Skip to content
Bathurst 12 Hour: Bastian Buus ser frem til verdensberømt ræs i Australien

News -

Bathurst 12 Hour: Bastian Buus ser frem til verdensberømt ræs i Australien

Det er en af de helt store drømme, som går i opfyldelse, når den danske Porsche-kører stiller op til det legendariske australske Bathurst 12 Hour i februar.

Bastian Buus ser frem til et begivenhedsrigt 2024, hvor én af årets første opgaver bliver deltagelsen i det legendariske 12-timersløb på Bathurst-banen vest for Sydney den 16.-18. februar. Her stiller danskeren – som det kommende år fortsætter sit samarbejde med Porsche Motorsport efter et succesfuldt 2023 som Porsche Junior og et Supercup-mesterskab – op for kinesiske Phantom Global Racing i en fabrikssupporteret Porsche 911 GT3.

– Det er af mine ’bucket list’-løb, så jeg glæder mig utrolig meget. Det er en legendariske og enormt udfordrende bane med mange højhastighedssving, store højdeforskelle og et layout omkranset af bjergvægge og betonmure. Konkurrencen er benhård, da mange fabriksteams stiller op med professionelle lineups. Det er et meget spektakulært løb, som starter tidligt om morgenen, mens det stadig er mørkt, og det er nok et af de eneste racerløb i verden, hvor kørerne advares mod vilde kænguruer, lyder det fra Bastian Buus.

Bathurst 12 Hour, som markerer starteren på 2024-udgaven af Intercontinental GT Challenge-mesterskabet, havde sidste år deltagelse af mere end 25 biler fordelt på forskellige klasser. Bastian Buus stiller op i den hurtigste GT3-klasse, hvor han skal dele bilen med den newzealandske tidligere Porsche Junior og vinder af Porsche Carrera Cup France og Carrera Cup Australia, Jaxon Evans, samt den svenske DTM-løbsvinder Joel Eriksson.

Trekløveret stiller op i en særligt dekoreret Porsche, som med gyldne drager på siderne og et kunstværk på taget, skabt af kunstneren Zhang Changjiang, markerer holdets kinesiske ophav. Phantom Global Racing stiller op med erfaren støtte, da holdet støttes af Porsche Motorsport Asia Pacific med teknisk support fra Team 75, som har den tidligere Le Mans-vinder for Porsche og Audi, tyske Timo Bernhard, som teamchef.

– Det er et godt og stærkt lineup, og selv om teamet er relativt nyt og debutant i løbet, så har vi stærk support fra erfarne folk. Der er ingen tvivl om, at det bliver hårdt. Det er et ræs, hvor de første biler som regel udgår allerede under træningen, og selve løbet er kendt for at være ret crazy. Jeg glæder mig til en fed oplevelse og håber selvfølgelig , at vi kan tage derfra med et godt resultat.

Topics

Categories

Contacts

Nikolaj Karlshøj

Nikolaj Karlshøj

Press contact Creative Director

Related content

CARLOS COMMUNICATION

Kongens Nytorv 24
1050 København K
Denmark