Direkt zum Inhalt springen
Společnost ALLPLAN uvedla na trh Allplan Cloud Viewer, nástroj pro vizualizaci souborů IFC, jako součást svého portfolia Allplan Cloud. Autorská práva: ALLPLAN.
Společnost ALLPLAN uvedla na trh Allplan Cloud Viewer, nástroj pro vizualizaci souborů IFC, jako součást svého portfolia Allplan Cloud. Autorská práva: ALLPLAN.

Pressemitteilung -

Společnost ALLPLAN spouští cloudové služby s novým předplatným Allplan Subscription

Vylepšené pracovní postupy od návrhu po výstavbu s řešením Allplan Cloud

Mnichov, 14. prosince 2023 - ALLPLAN, globální poskytovatel BIM řešení pro AEC oblast, dnes oznámil spuštění služby Allplan Cloud, konsolidovaného řešení, které slibuje zvýšit efektivitu pracovních postupů při navrhování a výstavbě. Od 1. října 2023 je řešení Allplan Cloud bezproblémově integrováno do všech nově zakoupených předplatných Allplan Subscription a nabídne řadu funkcí pro plné využití potenciálu dat. Vůbec první součástí rozšiřujícího se portfolia Allplan Cloud je Allplan Cloud Viewer, nástroj pro vizualizaci souborů IFC. Tento všestranný nástroj je nyní k dispozici zdarma všem novým uživatelům předplatného Allplan Subscription a uživatelům Bimplus Professional.

Allplan Cloud překlenuje propast mezi desktopovými a cloudovými aplikacemi a poskytuje uživatelům robustní cloudovou platformu pro spolupráci v oblasti BIM. Uživatelé předplatného získají přístup k základním víceuživatelským nástrojům, které umožňují bezproblémovou spolupráci na projektu odkudkoli. Platforma také umožňuje týmům efektivně spravovat a distribuovat výkresy a plány, čímž podporuje efektivnější práci v týmu. Kromě toho Allplan Cloud zavádí specializované cloudové aplikace pro řešení statických analýz.

"Jsme hrdí na náš přístup ke cloudovým procesům prostřednictvím služeb Allplan Cloud a na tento nejnovější vývoj prohlížeče Allplan Cloud Viewer, který rovněž využívá nejmodernější technologii od společnosti That Open Company. Společnost ALLPLAN se zaměřuje na podporu špičkové spolupráce OPEN BIM a poskytování vynikajících pracovních postupů od návrhu po výstavbu pro AEC odborníky v rámci stavebních a infrastrukturních projektů," říká Nigel Rees, produktový ředitel cloudových služeb společnosti ALLPLAN.

Prohlížeč Allplan Cloud

Nová technologie prohlížeče souborů IFC, Allplan Cloud Viewer, původně zabudovaná v aplikaci Bimplus, umožňuje uživatelům rychlou vizualizaci souboru IFC. Namísto nahrávání a čekání na velké IFC soubory si nyní uživatelé mohou rychle prohlédnout nový soubor, zobrazit a vizuálně zkontrolovat modely IFC před úplným nahráním a vytvořením revize v aplikaci Bimplus.

"Allplan Cloud Viewer nabízí další pracovní postupy pro rychlé prohlížení souborů IFC v rámci aplikace Bimplus. I extrémně velké soubory IFC lze nyní prohlížet mimořádně rychle, přičemž doba od otevření do zobrazení je v závislosti na obsahu a velikosti souborů až stokrát rychlejší než prohlížení spojené s nahráváním a zpracováním," vysvětluje Thomas Müller, Product Manager Allplan Cloud & Bimplus. "U projektů založených na BIM mohou nyní uživatelé navíc snadno a rychle zobrazit původní soubor IFC a porovnat jej s dále zpracovanými modely v Allplanu. V neposlední řadě mohou uživatelé rychle prohlížet nahrané soubory IFC v oblasti správy dokumentů v systému Bimplus."

