Gå til indhold
Den prisvindende 2.0 TFSI-motor ligger bl.a. i Audi Q3
Den prisvindende 2.0 TFSI-motor ligger bl.a. i Audi Q3

Pressemeddelelse -

2.0 TFSI-motor fra Audi kåret som ”International Engine of the Year” i kategorien

2.0 TFSI-motoren fra Audi har vundet ”International Engine of the Year”-prisen i kategorien fra 150 til 250 hk. En international ekspertjury bestående af 70 motorjournalister kårede den firecylindrede benzinmotor til vinder i klassen, og det var den 15. sejr i træk for en TFSI-motor fra Audi.

I juryens begrundelse anføres det, at den firecylindrede motor er ”en af de mest fleksible og alsidige motorer, der nogensinde er blevet udviklet – kort sagt: et multitalent.” Hans-Joachim Rothenpieler, som er den øverste chef for teknisk udvikling hos AUDI AG, uddyber denne styrke: ”Vi er meget glade for denne udmærkelse, fordi den hylder 2.0 TFSI-motorens alsidighed. Vi benytter den ikke kun som ren benzinmotor, men også som plug-in-hybridmotor og til drift med naturgas eller Audi e-gas.”

Hans-Joachim Rothenpieler er særligt stolt over TFSI-teknologiens succeshistorie. Audis tekniske chef kigger tilbage: ”Vi lancerede den første TFSI-motor i 2004. Siden da har vi hvert år opnået en kategorisejr med en TFSI-motor ved prisuddelingen. Fra 2005 til 2009 vandt Audi toliterskategorien med 2.0 TFSI-motoren, og fra 2010 til 2018 den større klasse med den femcylindrede 2.5 TFSI. Efter skiftet i 2019 fra kategorier baseret på slagvolumen til kategorier baseret på hestekræfter er den toliters firecylindrede motor nu tilbage på sejrsskamlen.

Forkortelsen TFSI står for turboladning og direkte indsprøjtning – en kombination, som Audi som den første bilproducent i verden satte i stor serieproduktion i 2004. Med den første 2.0 TFSI-motor, som var drivkraften i A3 Sportback, påbegyndte mærket sin downsizing-strategi, der erstattede slagvolumen med trykladning. I 2007 kom en ny motorgeneration – den såkaldte EA (Entwicklungsauftrag – udviklingsopgave) 888, som var konstrueret til det globale marked. Den blev produceret på fabrikken i ungarske Győr, i den kinesiske by Dalian og på andre fabrikker.

Denne "globale" motor er både egnet til en langsgående placering i de større Audi modeller og til en tværgående placering – også til koncernmærkerne Volkswagen, Škoda og SEAT. I løbet af årene er den løbende blevet tilført nye tekniske løsninger, og i den nyeste version omfatter den firecylindrede motor en særlig effektivitetsteknologi fra Audi: Den såkaldte B-cyklus-forbrændingsmetode er konstrueret særligt til dellastområdet – den langt overvejende driftstype. Ved en moderat kørestil opnår 2.0 TFSI-motoren en effektivitet som en motor med lille slagvolumen, mens den ved sportslig kørsel byder på dynamikken fra en stor motor.

2.0 TFSI-motoren findes i en lang række modeller i 10 forskellige Audi modelrækker, og dens ydelse rækker op til 245 hk. På biludstillingen i Genève i marts præsenterede Audi blandt andet Q5 som plug-in-hybridvariant, hvor 2.0 TFSI-motoren arbejder sammen med en kraftig elmotor. 

Emner


__________________________________________________________________________________________

Audi Danmark er en del af Semler Gruppen - Danmarks største koncern i bilbranchen. Her har importen ligget siden 1975, og i den periode har mærket været igennem en rivende udvikling. Audi har i dag otte forhandlere og 26 autoriserede servicepartnere fordelt over hele landet, og mærket står stærkt med et godt image og et attraktivt og omfattende modelprogram.

Audis vision er at være det mest attraktive og progressive premiumbrand.

Følg Audi Danmark her:

Newsroom

Facebook

LinkedIN

Instagram

Twitter

Kontakt

Britt Stellinger

Britt Stellinger

Pressekontakt PR-chef, Audi Danmark 20208995

Relateret materiale

Vorsprung durch Technik

Audi Danmark er en del af Semler Gruppen - Danmarks største bilaktør. Audi har i dag otte autoriserede forhandlere og 28 autoriserede servicepartnere fordelt over hele landet, og mærket står stærkt med et godt image og et attraktivt og omfattende modelprogram.

Audis mål er gennem Vorsprung durch Technik at være det mest innovative premiummærke, og i 2021 meldte Audi AG ud, at mærket accelererer overgangen til elektrisk mobilitet. Fra 2026 vil Audi kun lancere nye modeller, der drives udelukkende af elektricitet, på det globale marked, og frem mod 2033 vil Audi gradvist afvikle produktionen af forbrændingsmotorer. I 2025 er det målsætningen, at alle Audis fabrikker skal være netto-CO2-neutrale. Derudover har Audi som en del af Volkswagen-koncernen tilsluttet sig Paris klimaaftalen og har derfor som mål at opnå netto-CO2-neutralitet senest i 2050.

Audi AG er en af de mest succesfulde bilproducenter i premiumsegmentet. Audi Group består af mærkerne Audi, Bentley, Lamborghini og Ducati, er til stede på mere end 100 markeder verden over og har produktion i 13 lande. I 2023 solgte Audi på verdensplan 1,9 millioner biler.

Audi Danmark
Park Allé 355
DK-2605 Brøndby
Danmark