Skip to content
​DEFA:n sähköauton latausjärjestelmällä tehokas lataus kaikkiin kiinteistöihin

News -

​DEFA:n sähköauton latausjärjestelmällä tehokas lataus kaikkiin kiinteistöihin

Useassa suomalaisessa omakotitalossa ja taloyhtiössä mietitään kuumeisesti, miten sähköautojen lataaminen järjestetään asukkaille turvallisesti ja kustannustehokkaasti. DEFA:n latausjärjestelmän älykkäällä ohjauksella saadaan olemassa oleva sähköliittymä riittämään tehokkaaseen lataukseen kaikissa kiinteistöissä.

Autojen latausjärjestelmää suunniteltaessa on tärkeää ottaa huomioon autoilijoiden käytännössä tarvitsema päivittäinen tai viikoittainen ajomäärä. Taloyhtiöillä tulee myös olla selkeä ajatus siitä, kuinka paljon taloyhtiön pitää pystyä tarjoamaan ajomatkaa asukkaille. Useasti kiinteistöissä ei ole teknisesti mahdollista tai myöskään tarvetta rakentaa suurella latausvirralla toimivaa latausratkaisua. Yön aikana auton akkuun ehtii ladata pienemmälläkin latausteholla 200–250 ajokilometriä, eikä lataaminen tällöin kuormita liikaa kiinteistön sähkönsyöttöjärjestelmää.

Lataustarve taloyhtiössä saattaa olla aluksi vain muutamalle autolle, mutta on järkevää suunnitella jo alkuvaiheessa, miten latausjärjestelmää saadaan tulevaisuudessa laajennettua. Latauspisteiden määrän kasvaessa tulee myös tarve jakaa kuorma dynaamisesti latauspisteiden välillä. Dynaamisella kuormanhallinnalla voidaan pitkälti välttää sähkönsyötön suurentaminen ja näin sivuuttaa tarve suuremmille investoinneille. DEFA:n CLU kuormanhallintayksiköllä voidaan dynaamisesti ohjata kaikkiaan 16:ta latauspistettä samanaikaisesti ja jaettua kiinteistön sähköresurssia mahdollisimman tehokkaasti lataajien välillä. Todellisuudessa taloyhtiön parkkipaikalla kaikki eivät lataa autoaan aina samaan aikaan ja latauksen tarve vaihtelee myös auto- ja kuljettajakohtaisesti. DEFAN CLU:n avulla kiinteistön latausjärjestelmä voidaan myös liittää CloudCharge pilvipalveluun, jolloin latausjärjestelmää voidaan helposti hallita ja valvoa etänä. Saman järjestelmän kautta voidaan tarvittaessa toteuttaa myös latauksen veloitus taloyhtiön osakkaalta/asukkaalta.

DEFA:n homeCLU kuormanhallintayksiköllä saadaan pienemmän kiinteistön tai esimerkiksi omakotitalon sähköliittymän teho riittämään myös auton lataamiseen. homeCLU mittaa jatkuvasti sähkönkulutusta koko kiinteistössä ja säätää lataustehon saatavilla olevan virran mukaan. Esimerkiksi ilta-aikaan muun sähkönkulutuksen ollessa suurempaa kuin yöllä, ohjaa homeCLU vähemmän kapasiteettia auton lataamiseen, jotta asukkaat voivat tehdä ruokaa, pestä pyykkiä tai vaikkapa saunoa. Yön aikana käytetään vähemmän sähköä, jolloin homeCLU ohjaa enemmän virtaa auton lataamiseen.

DEFA esittelee Helsingin messukeskuksessa 9-11.11. Auto2018 messuilla sähköauton latausjärjestelmiä ja palveluita.

Yhteydenotto:

Sauli Naski – Markkinointi- ja avainasiakaspäällikkö - DEFA Oy
Sähköposti:sauli.naski@defa.com
Puhelin: +358 400 629 797www.defa.fi

Tietoa DEFA:sta:

Tavoitteemme on tehdä ihmisten elämästä helpompaa, tehokkaampaa ja ympäristöystävällisempää. Tarjoamme tuotteita ja palveluita, joilla voidaan entistä paremmin ladata, esilämmittää ja turvata ajoneuvot, valaista rakennukset ja tiet, ohjata vapaa-ajan asuntoa, pitää ajopäiväkirjaa ja paljon muuta. Olemme omistautuneet luomaan hyviä tuotteita jatkuvan tuotekehityksen ja innovoinnin avulla.

DEFA on norjalainen vuonna 1946 perustettu perheyritys. Tällä hetkellä DEFA työllistää yli 400 työntekijää 3:lla mantereella. Tuotteitamme ja palveluitamme myydään yli 30 maassa eri puolilla maailmaa.

Topics

Categories

Contacts

Bård Klungseth

Bård Klungseth

Press contact CEO, DEFA Group +47 930 37 858

We believe in innovation

DEFA - More power to you!

DEFA Group
Slependveien 108
1396 Billingstad
Norway
Visit our other newsrooms