Zemřel Lars Larsen, zakladatel JYSKu

Zemřel Lars Larsen, zakladatel JYSKu

S lítostí oznamujeme, že dne 19. srpna, zemřel ve věku 71 let Lars Larsen, zakladatel společnosti JYSK.

„Ztratili jsme otce, manžela a dědečka, a Dánsko přišlo o mimořádně významného obchodníka. Bude nám všem velmi chybět a uděláme vše pro to, abychom pokračovali v rozvoji jeho životní práce,“ řekl syn Larsa Larsena, Jacob Brunsborg.

Lars Larsen odešel pokojně ve svém domě blízko dánského města Silkeborg, obklopen svou nejbližší rodinou.

Cesta Larse Larsena započala první prodejnou v Aarhusu v Dánsku v roce 1979. Rozvinula se pak do mezinárodního řetězce s více než 2 800 prodejnami a 23 000 zaměstnanci v 52 zemích. To vše během pouhých 40 let.

Jeho životné dílo pokračuje

Lars Larsen byl tváří společnosti až do června 2019, kdy jeho roli předsedy Lars Larsen Group převzal jeho syn Jacob Brunsborg.

"Ještě než Lars Larsen odstoupil ze své funkce předsedy, byl součástí důležitého rozhodnutí o sloučení dvou nezávislých jednotek JYSK GROUP do jedné. Budeme pokračovat v práci na tomto sloučení a věnujeme veškeré úsilí na sjednocení a posílení společnosti JYSK, která bude i nadále v duchu jeho zakladatele přinášet skvělou nabídku.“ řekl Jan Bøgh, výkonný ředitel a prezident společnosti JYSK Nordic.

Když v roce 1984 expandoval JYSK z Dánska do Německa, rozdělila se společnost na dvě skupiny: JYSK Nordic, který působí ve 20 zemích a DÄNISCHES BETTENLAGER působící v 7 zemích. Zbylých 25 zemí patří do franšízového konceptu JYSK.

I když s námi již Lars Larsen není, jeho skvělý obchodní duch bude žít ve společnosti JYSK a mezi všemi zaměstnanci i nadále.

Témata

Značky

JYSK je mezinárodní obchodní řetězec se skandinávskými kořeny, který nabízí kompletní vybavení do domácností. První prodejna byla otevřena v roce 1979 v Dánsku, v současné době JYSK provozuje více než 2 800 prodejen v 52 zemích světa a má přes 23 000 zaměstnanců. V Německu a Rakousku se naše prodejny jmenují Dänisches Bettenlager, ve zbytku světa nesou název JYSK. JYSK patří do Lars Larsen Group, společnosti, kterou vlastní rodina původního majitele a zakladatele JYSKu, Larse Larsena. Lars Larsen Group vlastní mnoho společností s celkovým ročním obratem 4,25 miliard EUR. Roční obrat JYSKu činí 3,58 miliard EUR.

Kontakty pro média

Zuzana Rafajlovič

Kontakt pro média Communications Manager +420 724 405 262

Scandinavian sleeping and living

JYSK je mezinárodní obchodní řetězec se skandinávskými kořeny, který nabízí kompletní vybavení do domácnosti a na zahradu.
S více než 3 300 prodejnami a e-shopy ve 48 zemích světa je JYSK a jeho skvělá nabídka i kompetentní zaměstnanci vždy nablízku, ať už se zákazník rozhodne nakupovat jakkoliv.

Zakladatel Lars Larsen otevřel první prodejnu v roce 1979 v Dánsku. Dnes má JYSK více než 31 000 zaměstnanců.

JYSK spadá pod rodinnou společnost Lars Larsen Group, jejíž celkový obrat za finanční rok 2021/22 činí 5,9 miliardy eur. Obrat JYSKu tvořilo ve finančním roce 2022/23 5,2 miliardy eur.