Gå til indhold

Nyhed -

Ny støtte til EU’s naboregion

Danske civilsamfundsorganisationer og deres partnere får nu større mulighed for at arbejde for demokratisk udvikling i Ukraine samt Georgien, Moldova, Belarus, Armenien og Aserbajdsjan.

Udenrigsministeriet har nemlig besluttet at give øget støtte gennem CISU for at styrke civilsamfund i de seks lande i EU's naboskabsregion.

Målet for den nye støtte er at bidrage til demokratisk udvikling og et stærkt og mangfoldigt civilsamfund i landene ved at mobilisere medborgere. Baseret på en rettighedsbaseret tilgang skal borgere styrkes til at indgå i demokratisk dialog med lokale og centrale myndigheder. Desuden vil det specifikt for Ukraine være muligt at arbejde med genopbygning med fokus på at genopbygge civilsamfund og demokratiske institutioner.

Sekretariatsleder Jeef Bech glæder sig på CISUs og fremtidige brugeres vegne til at kunne tilbyde nye støttemuligheder.

- Vi ser det som en anerkendelse af det store potentiale, som danske civilsamfundsorganisationer og deres partnere har med hensyn til yderligere at kunne fremme demokratisk udvikling, siger han.

Der er truffet aftale med Udenrigsministeriet om at yde et tilsagn på indledningsvist 30 millioner kroner. Det er hensigten, at der de efterfølgende år vil blive tilført et lignende beløb, så danske civilsamfundsorganisationer kan involvere sig i langsigtede samarbejdsrelationer med partnerne i naboskabslandene. Aftale om budget for 2024-2026 forventes indgået i efteråret 2023.

CISU vil i efteråret udarbejde retningslinjer for den nye støtteform. For brugere af Civilsamfundspuljen vil det være kendte støtteformer som Små Indsatser, Medborger Indsatser og Udviklingsindsatser. Desuden vil man til Ukraine som noget nyt kunne søge om støtte til genopbygning af demokratiske institutioner.

Mere information om den nye støtteform vil fremover kunne findes på cisu.dk.

Emner

Kategorier

Kontakt

Kim Jensen

Kim Jensen

Pressekontakt Kommunikationskonsulent Ekstern kommunikation 30224511

CISU er en sammenslutning af næsten 300 danske udviklingsorganisationer.

CISU er en sammenslutning af næsten 300 danske, folkelige organisationer, der sammen med partnere i udlandet arbejder for en mere retfærdig verden.
På vegne af Danida forvalter CISU blandt andet
Civilsamfundspuljen og Puljen for Klima og Miljø.

Nyheder fra CISU
Klosterport 4X, 3. sal
8000 Aarhus
Danmark