Gå til indhold
Nu rammer konkurserne restauranter og byggeriet

Pressemeddelelse -

Nu rammer konkurserne restauranter og byggeriet

Juni var hård ved overnatnings- og restaurationsbranchen. Antallet af konkurser steg 153% sammenlignet med sidste år, samme måned. 38 selskaber måtte give op kun få uger, før feriegæsterne kunne have skæppet i kassen. Det betyder, at de konkurser, der længe har været ventet i branchen, begynder at slå igennem.

Tre konkurser dagligt

Også inden for Byggeri og anlæg bød juni på en barsk virkelighed. Antallet af konkurser rundede 105 mod 61 i juni sidste år. Det svarer til godt tre konkurser i branchen dagligt.

- Efter en svagt stigende kurve i løbet af foråret, er der nu tale om en reel tendens, og vi vil nok ikke undgå at se fyringer i et antal, der kan mærkes. Udfordringerne er simpelthen blevet for store, kommenterer Country Manager i Creditsafe Denmark, Morten Kofoed-Larsen.

Materialepriser er bøddel

Det er især materiale prisernes himmelflugt, der rammer hårdt. Dertil kommer rentestigninger, inflation, leverings-vanskeligheder og mangel på arbejdskraft.

Restauration-konkurser var ventet

At konkurserne nu slår igennem i overnatning og restauration kommer ikke som en overraskelse.

- Branchen har holdt stand bemærkelsesværdigt længe og nydt godt af forbrugernes lyst til at fejre friheden efter Corona. Men problemerne står i kø, siger Morten Kofoed-Larsen.

- Gaspriserne er steget voldsomt, råvarerne blevet dyrere og det er svært at skaffe personale – alt sammen slår hårdt igennem i oplevelsesindustrien.

Igen er Midtjylland hårdt ramt

Kigger vi på regionerne, er Hovedstaden bedst kørende med en svag stigning, svarende til 7 % - fra 166 konkurser i juni sidste år til 177 i år. For region Midtjylland er tallet tilbage på det høje niveau fra april måned, nemlig 108 konkurser. Det svarer til en stigning på 108 % i forhold til samme måned sidste år, hvor 52 gik konkurs i juni.

Emner


Creditsafe er verdens mest anvendte kreditrapporteringsudbyder med 24 kontorer i 14 lande og over 100.000 kunder. Siden starten i 1997 har virksomheden leveret kredit-, markeds- og erhvervsinformation til store og små virksomheder, kommuner, myndigheder og organisationer.

Kontakt

Morten Kofoed-Larsen

Morten Kofoed-Larsen

Pressekontakt Country Manager +45 2389 5544
Camilla Emring

Camilla Emring

Pressekontakt PR Manager Denmark +46(0)761381142

Verdens mest brugte kreditoplysningsbureau

Kreditvurdering af 430 millioner virksomheder i 200 lande. Creditsafe er et internationalt kreditoplysningsbureau med 25 kontorer i 14 lande og over 110.000 kunder. Vi har ændret den måde, som virksomhedsoplysninger benyttes på verden over gennem vores passion for, og vilje til at levere god virksomhedsdata. Vi hjælper jer med at kunne tage bedre og sikre forretningsbeslutninger og reducere kreditrisici.