Gå til indhold
Danmarks Underholdningsorkester præsenterer:  Beethovens samlede symfonier

Pressemeddelelse -

Danmarks Underholdningsorkester præsenterer: Beethovens samlede symfonier

Danmarks Underholdningsorkester med chefdirigent Adam Fischer i spidsen er klar til at præsentere de samlede indspilninger af Beethovens symfonier d. 10. maj i Konservatoriets Koncertsal. Releasekoncerten er kulminationen på et 3-årigt indspilningsprojekt, og er samtidig begyndelsen på orkestret internationale turné, hvor de besøger Budapest, Graz, Maribor og Wien.

Adam Fischer og Underholdningsorkestret er hyldet og præmieret herhjemme og i udlandet for indspilningen af Mozarts symfonier, og glæder sig nu over at præsentere deres værk for danske og udenlandske publikummer.

Til koncerten opføres den sene Prag-symfoni nr. 38, og den helt unge svenske violinstjerne, Johan Dalene, der netop har vundet første prisen i den internationale Carl Nielsen Konkurrence spiller Mozarts elskede G-Dur violinkoncert. Efter pausen spilles Beethovens lyse og legende 4. symfoni.

Udgivelse og turné til Centraleuropa
Den 11. maj drager Danmarks Underholdningsorkester og chefdirigent Adam Fischer på turné i Centraleuropa. Turnéen markerer udgivelsen af Beethovens samlede symfonier på pladeselskabet Naxos. Projektet har været undervejs siden 2016, og det er nu med stor glæde for orkestret samt Adam Fischer, at præsentere udgivelsen på denne turné til Østrig, Ungarn og Slovenien.

Til koncerterne præsenteres Beethovens 4. symfoni sammen med Haydn og Mozart. I Stefaniensaal i Graz og Musikverein i Wien er den danske stjerneviolinist, Nikolaj Szeps-Znaider solist i Mozarts G-Dur violinkoncert.
Læs mere om udgivelsen her

Danmark i Europa
Til september tager Danmarks Underholdningsorkester hul på deres fremtidige koncertrække med Adam Fischer, ’Danmark i Europa’. Her vil en række europæiske komponisters musik blive afspejlet i en tematisk koncertrække, hvor bl.a. Brahms’ 4 symfonier vil være på programmet.

Program for releasekoncerten: 
W. A. Mozart Symfoni nr. 38 i D-dur, K. 504,”Prague”

W. A. Mozart Violinkoncert nr. 3 i G-dur, K. 216

Ludwig van Beethoven Symfoni nr. 4 i B-dur, op. 60

Dirigent: Adam Fischer

Violin: Johan Dalene

Billetbestilling:http://underholdningsorkester.dk/koncerter/beethoven-releasekoncert/

For mere information, kontakt venligst:

Pressekontakt:
Have Kommunikation

Kristina Sindberg // Kristina@have.dk // 2486 0184

Danmarks Underholdningsorkester: Andreas Vetö // av@underholdningsorkester.dk // 6141 4620

________

Adam Fischer
Ungarskfødte Adam Fischer (f. 1949) er uddannet på konservatoriet i Budapest med videre studier i Wien. Han er en efterspurgt dirigent inden for såvel opera- som koncertrepertoirer og har samarbejdet med en lang række førende internationale koncert- og operahuse – herunder Wiener Staatsoper, La Scala, Metropolitan, Wiener Philharmonikerne og London Philharmonic.

I 1998 tiltrådte han som chefdirigent for DR Underholdningsorkesteret, og i dag hvor orkestrets virkelighed er fundamentalt forandret, er han fortsat en krumtap og stærk initiativtager i orkestrets arbejde og koncertvirksomhed. Fra 2015/2016 er han desuden udnævnt til chefdirigent for Düsseldorfer Symfonikerne.

Den unge stjerneviolinist Johan Dalene
Den svenske violinist Johan Dalene er født i 2000 og begyndte at spille violin som 4-årig. 3 år senere debuterede han som solist med Norrköping Symfoniorkester, og har siden da optrådt i de nordiske lande, Italien, Østrig, Schweiz, Sydafrika, Kina og Storbritannien.

Johan vandt i starten af april 2019 førstepræmien i den internationale Carl Nielsen Konkurrence, og har tidligere vundet førstepræmien ved 9 andre internationale konkurrencer, såsom the Kocian Violin Competition (Tjekkiet) og Giovani Talenti (Italien). I 2016 vandt han tredjepræmien i Junior section ved den prestigefulde Menuhin Competition (London), samt er vinder af the Wieniawski Priz og the EMCY Prize for Exceptional Performance. I 2017 vandt Johan førstepræmien i The Thomas and Evon Cooper International Violin competition, hvor han spillede Tchaikovskys violinkoncert med The Cleveland Orchestra.

