Gå til indhold
Copenhagen Photo Festival lancerer udstillingspark for fotografi på Refshaleøen

Pressemeddelelse -

Copenhagen Photo Festival lancerer udstillingspark for fotografi på Refshaleøen

Fra d. 3. til d. 30. juni løber Nordens største fotofestival af stablen, når Copenhagen Photo Festival for 11. gang inviterer festivaldeltagerne til at opleve danske og internationale fotografer i særklasse. Som noget nyt forvandler festivalen i år Refshaleøen til verdens første udstillingspark for fotografi med det formål at skabe en fysisk platform for nytænkning af fotokunsten.

I 2019 markerede Copenhagen Photo Festival sit 10-års jubilæum ved at rykke festivalcentrummet til Refshaleøen. I år gør festivalen et endnu større indtog i Københavns kvarter for kunst, kultur og kulinariske oplevelser, når den i samarbejde med både nye og etablerede arkitekter bygger verdens første udstillingspark for fotografi.

Udstillingspark skal være en taktil kunstoplevelse
På den gamle bedding, hvor B&W i sin tid byggede skibsskrog, skal Copenhagen Photo Festivals udstillingspark ligge. Med sine 4.000 m2 bliver udstillingsparken en del af festivalens centrum på Refshaleøen, der byder på 9 internationale fotoudstillinger, talks, musik og events. I de postindustrielle rammer er ambitionen at udforske nye måder at udstille fotografi på og skabe en fysisk platform i Nordeuropa for nytænkning af fotokunsten – både den dokumentariske og den kunstneriske.

“Vi vil gerne skabe en rumlig og taktil kunstoplevelse, hvor festivalgæsterne føler, de går om bord i værkerne. Udstillingsparken integrerer fotografi og arkitektur og bliver et art-in-residence, hvor fotografen, værket og beskueren tager ophold, udfordres og inspireres”, fortæller festivaldirektør Maja Dyrehauge Gregersen.

Arkitektstuderende skaber ”Kamerahuse” som afgangsprojekt
For at sikre nyskabelse samarbejder festivalen både med nye og etablerede arkitekter om designet og opbygningen af udstillingsparken med fokus på mobilitet, genanvendelighed og den taktile kunstoplevelse.

Mens Lenschow & Pihlmann i samarbejde med arkitekt Jakob Holmqvist-Larsen skaber et skalerbart, mobilt rum, der går i dialog med vildnisset på Beddingen, skal designbureauet PUUF skabe loungeområder ud af bæredygtige og genanvendelige materialer. Arkitektstuderende fra Institut for Bygning og Design på KADK skal udvikle arkitektoner til udstillingsparken som en del af deres eksamen. Arkitektonerne, som bliver til særlige ”Kamerahuse”, bygges på Søfartsmuseet i Marstal og fragtes fra Ærø til Refshaleøen, når de er klar.

FUTURES Nordiske talenter får særplads i udstilingsparken
Som ny partner i det prominente europæiske netværk for fotografi FUTURES, har festivalen i år valgt at zoome ind på den nordiske talentmasse med Futures Nordic Talents-programmet. Programudvalget har på baggrund af et talent call udvalgt følgende fem fotografer til at præsentere deres værker gennem artist talks og soloudstillinger på Refshaleøen: Io Sivertsen (NO), Lars Dyrendom (SW), Essi Maaria Orpana (FI), Nanna Navntoft (DK) and Hrafn Jónsson (Krummi) (IS).

De fem nordiske talenter får fornem placering i arkitektskolens specialdesignede og eksperimenterende ”Kamerahuse” i udstillingsparken.

”I år er vi stolte over at kunne præsentere FUTURES NORDIC TALENTS-programmet med fem nordiske talenter, der på original vis hver især favner fotografiske eksperimenter og linsebaseret kunst på en måde der fortjener anerkendelse. Talent handler ikke kun om ungdom, men lige så meget om de fotografer, som lige pludselig udviser noget særligt eller nyt i måden at bruge fotografiet på. Dertil kommer den frugtbare kobling, vi i år har lavet mellem morgendagens arkitekter og de nye nordiske talenter. Dette samarbejde viser hvordan en tværfaglig kunstnerisk tilgang kan udfordre de gængse normer for hvordan vi udstiller fotokunst i relation til både format, arkitektur og det offentlige rum.”, fortæller festivaldirektør Maja Dyrehauge Gregersen.

