Gå til indhold
Det digitala kalibreringsverktyget gör det möjligt att placera om målresultatet flera gånger under en kalibrering. En laseravståndsmätare från verktyget till fordonet och det uppmätta avståndet visas i realtid på skärmen via appen. Foto: PR.
Det digitala kalibreringsverktyget gör det möjligt att placera om målresultatet flera gånger under en kalibrering. En laseravståndsmätare från verktyget till fordonet och det uppmätta avståndet visas i realtid på skärmen via appen. Foto: PR.

Pressemeddelelse -

Nytt digitalt kalibreringsverktyg sparar tid åt verkstäderna

Med det digitala kalibreringsverktyget kan man nu kalibrera fordonets ADAS-system via av en app och per projekt. Det digitala verktyget ser till att processen blir snabbare, enklare och mer framtidsorienterad.

Med avancerad skyltigenkänning, adaptiv farthållare och automatiska nödbromssystem har moderna bilar fyllts med elektronik i mycket högre grad än tidigare. Dessa avancerade förarhjälpssystem ställer säkerhetskrav på mekaniken i förhållande till kalibreringen och det kräver särskild mätutrustning på alla bilverkstäder.

Kalibreringen av radar och sensorer sker antingen statiskt eller dynamiskt beroende av bilmärke. Kalibreringsutrustning för statisk kalibrering tar mycket plats i verkstaden eftersom det krävs ett stort antal kalibreringstavlor. För att öka effektiviteten erbjuder verktygs- och datautrustningsspecialisten Hella Gutmann ett digitalt kamera- och sensorkalibreringsverktyg med namnet CSC-Tool Digital för kalibrering via en app. och en projektor.

CSC Digital har utvecklats för att göra kalibreringsprocessen snabbare och enklare, samtidigt som du inte kompromissar med precisionen, eftersom noggrannheten i kalibreringen är densamma som med analoga tavlor”, berättar Lars Bertz Thomsen, vd för Hella Gutmann i Danmark.

Ny app teknologi minskar väntetiderna

Det sker en snabb teknisk utveckling inom bilindustrin och tillverkarna skickar ut nya bilmodeller på marknaden med allt kortare mellanrum. Detta gör det svårt för verkstäderna att hålla jämna steg avseende korrekt kalibreringsutrustning för nya bilar. Med den nya appen och en digital design får man däremot snabbare tillgång till nya tavlor jämfört med analoga system.

– Kalibreringen av sensorer och kameror måste ske på en verkstad och detta kräver diagnosutrustning och lämplig programvara. Med det digitala systemet får man nya data snabbare än för analoga tavlor och det ger ett mervärde åt verkstäderna som arbetar med mycket nya bilar, förklarar Lars Bertz Thomsen.

Mindre utrustning samma funktion

En av de stora fördelarna med den nya digitala lösningen är att verkstaden inte behöver förvara de enskilda tavlorna eftersom de lagras digitalt. Med hjälp av en app skickar man de digitala kalibreringsmålen till en projektionsskärm och då uppfattas bildmönstret av kameran på samma sätt som en analog tavla.

Verkstäderna får digital tillgång till kalibreringsmålen genom att köpa dem kontant eller via års- eller månadsabonnemang och får dem efter ett par sekunder. Genom att köpa dem vid behov får man bara det som man behöver. Vi uppdaterar löpande med de senaste måltavlorna för att verkstäderna alltid ska ha de senaste tavlorna så snart som möjligt, säger Lars Bertz Thomsen.

Faktabox – CSC-Tool Digital

  • CSC-Tool Digital gör kamerakalibreringen digital
  • Man köper vid behov så man får exakt de digitala tavla, man skall använda
  • Kalibreringen av sensorer kan ske direkt
  • CSC-Tool Digital är lika stabilt och noggrant som det analoga CSC-Tool SE
  • Man väljer mellan att köpa årsabonnemang eller betala per användning.

Related links

Kategorier


Hella Gutmann Solutions är specialister på integrerade datalösningar och verktygsutrustning med 4500 kunder i Danmark. Koncernen är ett av de 100 största företagen i Tyskland och har även försäljningskontor i Sverige, Norge och Finland. www.hella-gutmann.dk

Velkommen til Epicent Public Relations A/S!

Siden 1999 har Epicent Relations Group leveret professionelle kommunikationsydelser til erhvervslivet. Epicent Public Relations A/S med kontorer i København, Aarhus, Aalborg og Kolding er fem år i træk kåret til Gazelle af Dagbladet Børsen. Vi specialiserer os i presseopgaver for kæder, B2B-virksomheder og webshops. Lokalt, regionalt, nationalt og internationalt

Epicent Public Relations A/S
Gåseagervej 12 E
8250 Egå
Denmark
Besøg vores andre nyhedsrum