Jacob Brunsborg bude novým předsedou Lars Larsen Group

Jacob Brunsborg bude novým předsedou Lars Larsen Group

Po více než 40 letech vedení JYSKu a Lars Larsen Group se Lars Larsen rozhodl okamžitě odstoupit.

Novým předsedou představenstva bude syn Larse Larsena Jacob Brunsborg.

“Jsem velmi šťastný a hrdý na to, že Jacob souhlasil s převzetím funkce předsedy, což zajistí, že JYSK a Lars Larsen Group budou pokračovat jako rodinná společnost založená na silných hodnotách,” říká Lars Larsen a pokračuje: “Jacob je součástí společnosti již mnoho let a hraje hlavní roli v představenstvu mnoha společností v rámci Lars Larsen Group. Je bezpochyby správnou volbou pro vedení společnosti, kterou jsem založil.”

Lars Larsen uznává, že změna předsedy se děje dříve, než bylo plánováno. Důvodem je nemoc, neboť Lars Larsenovi diagnostikovali rakovinu jater, která se rozšířila.

“Je to bohužel velmi vážná diagnóza, a proto jsem se rozhodl strávit svůj čas s rodinou. Hodně pro mě znamená, že budoucí vedení společnosti je zajištěné,” říká Lars Larsen.

Silné manažerské týmy

47letý Jacob Brunsborg v první řadě vyjadřuje svůj zármutek ohledně okolností své nové role předsedy, ale také se těší na budoucí spolupráci ve společnosti.

“Můj otec vybudoval něco jedinečného a není možné ho nahradit. Ale já i zbytek naší rodiny se snažíme rozvíjet jeho působivé životní dílo,” říká Jacob Brunsborg.

Zdůrazňuje, že každá z firem v rámci Lars Larsen Group je charakterizována silnými a nezávislými manažerskými týmy, což znamená, že se v této době bude věnovat především rodině.

“Během tohoto těžkého období budu podporovat svou nejbližší rodinu, a tak se teď nebudu vyjadřovat k budoucím plánům společnosti,” říká Jacob Brunsborg.

Značky

JYSK je mezinárodní obchodní řetězec se skandinávskými kořeny, který nabízí kompletní vybavení do domácností. První prodejna byla otevřena v roce 1979 v Dánsku, v současné době JYSK provozuje více než 2 800 prodejen v 52 zemích světa a má přes 23 000 zaměstnanců. V Německu a Rakousku se naše prodejny jmenují Dänisches Bettenlager, ve zbytku světa nesou název JYSK. JYSK patří do Lars Larsen Group, společnosti, kterou vlastní rodina původního majitele a zakladatele JYSKu, Larse Larsena. Lars Larsen Group vlastní mnoho společností s celkovým ročním obratem 4,25 miliard EUR. Roční obrat JYSKu činí 3,58 miliard EUR.

Kontakty pro média

Zuzana Rafajlovič

Kontakt pro média Communications Manager +420 724 405 262

Scandinavian sleeping and living

JYSK je mezinárodní obchodní řetězec se skandinávskými kořeny, který nabízí kompletní vybavení do domácnosti a na zahradu.
S více než 3 300 prodejnami a e-shopy ve 48 zemích světa je JYSK a jeho skvělá nabídka i kompetentní zaměstnanci vždy nablízku, ať už se zákazník rozhodne nakupovat jakkoliv.

Zakladatel Lars Larsen otevřel první prodejnu v roce 1979 v Dánsku. Dnes má JYSK více než 31 000 zaměstnanců.

JYSK spadá pod rodinnou společnost Lars Larsen Group, jejíž celkový obrat za finanční rok 2021/22 činí 5,9 miliardy eur. Obrat JYSKu tvořilo ve finančním roce 2022/23 5,2 miliardy eur.