Roman Christen, vedoucí oddělení výstavby budov ze švýcarské stavební společnosti Christen AG uvádí: "Bimplus od společnosti ALLPLAN je ústředním softwarem pro spolupráci. Z Bimplusu jsem nadšený. Nabízí tolik možností, ale přitom je přehledný a rychlý."

Služby Allplan Cloud

Allplan Cloud zahrnuje funkce Bimplus by ALLPLAN a dřívějších samostatných produktů společnosti ALLPLAN, jako jsou Allplan Share, Allplan Exchange a Allplan Workgroup Manager. Společnost ALLPLAN se zavázala průběžně integrovat své autorské nástroje s nabídkou pro spolupráci, včetně integrace s nedávno modernizovanou funkcí distribuce plánů a naším cloudovým nástrojem pro správu modelů. Zahrnuje také další aplikace, jako je Autoconverter pro výměnu s řešeními pro statickou analýzu. Pro nové předplatné Allplan Subscription zakoupené do 31. prosince 2023 je navíc k dispozici 12měsíční předplatné aplikace Solibri Inside pro bezproblémovou kontrolu modelů.

"Spolupráce je klíčovým pilířem pro úspěšnou realizaci projektu, ať už v rámci týmů nebo více zúčastněných stran. Naše základní principy projektování se zaměřují na zlepšení efektivity pracovních postupů od návrhu po výstavbu, a to i prostřednictvím cloudových procesů. Naším hlavním cílem je poskytnout uživatelům komplexní řešení, které umožní efektivní spolupráci napříč všemi jejich projekty. To znamená poskytnout příslušným osobám přístup k relevantním datům bez ohledu na jejich umístění, a to vše v rámci bezpečného a vysoce výkonného pracovního postupu," uvedl produktový ředitel Nigel Rees.

Dostupnost

Služby Allplan Cloud jsou k dispozici pro všechna nová předplatná Allplan Subscription. Prohlížeč Allplan Cloud Viewer je nyní k dispozici prostřednictvím služeb Allplan Cloud nebo prostřednictvím služby Bimplus Professional.

Další informace: www.bimplus.net

Themen


O společnosti ALLPLAN

Jako globální poskytovatel BIM řešení pro AEC odvětví pokrývá společnost ALLPLAN celý proces plánování a výstavby od počátečního návrhu až po plánování realizace stavby a prefabrikovaných konstrukcí v souladu s mottem "Design to Build". Díky štíhlým pracovním postupům vytvářejí uživatelé plánovací dokumenty nejvyšší kvality a podrobnosti. ALLPLAN přitom podporuje mezioborovou spolupráci na projektech v oblasti výstavby budov a infrastrukturního inženýrství pomocí integrované cloudové technologie. Více než 600 zaměstnanců po celém světě s nadšením pokračuje v úspěšné historii společnosti. Společnost ALLPLAN se sídlem v Mnichově je součástí skupiny Nemetschek, která je průkopníkem digitální transformace ve stavebnictví.

Další informace: www.allplan.com

Kontakt

Ing. Gabriela Zahoranová

+421 2 49 251 119

ALLPLAN ist ein globaler Anbieter von Building Information Modeling (BIM) Lösungen für die AEC-Industrie.

ALLPLAN ist ein globaler Anbieter von Building Information Modeling (BIM) Lösungen für die AEC-Industrie. Seit mehr als 50 Jahren treibt ALLPLAN die Digitalisierung der Baubranche maßgeblich voran. An den Anforderungen der Anwender orientiert, bieten wir innovative Werkzeuge für das Planen und Bauen von Bauwerken und inspirieren unsere Kunden, ihre Visionen zu verwirklichen. Über 400 Mitarbeiter weltweit schreiben die Erfolgsgeschichte des Unternehmens mit Leidenschaft fort.

Allplan GmbH
Konrad-Zuse-Platz 1
81829 München
Deutschland