Udržitelnost ve společnosti JYSK

Udržitelnost ve společnosti JYSK

JYSK je mezinárodní maloobchodní řetězec se skandinávskými kořeny a hodnotami, které se odrážejí v kultuře našeho podnikání i v zodpovědném přístupu k prostředí, kde působíme.

Společnost JYSK věří v sílu svého sociálního poslání a dbá na svůj pozitivní vliv na životní prostředí. Všude tam, kde má společnost zastoupení, vytváří nová pracovní místa a posiluje ekonomický růst, vykonává veškerou svou činnost v rámci podnikání s respektem vůči životnímu prostředí.

Cílem společnosti je integrovat environmentální udržitelnost do všech významných oblastí svého podnikání, a proto se JYSK zavázal k několika důležitým krokům v boji proti klimatickým změnám, k získávání surovin z udržitelných zdrojů a ke snížení množství odpadového materiálu.

Boj proti klimatickým změnám

Cílem společnosti JYSK je snížit do roku 2030 na polovinu (oproti roku 2019) míru emisí skleníkových plynů vznikajících při napájení a vytápění všech prodejen, distribučních center, kanceláří a firemních vozů, přičemž však chce stále otevírat 200 nových prodejen ročně. S dosažením cílů nám budou pomáhat různé iniciativy, například solární panely a jiné způsoby přechodu na zelenou elektřinu a uhlíkově neutrální vytápění.

Uhlíková neutralita do roku 2050

Uhlíková stopa JYSKu coby maloobchodu přesahuje jeho vlastní činnost. Většina emisí pochází z továren, které vyrábějí naše zboží, a z lodí a kamionů, které je převážejí do našich distribučních center, prodejen a k zákazníkům.

Zapojujeme také naše partnery v oblasti dodavatelského řetězce a dopravy s cílem dosáhnout neutrální uhlíkové stopy ve všech našich činnostech do roku 2050.

O našich plánech a krocích v oblasti environmentální udržitelnosti informujeme na naší stránce www.JYSK.cz/udrzitelnost.

Tam se mohou naši zákazníci, partneři a všichni další spolupracovníci dozvědět více o našich cílech, závazcích a konkrétních krocích v oblasti udržitelného rozvoje.

Témata

Značky

JYSK je mezinárodní obchodní řetězec se skandinávskými kořeny, který nabízí kompletní vybavení do domácnosti a na zahradu.

S více než 3 300 prodejnami a e-shopy ve 48 zemích světa je JYSK a jeho skvělá nabídka i kompetentní zaměstnanci vždy nablízku, ať už se zákazník rozhodne nakupovat jakkoliv.

Zakladatel Lars Larsen otevřel první prodejnu v roce 1979 v Dánsku. Dnes má JYSK více než 30 000 zaměstnanců.

JYSK je součástí rodinné společnosti Lars Larsen Group a její celkový obrat za finanční rok 2021/22 činí 44 miliard dánských korun. Obrat JYSKu tvořilo ve finančním roce 2022/23 38,5 miliard dánských korun (5,2 miliardy eur).

Kontakty pro média

Zuzana Rafajlovič

Kontakt pro média Communications Manager +420 724 405 262

Scandinavian sleeping and living

S více než 3 400 prodejnami a e-shopy ve 48 zemích světa je JYSK a jeho skvělá nabídka i kompetentní zaměstnanci vždy nablízku, ať už se zákazník rozhodne nakupovat jakkoliv.

Zakladatel Lars Larsen otevřel první prodejnu v roce 1979 v Dánsku. Dnes má JYSK více než 31 000 zaměstnanců.

JYSK spadá pod rodinnou společnost Lars Larsen Group, jejíž celkový obrat za finanční rok 2021/22 činí 5,9 miliardy eur. Obrat JYSKu tvořilo ve finančním roce 2022/23 5,2 miliardy eur.