Johan har studeret hos nogle af vor tids største violinister som bl.a. Detlef Hahn, Henning

Kraggerud og Dora Schwarzberg. Siden 2010 har Johan studeret regelmæssigt hos professor Per Enoksson på Musikhögskolan i Stockholm.

Han spiller på en Stradivarius fra 1736. En violin, der generøst er udlånt af den svenske Anders Sveaas Almennyttige Fond.

Danmarks Underholdningsorkester
Danmarks Underholdningsorkester har eksisteret som privatorkester siden januar 2015, men dets rødder strækker sig mere end 80 år tilbage til grundlæggelsen i 1939 i Danmarks Radio. Orkestret har, foruden en skarpsleben profil inden for det klassiske repertoire, hvor det har opnået bred international anerkendelse igennem dets 20-årige samarbejde med chefdirigent Adam Fischer, en tradition for at være et orkester for og med alle.

Orkestret bygger bro mellem klassisk og populærmusikken, mellem generationer og mellem landsdele, og samarbejder med lige stor entusiasme og professionalisme med kunstnere inden for alle musikalske genrer.

Danmarks Underholdningsorkester insisterer på musikkens sociale relevans med nyskabende formidlingsprojekter, koncerter for udsatte målgrupper, børnekoncerter og musikskolesamarbejder.

Emner

Regions

Kontakt

Michael Feder

Michael Feder

Pressekontakt Adm. direktør +45 2243 4942
Anja Linnet

Anja Linnet

Pressekontakt COO // Chefrådgiver 22655348
Peter Pishai Storgaard

Peter Pishai Storgaard

Pressekontakt Seniorrådgiver

Emilie Selin

Pressekontakt Seniorrådgiver
Rikke Hesselholt

Rikke Hesselholt

Pressekontakt Seniorrådgiver 28433893
Stine Albrechtsen

Stine Albrechtsen

Pressekontakt Seniorrådgiver & Head of Aarhus

Louise Thuesen

Pressekontakt Seniorrådgiver
Sandra Nynne Vognstrup

Sandra Nynne Vognstrup

Pressekontakt Rådgiver 22863094
Julie Qvick Nielsen

Julie Qvick Nielsen

Pressekontakt Rådgiver
Amalie Søndergaard

Amalie Søndergaard

Pressekontakt Rådgiver 28 58 81 50
Sara Jeppesen

Sara Jeppesen

Pressekontakt Juniorrådgiver
Kathrine Clemmensen

Kathrine Clemmensen

Pressekontakt Juniorrådgiver 22902645

Jesper Bæk Nielsen

Pressekontakt Projektassistent 23270297
Gitte Nikolajsen

Gitte Nikolajsen

Pressekontakt Rådgiver PR & Kommunikation +45 41 42 62 82

Ole Winther

Pressekontakt Chefrådgiver, head of Public Affairs +4551617151
Picasa Emily Askjær Grand

Picasa Emily Askjær Grand

Pressekontakt Juniorrådgiver 30138880
Emma Gerlund

Emma Gerlund

Pressekontakt Projektassistent 61728521
Sofie Ugilt

Sofie Ugilt

Pressekontakt Projektassistent 22518548
Stine Søgaard Røhe

Stine Søgaard Røhe

Pressekontakt Projektassistent 50587303
Maya Fernel

Maya Fernel

Pressekontakt Projektassistent 40153551

Om os

For os handler kommunikation ikke blot om at råbe højt, eller om for enhver pris at trænge igennem lydmuren i et tiltagende kaotisk mediebillede.

For os handler kommunikation om troværdighed. Om substans. Om at sætte dagsordener. Inden for kulturens verden, i erhvervslivet, i politisk sammenhæng – og i samfundet som helhed.

Vi favner bredt i vores opgaveportefølje, og vores spidskompetencer ligger inden for udvikling af storytelling, strategisk udvikling af brands, oplevelsesbaseret kommunikation og den direkte kontakt med medierne.

Tre årtiers erfaring har gjort os til et af Skandinaviens førende kommunikationsbureauer, og på årsbasis gennemfører vi 150 projekter.

Vi kvalificerer vores samarbejdspartneres historier og sikrer dem gennemslagskraft i offentligheden. Vi folkeliggør substansen, og vi sikrer mediernes interesse for både det brede og det smalle. Vi navigerer sikkert og målrettet gennem medielandskabet, og vi er garant for synlighed, der skaber merværdi – og gør en forskel.

HAVE Kommunikation
Hillerødgade 30 B
2200 København N
Danmark