Foruden udstillingerne og aktiviteterne i festivalcentrum på Refshaleøen d. 3. -13. juni, tæller programmet blandt andet også udstillinger hos museer, gallerier, kunsthaller, anerkendte fotoskoler og meget mere helt frem til d. 30. juni.

Programmet opdateres løbende over foråret på www.copenhagenphotofestival.com

Køb billet til festivalen på http://billet.to/s/CPF2021

For mere om de fem Future Nordic Talents fotografer, se vedhæftede.

OM COPENHAGEN PHOTO FESTIVAL
På grund af COVID-19 blev Copenhagen Photo Festival aflyst i 2020. Dermed er det 11. gang Nordens største fotofestival løber af stabelen den 3.-30. juni 2021. Festivalen har i år tilpasset aktiviteterne ift de gældende corona-restriktioner, i nært samarbejde med gallerier, museer og kulturinstitutioner i København og Sydsverige. Hvert år bidrager ca. 275 danske og udenlandske fotografer, og festivalen besøges af ca. 55.000 personer. I hele juni måned sættes fotografiet på dagsordenen under de tre hovedsøjler Framing Identity, Framing Society og Framing Vision, via udstillinger, workshops, talks, portfolio reviews, social events, m.m

Kontakt
For yderligere information, billedmateriale og kontakt til de deltagende fotografer, kontakt venligst:
Anja Linnet // anja@have.dk // 22 65 53 48
Kathrine Clemmensen // kathrine@have.dk // 22 90 26 45
Mette Ohlendorff // press@copenhagenphotofestival.com // 28 56 90 00

Copenhagen Photo Festival 2021 er foreløbig støttet af
Festivalpuljen i Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning, Det Obelske Familiefond, Nordisk Kulturkontakt, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Creative Europe, Statens Kunstfond, Dreyers Fond, Goethe-Institut Dänemark, Det Finske Kulturinstitut i Danmark og Norges ambassade i København.

COVID-19
I år tilpasses festivalen naturligvis COVID-19. Med udgangspunkt i regeringens festival- og arrangement-udmelding d. 4. maj tager vi de nødvendige forholdsregler,, således at Copenhagen Photo Festival er en sikker og coronavenlig begivenhed. Vi sørger for de nødvendige værnemidler så vores publikum, frivillige, kunstnere og andre aktører kan føle sig trygge under hele festivalen.

Emner

Kategorier

Kontakt

Anja Linnet

Anja Linnet

Pressekontakt COO // Chefrådgiver 22655348

Om os

For os handler kommunikation ikke blot om at råbe højt, eller om for enhver pris at trænge igennem lydmuren i et tiltagende kaotisk mediebillede.

For os handler kommunikation om troværdighed. Om substans. Om at sætte dagsordener. Inden for kulturens verden, i erhvervslivet, i politisk sammenhæng – og i samfundet som helhed.

Vi favner bredt i vores opgaveportefølje, og vores spidskompetencer ligger inden for udvikling af storytelling, strategisk udvikling af brands, oplevelsesbaseret kommunikation og den direkte kontakt med medierne.

Tre årtiers erfaring har gjort os til et af Skandinaviens førende kommunikationsbureauer, og på årsbasis gennemfører vi 150 projekter.

Vi kvalificerer vores samarbejdspartneres historier og sikrer dem gennemslagskraft i offentligheden. Vi folkeliggør substansen, og vi sikrer mediernes interesse for både det brede og det smalle. Vi navigerer sikkert og målrettet gennem medielandskabet, og vi er garant for synlighed, der skaber merværdi – og gør en forskel.

HAVE Kommunikation
Hillerødgade 30 B
2200 København N
Danmark