Press release -

Rehbands nordiska säljteam flyttar till HQ i Stockholm, Gamla Stan

Rehband har på kort tid förnyat delar av sin organisation och det är minst sagt full fart på det nya huvudkontoret beläget i Stockholm, Gamla Stan - platsen där Rehband grundades 1955. Varumärket satsar dessutom stort på den nordiska hemmarknaden och flyttar därför all nordisk säljverksamhet till huvudkontoret.

Startskottet för företagets nya organisation kom när beslutet togs att flytta Rehband HQ från sin ägare Ottobock i Tyskland, tillbaka till sina rötter i Sverige. Flytten påbörjades under 2013 när Ottobock Scandinavia i Norrköping tog över ansvaret för Rehband. Planen var då att förbereda flytten till Stockholm vilket gjordes fullt ut med det nya bolaget Rehband Stockholm AB den 1:a januari 2014, lett av VD Peter Lenerius. Eftersom varumärket grundades i Gamla Stan, Stockholm, får flytten en symbolisk betydelse, samtidigt som närheten till hemmarknaden värderas högt och Rehbands produktutvecklingsavdelning ligger fördelaktigt nära belägen i Norrköping. I början av 2015 togs nästa steg då den nordiska säljorganisationen integrerades och blev en del av huvudkontoret. Som resultat förbättrar Rehband sitt nordiska fokus och skapar en närmare kontakt till hemmarknaden.

”Det är otroligt spännande tider på Rehband och jag är ärad att vara med på resan. Stora investeringar och beslut har tagits på kort tid, och det senaste årets resultat pekar på att Rehband har en mycket ljus framtid framför sig. Att integrera det nordiska säljteamet i huvudkontoret i Stockholm är ett av en rad strategiska beslut för att förbättra hela säljkedjan och få närmare kontakt med våra kunder och konsumenter.” - Peter Lenerius, VD, Rehband Stockholm AB.

Trots Rehbands nyfunna självständighet är Ottobock fortfarande ägare av Rehband. Med Ottobocks stöd öppnar Rehband upp för att växa inom flera olika sporter. Rehbands mål att erbjuda sportskydd och stöd för att varje aktiv människa ska kunna nå sin fulla fysiska potential.

Subjects

  • Health Care

Tags

  • gamla stan
  • rehband
  • norden
  • stockholm

Rehband är ett globalt varumärke med skandinaviska rötter. Med närmare sextio års samlad erfarenhet har man idag uppnått en status som en av de mest framstående leverantörerna på den internationella marknaden för sportskydd. Med egen produktutveckling (R&D), spetskompetens inom området idrottsmedicin, egen produktion och en etablerad global distribution har man skapat en plattform som få konkurrenter kan matcha. Rehbands produkter är idag tillgängliga på mer än trettio marknader världen över och riktar sig i huvudsak till en aktiv målgrupp - från professionella idrottare till motionärer. För mer information kontakta Rehband HQ på info@rehband.com.

Press contacts

Céline Flach

Press contact Global Marketing Manager Marknadsföring 0709 46 68 02

Katarina Bennich

Press contact Global Marketing Activation Specialist PR, Kommunikation, Marknadsföring, Community Management +46 709 46 68 01