Gå til indhold
Marc Lauge i Kristiansand har tatt et valg på vegne av kundene. Forretningen har bestemt seg for å bare selge jeans som er økologiske, noe det har vist seg at kundene var klare for. Foto: PR.
Marc Lauge i Kristiansand har tatt et valg på vegne av kundene. Forretningen har bestemt seg for å bare selge jeans som er økologiske, noe det har vist seg at kundene var klare for. Foto: PR.

Pressemeddelelse -

Butikk i Kristiansand gjør alle jeans økologiske og selger 15 prosent flere

Marc Lauge i Kristiansand selger nå kun økologiske jeans. Kundene behøver ikke lenger å lete etter Ø-merker hvis de ønsker å kjøpe økologiske klær. Beslutningen har hatt positiv effekt på omsetningen.

Marc Lauge i Kristiansand har tatt et valg på vegne av kundene. Forretningen har bestemt seg for å bare selge jeans som er økologiske, noe det har vist seg at kundene var klare for. Salget av jeans har økt med 15 prosent etter omlegningen til utelukkende å tilby økologiske alternativer.

– Jeg opplever at mange av kundene våre virkelig ønsker å velge økologiske og bærekraftige klær. Problemet er bare at det ikke er så lett å vite hvordan, og derfor er det mange som gir opp. Av den grunn synes vi det gir mening at det er vi som forretning som tar valget ved å gjøre alle våre jeans økologiske, sier butikksjef i Buksesmekken, Therese Vabo.

Full økologi på lengre sikt

Hos Marc Lauge er det meningen at det økologiske sortimentet skal vokse med tiden og omfatte mer enn jeans. Forretningen i Kristiansand er en av tre på landsplan som drives av grunnlegger Bjarke Lauge Christensen og hans to sønner, Marc Lauge og Thomas Lauge Christensen.

Vi har holdt prisøkningen så liten som mulig, også fordi det er den veien vi ønsker å gå. Vi er først og fremst et jeansmerke, og derfor har vi startet der. Etter hvert ønsker vi å legge om alt vi omsetter til økologisk produksjon. Vi må bare ta det i et tempo som er mulig, sier Thomas Lauge Christensen, som er retail manager hos Marc Lauge.

En hjelpende hånd til kundene

Hvis kundene nøler med å ta økologiske valg, handler det ifølge forbruksekspert Ole Storm Jørgensen ikke om at de ikke ønsker økologiske klær, men om usikkerhet på området.

– Det er altfor mange merkeordninger å forholde seg til for forbrukerne, og det er veldig mye man må sette seg inn i for å kunne skille bærekraft fra klimakompensasjon eller økologi fra fair trade. Derfor må man som virksomhet hjelpe forbrukerne ved å gjøre det enklere for dem, sier Ole Storm Jørgensen, som er lektor ved Erhvervsakademi Dania.

– Vi kjøper så mange produkter i dag at vi ikke har tid til å undersøke hver eneste detalj rundt hvert kjøp. Hvis man som merkevare klarer å bygge tillit hos forbrukerne, gjør man tilværelsen enklere for dem. Når det er gjort, er det ekstremt viktig å sørge for å opprettholde denne tilliten, tilføyer Ole Storm Jørgensen.

Related links

Kategorier


Marc Lauge er et familieeid dansk motehus med mer enn 35 års erfaring. Med særdeles stor ekspertise innen kvalitetsdenim er Marc Lauge et anerkjent merke, spesielt innen jeans, i Skandinavia. Se mer på wwww.marc-lauge.dk

Kontakt

Thomas Lauge Christensen

Retail Manager, Marc Lauge (+45) 29 67 74 23

Velkommen til Epicent Public Relations A/S!

Siden 1999 har Epicent Relations Group leveret professionelle kommunikationsydelser til erhvervslivet. Epicent Public Relations A/S med kontorer i København, Aarhus, Aalborg og Kolding er fem år i træk kåret til Gazelle af Dagbladet Børsen. Vi specialiserer os i presseopgaver for kæder, B2B-virksomheder og webshops. Lokalt, regionalt, nationalt og internationalt

Epicent Public Relations A/S
Gåseagervej 12 E
8250 Egå
Denmark
Besøg vores andre nyhedsrum