– Jag ser fram emot att tillsammans med teamet bygga en tydlig strategi framåt för Blue AB och Bluewater och genom att implementera skalbara affärsmodeller och nyttja all vår kompentens, öka den lönsamma tillväxten och stärka syftet med vår existens. säger Gertrud.

För mer information, kontakta David Noble, PR & Communications Director på Blue och Bluewater, på david.noble@bluewatergroup.com eller +44 7785 302 694.

Om Bluewater

Bluewater har siktet inställt på att bli världens mest planetvänliga dryckesbolag genom att förnya vattenreningstekniken för hem, arbete och sport. Genom att erbjuda hälsoförbättrande vattenlösningar som genereras och distribueras på plats, kombinerat med återanvändbara flaskor av rostfritt stål och glas, kan Bluewater bryta engångsplastflaskornas grepp och onödiga, förorenande transporter. Bluewaters produkter är tillgängliga för konsumenter, hotell, cateringföretag samt event-, festival- och sportarrangörer i Europa, USA, Storbritannien, Kina, Sydostasien, Mellanöstern och Afrika. Bluewater har tilldelats två Fast Company World Changing Ideas Awards, en K&B Kitchen Innovation of the Year Award och fått erkännande för sitt hållbarhetsarbete i en mängd andra publikationer.

Topics

Categories

Contacts

David Noble

David Noble

Press contact PR & Communications Director Public Relations & external and internal communications +447785302694

Blue: An innovation catalyst for sustainable solutions benefitting human and planetary wellbeing

Blue’s mission is to find, engage with, invest in and support entrepreneurs, innovators and businesses driven by the desire to deliver tangible, sustainable solutions that can benefit human wellbeing and planetary health.

With its headquarters in Stockholm, the Swedish capital, Blue is an investment company that serves as a catalyst for innovations that can solve some of the major challenges facing our planet and all living on it.

Blue AB
Danderydsgatan 11
114 26 Stockholm
Sweden