Gå til indhold
Boulebar Tryckeriet i Stockholm
Boulebar Tryckeriet i Stockholm

Pressemeddelelse -

Spiltan investerer i Boulebar

Investment AB Spiltan indtræder som ny partner i Pied Tanca Group AB, firmaet bag Boulebar. Efter nyemissionen - hvor også de nuværende ejere og en række ansatte er med - udgør Spiltans ejerandel ca. 25 procent.

Pied Tanca Group AB har i øjeblikket otte Boulebar-restauranter i fem forskellige byer og en omsætning på cirka SEK 175 mio. i 2017. Virksomheden er vokset betydeligt, og blandt de nyeste investeringer er restauranten på Liljeholmen i Stockholm og på Nørregade i København, som er koncernens første etablering uden for Sverige.

"I Spiltan har vi fundet lige netop den langsigtede ejer og partner, som vi har været på udkig efter. Sammen med de eksisterende ejere og medarbejdere har vi nu lagt et godt fundament for vores fortsatte udvikling”, siger Henrik Kruse, grundlægger og hovedejer i Pied Tanca Group AB.

Boulebar startede i 2000 og er hidtil vokset som en organisk virksomhed uden ekstern kapital. Men i det nye samarbejde med Spiltan AB er der opstået en stærk mulighed for at konsolidere sig og tage nye skridt fremad.

"Det her er en af den slags tilfælde, hvor Spiltan passer perfekt som partner: I matchet med erfarne iværksættere, som har en gennemprøvet forretningsmodel, der nu tager ny kapital ind for at vokse, men samtidig ønsker at bevare kontrollen og udvikle deres unikke forretning," siger Per Håkan Börjesson, administrerende direktør i Investment AB Spiltan.

Dette vil være Göran Pallmars første investering sammen med Spiltan, og han vil også tage rollen som ny bestyrelsesformand i Pied Tanca Group AB.

"Min kollega Gustav Blix og jeg følte straks, at der var noget særligt her. Vi tager begge plads i bestyrelsen, og håber på at kunne bidrage til ekspertise- og kapacitetsopbygning, så vi sammen kan fortsætte med at finde nye steder, hvor folk kan mødes til petanque, mad, drikke og herligt samvær. Vi kan især godt lide virksomhedens kultur og dets kommercielle potentiale. Den unikke blanding af den næsten ædle pétanque-entusiasme og gode forretning gør os meget optimistiske omkring virksomhedens fremtid," siger Göran Pallmar, investeringschef hos Spiltan.

For mere information kontakt:

Henrik Kruse, adm. direktør Pied Tanca Group AB, tlf . 0046 0708-69 61 11, e-mail: henrik.kruse@boulebar.se

Göran Pallmar, Investment Manager Investment AB Spiltan, tlf . 0046 0708-89 81 12, e-mail: goran@spiltan.se

Om Boulebar (Pied Tanca Group AB)

Idéen til Boulebar fødtes på en interrailtur ned gennem Europa, hvor grundlæggerne forelskede sig i at spille pétanque. Den første Boulebar åbnede i 2000, og i dag drives otte restauranter i fem forskellige byer og to lande (Sverige og Danmark) under mottoet: "frihed, fællesskab og et glas Pastis ". Boulebar har mere end 130 medarbejdere og en omsætning på cirka SEK 175 mill. Mere information findes på www.boulebar.se.

Om Investment AB Spiltan

Investment AB Spiltan er et investeringsselskab med en samlet kapital på ca. SEK 3 mia., som er investeret i rentable børsnoterede og unoterede virksomheder, der drives af dygtige iværksættere. Gennem langsigtet, personlig engagement og iværksætteri skaber Spiltan betingelserne for stabil udvikling og godt afkast. Spiltan har cirka 2.400 aktionærer og handles på Pepins.com/Alternativa Listan ( www.alternativa.se ). Mere information findes på www.spiltan.se

Emner

Kategorier

Kontakt

Sara Berndtsson

Sara Berndtsson

Pressekontakt Marketing Manager Sweden & Denmark +46(0)735398985

Asbjørn Riis-Søndergaard

Pressekontakt PR konsulent Copenhagen +45 53854684

BOULEBAR: Frihed, fællesskab - og et glas pastis

Boulebar tog sin begyndelse på en interrailtur ned gennem Europa. Tre venner faldt pladask for pétanque i en park i Marseilles rustikke gader. For i pétanque er alle lige, og det gør spillet til en sport, der er så meget mere end bare en almindelig sportsgren. Det er en måde at leve, tænke og være sammen på. Gerne over generationer, en middag og et eller flere glas pastis. 

Boulebar tilgængelig på tre steder i Sverige: Stockholm, Göteborg og Malmø og nu også i København.

Boulebar Denmark
Nørregade 18
1165 København K
Danmark
Besøg vores andre nyhedsrum