Gå til indhold
I 2021 presenterade modevarumärket Zizzi den bästa svenska omsättningen någonsin under företagets historia. En massiv digital omvandling har lett till en rekordstor nätomsättning på 49 miljoner svenska kronor. Foto: PR.
I 2021 presenterade modevarumärket Zizzi den bästa svenska omsättningen någonsin under företagets historia. En massiv digital omvandling har lett till en rekordstor nätomsättning på 49 miljoner svenska kronor. Foto: PR.

Pressemeddelelse -

Känt modevarumärke redovisar en rekordstor omsättning i Sverige efter intensiv nätsatsning

I 2021 presenterade modevarumärket Zizzi den bästa svenska omsättningen någonsin under företagets historia. En massiv digital omvandling har lett till en rekordstor nätomsättning på 49 miljoner svenska kronor.

En av de största detaljhandelsaktörerna inom den svenska modebranschen är det danska varumärket Zizzi som säljer kläder för kvinnor i plus-size-segmentet. Företaget har just publicerat det bästa svenska bokslutet någonsin under sin historia.

Under de senaste fem åren har modevarumärkets omsättning på den svenska marknaden ökat med i genomsnitt 42 procent och årsredovisningen för 2021 visar en total omsättning på 49 miljoner svenska kronor för webbshoppen. I hela världen har den totala omsättningen för Zizzi ökat med 86 procent till 732 miljoner danska kronor på fem år och resultatet för huvudverksamheten (EBITDA) låg på 80 miljoner danska kronor. Detta är en ökning med 400 % för samma period.

Redovisningen är en preliminär höjdpunkt i en lång och intensiv omvandlingsprocess, säger VD Kuno Kildetoft Mehlsen.

– De senaste fem åren har varit en lång resa med många utmaningar, men nu ser vi på allvar resultatet av vårt arbete och den process som företaget har genomgått. Kort sagt har målet för den svenska marknaden lyckats i sin helhet och har lagt en fantastisk grund för fortsatt tillväxt under de kommande åren. Det är vi naturligtvis oerhört glada för och stolta över och det är en stor eloge åt våra många kunniga medarbetare som arbetat hårt för att nå hit, säger Kuno Kildetoft Mehlsen.

Djupgående omvandling bakom det positiva resultatet

Den nya strategiska inriktningen för Zizzi startade för flera år sedan och enligt Kuno Kildetoft Mehlsen finns det flera anledningar för företagets rekordredovisning.

– Det är viktigt att betona, att det inte bara är en fråga om en lyckad vändning, utan en genomgripande omvandling av företaget som bygger på ökad digitalisering och en önskan om att skapa en vinnande position på marknaden. Idag är vi strategiskt starkare än någonsin med en modern omnichannelplattform och nästan 70 procent från näthandel. Det ger oss mycket goda förutsättningar för att skapa en lönsam tillväxt i Sverige och på andra europeiska marknader, säger Kuno Kildetoft Mehlsen.

Stark tillväxt i framtida omsättning

Sedan 2000 har Zizzi varit en del av koncernen Ball Group, men nu förändras det som ett led i företagets strategiska mål.

”Vår ambition att vinna den europeiska marknaden innebär att vi nu ger vårt fulla engagemang åt vår plus-size-marknad och därmed äntligen lägger namnet Ball Group i graven. Företaget kommer hädanefter att heta Zizzi och därmed vara helt i linje med vårt varumärke och vad konsumenterna känner oss som, säger Kuno Kildetoft Mehlsen.

Målet i Sverige fram till 2025 är att både omsättning och inkomster ska som minst fördubblas och samspelet mellan butiker och digitala kanaler förblir en väsentlig del av företagets strategi.

– Vi tror fullt och fast på att vi med detta kommer att växa mellan 20 och 25 procent per år och därmed fördubbla företagets omsättning över de kommande åren, säger Kuno Kildetoft Mehlsen.

Related links

Kategorier


Zizzi är ett feminint och inspirerande plus-size-märke med fokus på självförtroende och attityd. Hos Zizzi hittar du allt från blusar, t-tröjor, byxor, leggings, klänningar, jeans och jackor för stora tjejer och kvinnor i storlek 42-60. Zizzi har 5 butiker över hela Sverige. Se mer på: www.zizzi.se

Velkommen til Epicent Public Relations A/S!

Siden 1999 har Epicent Relations Group leveret professionelle kommunikationsydelser til erhvervslivet. Epicent Public Relations A/S med kontorer i København, Aarhus, Aalborg og Kolding er fem år i træk kåret til Gazelle af Dagbladet Børsen. Vi specialiserer os i presseopgaver for kæder, B2B-virksomheder og webshops. Lokalt, regionalt, nationalt og internationalt

Epicent Public Relations A/S
Gåseagervej 12 E
8250 Egå
Denmark
Besøg vores andre nyhedsrum