Samarbetet med Pure For Sure är ett led i En Svensk Klassikers mission att göra Sverige och Svenskarna friskare.
Samarbetet med Pure For Sure är ett led i En Svensk Klassikers mission att göra Sverige och Svenskarna friskare.

Press release -

En Svensk Klassiker och Arne Ljungqvist startar treårigt samarbete kring nya rörelsen ”Pure For Sure”.

En Svensk Klassiker inleder ett treårigt samarbete med Arne Ljungqvists stiftelse och dess nya informations- och utbildningsrörelse ”Pure For Sure”. Arne Ljungqvist driver sedan 2011 flera förebyggande informationsprojekt för att höja kunskapsnivån kring dopinganvändning i samhället i syfte att öka medvetandet kring dess utbredning och risker. Samarbetet med Pure For Sure är ett led i En Svensk Klassikers mission att göra Sverige och Svenskarna friskare. Tillsammans ska Pure For Sure och En Svensk Klassiker utarbeta inspirerande och proaktiva program för ren hälsa och ren motionsidrott.

Michael Thorén, VD En Svensk Klassiker:
– Idag krävs ett ökat medvetande kring vad du som idrottare och person äter och dricker. Många frågar sig vad som är rätt och bäst att äta för att optimera sin egen utveckling såväl inom idrotten som för att orka prestera på jobbet. Vi hoppas kunna belysa denna viktiga fråga tillsammans med Pure For Sure och få fler att välja en tillförlitlig, anpassad och laglig väg för att få maximal utveckling.

Arne Ljungqvist, professor och ordförande i Arne Ljungqvist Anti-Doping Foundation:
– Genom ett samarbete med En Svensk Klassiker ser vi en stor möjlighet att nå ut till stora grupper med vårt budskap. Dessvärre ökar idag användningen av dopingmedel utanför elitidrotten, dvs bland vanliga ungdomar och motionärer. Dessa medel kan enkelt köpas via internet och de kan även finnas dolda i vissa icke-kontrollerade tillskottsprodukter. Vi fokuserar på positiv informationsspridning och utbildning för att höja medvetandet så att vi alla kan fatta klokare beslut kring vad vi stoppar i oss.

- - -

En Svensk Klassiker
En Svensk Klassiker är en idrottsutmaning utöver det vanliga där du inom en 12 månaders period skall skida Engelbrektsloppet eller Vasaloppet, cykla Vätternrundan, simma Vansbrosimningen och springa Lidingöloppet. Vår mission är att göra Sverige och svenskarna friskare och grundtanken är att motivera till motion och träning året om. Genom projekt som Skolklassikern, ICA-klassikern och Arbetsplatsklassikern uppmanar vi till rörelse i hela Sverige oavsett ålder.

Pure For Sure
Pure For Sure är en rörelse och utbildningsprogram producerat av Stiftelsen Arne Ljungqvist Anti-Doping Foundation. Stiftelsen driver sedan 2011 flera projekt som syftar till att höja kunskapen om doping inom samhället och idrotten. Stiftelsen utvecklar utbildningsprogram, film och facklitteratur riktat mot vuxna motionärer, studerande och elitidrottare. Stiftelsen ser ett stort behov av förebyggande insatser mot ungdomar och motionärer utanför idrottens värld. Det finns i stort sett ingen part eller organisation idag som med framgång utvecklat ett förebyggande arbete mot steroidmissbruk som ett växande samhälls- och folkhälsoproblem.

________________________________________________________

För mer information vänligen kontakta

Arne Ljungqvist Anti-Doping Foundation | Pure For Sure
Christina Lidén, VD
072-305 19 65
www.arneljungqvist.com
www.pureforsure.com

En Svensk Klassiker
Michael Thorén, VD
070-559 72 21
www.ensvenskklassiker.se

Subjects

 • Education
 • Sport
 • Health, Health Care, Pharmaceuticals

Tags

 • online academy
 • utbildning
 • kosttillskott
 • en svensk klassiker
 • sure
 • for
 • pure
 • ljungqvist
 • foundation
 • arne
 • anti-doping

FOR PURE HEALTH AND CLEAN SPORTS

The purpose of the Foundation is to follow Professor Arne Ljungqvist’s legacy in promoting scientific research on anti-doping matters and education for pure health and clean sports. The Foundation's purpose is to initiate research on anti-doping matters in society as well as supporting anti-doping work in national and international sport.

Press contacts

Christina Lidén

Christina Lidén

CEO Arne Ljungqvist Anti-Doping Foundation + 46 72 305 1965

Related content