Gå til indhold
Motemerket Zizzi avsluttet 2021 med det beste norske regnskapsoppgjøret i selskapets historie. En massiv digital transformasjon har ført til en rekordhøy online-omsetning på 63 millioner kroner. Foto: PR.
Motemerket Zizzi avsluttet 2021 med det beste norske regnskapsoppgjøret i selskapets historie. En massiv digital transformasjon har ført til en rekordhøy online-omsetning på 63 millioner kroner. Foto: PR.

Pressemeddelelse -

Kjent motemerke leverer rekordregnskap i Norge etter omfattende onlinesatsing

Motemerket Zizzi avsluttet 2021 med det beste norske regnskapsoppgjøret i selskapets historie. En massiv digital transformasjon har ført til en rekordhøy online-omsetning på 63 millioner kroner.

En av de store retail-aktørene i den norske motebransjen er det danske merket Zizzi, som selger klær til kvinner i plus-size-segmentet. Virksomheten har nettopp offentliggjort det beste norske regnskapsoppgjøret i selskapets historie.

De siste fire årene har motemerkets online-omsetning på det norske markedet økt med 47 prosent årlig i gjennomsnitt, og årsregnskapet for 2021 viser en samlet omsetning i nettbutikken på 63 millioner norske kroner. På verdensbasis har Zizzis totale omsetning økt med 86 prosent på fem år, til 732 millioner danske kroner, og resultatet av den primære driften (EBITDA) landet på 80 millioner danske kroner. Det er en økning på 400 prosent i samme periode.

Regnskapsoppgjøret er et foreløpig høydepunkt i en lang og intens transformasjonsprosess, sier CEO Kuno Kildetoft Mehlsen.

– De siste fire årene har vært en lang reise med mange utfordringer underveis, men nå ser vi for alvor resultatene av innsatsen vår og prosessen selskapet har vært gjennom. Kort sagt har vår misjon på det norske markedet lyktes fullt ut, og det er nå skapt et fantastisk grunnlag for videre vekst i årene som kommer. Det er vi selvfølgelig svært fornøyde med og stolte av, og det er en fortjent oppmuntring for våre mange dyktige medarbeidere som har jobbet hardt for å komme dit vi er i dag, forteller Kuno Kildetoft Mehlsen.

Gjennomgripende transformasjon bak gode resultater

Den nye strategiske retningen for Zizzi ble innledet for flere år siden, og ifølge Kuno Kildetoft Mehlsen er det flere grunner til virksomhetens rekordregnskap.

– Det er viktig å understreke at det ikke bare er snakk om et vellykket årsresultat, men om en gjennomgripende transformasjon av virksomheten basert på økt digitalisering og ønsket om å skape en vinnerposisjon i markedet. I dag er vi strategisk sterkere enn noensinne med en moderne omnikanal-plattform og nesten 70 prosent online-andel. Det gir oss svært gode forutsetninger for å skape lønnsom vekst i Norge og på tvers av andre europeiske markeder, sier Kuno Kildetoft Mehlsen.

Kraftig vekst i fremtidige omsetning

Siden 2000 har Zizzi vært en del av Ball Group-konsernet, men dette endrer seg nå som et ledd i virksomhetens strategiske fokus.

– Vår ambisjon om å vinne det europeiske markedet betyr at vi nå satser fullt ut på vår plus-size forretning, og derfor også kvitter oss med navnet Ball Group for godt. Virksmheten vil fra nå av hete Zizzi, og dermed være helt på linje med merkevaren vår og det forbrukerne forbinder oss med, sier Kuno Kildetoft Mehlsen.

Målet i Norge frem mot 2025 er at både omsetning og inntjening som minimum skal fordobles, og samspillet mellom butikkene og de digitale kanalene forblir en vesentlig del av virksomhetens strategi.

– Vi har full tro på at vi på denne måten kan vokse mellom 20 og 25 prosent årlig, og at vi derfor vil fordoble virksomheten i løpet av de neste årene, avslutter Kuno Kildetoft Mehlsen.

Related links

Kategorier


Zizzi er et feminint og inspirerende plus size-merke med fokus på selvtillit og attitude. Hos Zizzi finner kundene alt fra bluser, t-skjorter, bukser, leggings, kjoler, jeans og jakker for store jenter og store kvinner i størrelse 42-60. Zizzi har 31 butikker over hele Norge. Se mer på: www.zizzi.no

Velkommen til Epicent Public Relations A/S!

Siden 1999 har Epicent Relations Group leveret professionelle kommunikationsydelser til erhvervslivet. Epicent Public Relations A/S med kontorer i København, Aarhus, Aalborg og Kolding er fem år i træk kåret til Gazelle af Dagbladet Børsen. Vi specialiserer os i presseopgaver for kæder, B2B-virksomheder og webshops. Lokalt, regionalt, nationalt og internationalt

Epicent Public Relations A/S
Gåseagervej 12 E
8250 Egå
Denmark
Besøg vores andre nyhedsrum