Blogindlæg -

Hvad er So.cl?

So.cl er et nyt socialt medie, som Microsoft har lanceret. Det er ment til at være et værktøj for studerende, hvor der kan søges efter materiale, og man kan blive inspireret af hinanden. Men efterhånden har Microsoft åbnet platformen op for den brede befolkning.  So.cl skal ikke ses som en konkurrent til hverken Facebook, Twitter eller Pinterest, men kan godt opfattes som Microsofts modsvar til Google+.

Her er de første små betragtninger, efter at have været lukket ind og sluppet løs i et par timer:

So.cl fungerer som et crowdsurfing værktøj, med stort fokus på søgning og deling. Der kan søges på web, billeder, samtaler, interesser, dem man følger, status og aktiviteter.  Dette fungerer således, at der er en navigation ude til venstre, hvor der kan veksles mellem de forskellige kategorier. Derudover er der også en So.cl. bogmærkeknap, ligesom “pin it” knappen er på Pinterest, hvilket gør, at du kan tilføje knappen til bogmærkelinjen og dele et website på So.cl. når du finder noget interessant – uden at have So.cl. åben.

På So.cl har man ikke venner – som vi kender det på Facebook – men folk man følger, og som følger en. Det er et koncept, der er genkendeligt fra Twitter og Pinterest. Følgeskabet bliver ikke kategoriseret ligesom på Google+, hvor man inddeler folk i cirkler. Derudover er alle aktiviteter synliggjort som en post. Det betyder, at hvis du søger på “Atcore” og på video, bliver de videoer du falder over og ser, synlige som på en opdatering, som andre kan gå ind og “like” (synes godt om).

Microsofts ejerskab af det sociale medie skinner igennem ved, at det er Bings søgeresultater, der er synlige. Derudover er de tydeligvis bevidste om, at de ikke er en konkurrent til Facebook, hvilket gør, at det er muligt at oprette en konto ved simpelthen bare at bruge sin Facebook konto. Hvis man ikke er på Facebook kan man bruge sin Windows Live konto. Hvis man har ingen af delene, kan man ikke komme på So.cl (hvilket i sig selv også sætter en begrænsning for virksomheder).

Søgefeltet på So.cl er lidt anderledes, end vi kender det fra andre sociale medier. Her er søgning og statusopdatering integreret i ét.  Integreringen gør, at de søgeresultater man interagerer med, automatisk bliver tilføjet som en statusopdatering. Det vil sige, at når jeg søger eksempelvis på “Atcore video” kommer der en række videoresultater op. Hvis jeg trykker på play på en af dem, bliver det automatisk til en statusopdatering. Det samme gælder andre søgeresultater, der er links. Derudover kan man også skrive helt normale statusopdateringer, som vi kender det fra Facebook.

Det er også muligt at kategorisere sin statusopdatering. Du kan også kategorisere din statusopdatering. Når man ”tagger” sin statusopdatering indenfor en bestemt kategori, betyder det at denne opdatering automatisk også kommer ind under emnet, den er kategoriseret under, og som man kan søge på, i søgefeltet.

So.cl er ikke et sted, man skal nedskrive sine tanker om naboen eller ekskæresten, da intet er privat. Og man skal også passe på med, hvad man søger på, hvis man ikke vil have det offentliggjort. Det er dog en oplagt platform for virksomheder og stor mulighed for at markedsføre via en viral effekt, da aktiviteter og søgninger med virksomheder er synliggjorte. Der er formentlig en sandsynlighed for at Microsoft vil forsøge at nedtone dette, hvis platformen skal være beregnet til inspiration og forskning.

Indtil videre er So.cl lidt tomt, og på Atcore afventer vi med spænding på, hvad mediet kan og vil byde på, eller om det går i sig selv igen.

Emner

  • Konsulentvirksomhed

Kategorier

  • sociale medier

Kontakt

Sebastian Gullak

Pressekontakt CEO 60604060 Nyboligs iPhone App

Relateret materiale