Gå til indhold
Danmarkspremiere på ny ikonisk rock-musical: Green Day’s American Idiot

Pressemeddelelse -

Danmarkspremiere på ny ikonisk rock-musical: Green Day’s American Idiot

Ny ikonisk rock-musical GREEN DAY’S AMERICAN IDIOT Danmarkspremiere den 15. september 2017 i Den Grå Hal Oplev årets stærkeste ikoniske rockmusical, når Den Grå Hal vibrerer af frustrationer, følelser og drømme i Green Day’s American Idiot. Bliv blæst tilbage af de prisvindende Green Day-hits fortolket af Nordens bedste musicalsangere, når Green Day’s American Idiot for første gang opføres i Danmark.

Oplev årets stærkeste ikoniske rockmusical, når Den Grå Hal vibrerer af frustrationer, følelser og drømme i Green Day’s American Idiot. Bliv blæst tilbage af de prisvindende Green Day-hits fortolket af Nordens bedste musicalsangere, når Green Day’s American Idiot for første gang opføres i Danmark.

Rockmusicalen American Idiot er baseret på Green Day’s Grammy-prisbelønnede album af samme navn fra 2004, som har solgt over 15 millioner eksemplarer. Green Day-forsanger Billie Joe Armstrong har tidligere sagt, at albummet er som skabt til scenen. Derfor var der ikke langt fra idé til manuskript, da den Tony Award-vindende instruktør Michael Mayer ringede og foreslog at bruge de punkrockede hits til en Broadway-musical med en historie om unge forvildede mennesker og deres jagt efter mening og mål i en verden, hvor jorden skælver efter 11. september. Billie Joe Armstrong skrev manuskriptet, og resten er kulturhistorie.

Idéen har siden høstet flere af de største og mest anerkendte priser i USA som Tony, Outer Circle og Drama Desk. Efter knap 500 forestillinger på Broadway og flere forestillinger rundt om i verden kan musicalen nu for første gang opleves i Danmark – helt eksklusivt danner den Grå Hal på Christiania rammen for rockmusicalen.

”Et betydningsfuldt øjebliksbillede af vores tid”

Sådan skrev The Times om Green Day’s American Idiot, da musicalen blev opført i London. Green Day’s hitliste er en essentiel grundfortælling, der også i dag er højaktuel – og måske endda mere end nogensinde: For hvad er meningen med livet, når livet ikke længere giver mening?

Rockmusicalen American Idiot er historien om modløshed og mod, kærlighed og frygt. Det er 90 minutter i intenst selskab med tre barndomsvenner, der udforsker friheden og tager på en rejse gennem livet efter nye erkendelser.

De medvirkende

Ensemblet er hentet hjem til Den Grå Hal
med respekt for de suveræne rockbeats og det musikalske
niveau. Et nordisk trekløver af musicalstjernerne Bruno Mitsogiannis, Christoffer Brodersen og Snorre Tøndel punker overlegent med præcision og attitude, så den oprørske ungdom hverken klinger hult eller skingert. De tre er flankeret af powerstemmerne fra Rikke Hvidbjerg, Frederikke Vedel, Ksenia Timoshenko og Anders Gjesing.

Det er Tim Zimmermann, der står for instruktion og koreografi, Benjamin La Cour laver scenografi, og ottemands-orkestret styres af kapelmester Mikkel Gomard.
Det er HMP (Heltemus), der står bag forestillingen. HMP stod også bag den anmelderroste Into the Woods, der for nylig kunne opleves i Glassalen i Tivoli.

Billetsalget er i gang via billetlugen.dk.

For mere info kontakt venligst:
Kunstnerisk leder Thomas Bay på
Mobil: +45 28 87 66 85
Mail: thomasbayped@gmail.com


De medvirkende:

Bruno Mitsogiannis spiller Johnny. Bruno er Nordens ukronede rockkonge, som har sunget både Galileo i We Will Rock You (Sverige og Norge), Frankie Valli i Jersey Boys, Chris i Rock of Ages og senest Johnny i Malmö-operaens udgave af American Idiot. Bruno er en meget eftertragtet rocksanger i Sverige, som glæder sig til at rocke Københavns musicalpublikum på Christiania.

Christoffer Brodersen spiller Will. Christoffer har lige rocket hele Danmark som Galileo i den danske udgave af We Will Rock You. Christoffer er en meget brugt koncertsolist, især i Jylland, hvor han har en fast fanbase. Andre hovedroller tæller Roger i Rent, Amerikaneren i Chess og Enjolras i Aarhus Teaters opsætning af Les Misérables. Christoffer has desuden i en lang årrække turneret verden rundt med vokalgruppen Basix.

Snorre Tøndel spiller Tunny. Snorre er uddannet i år fra Göteborgs ”Högskolan för Scen och Musik”, men er oprindelig nordmand – denne forestilling er Snorres professionelle debut. Danmark kan glæde sig til dette nye powertalent ud over det sædvanlige.

Anders Gjesing spiller Johnnys alter ego St. Jimmy. Anders er autodidakt sanger og skuespiller og har lige haft sit gennembrud som Khashoggi i We Will Rock You i Royal Arena og efterfølgende på Danmarks turné. Tidligere forestillinger tæller bl.a. Skammerens Datter (Østre Gasværk) og Miss Saigon (Nørregadeteatret).

Rikke Hvidbjerg spiller Johnnys kæreste Whatsername. Rikke har gennem årene markeret sig på den danske musicalscene i bl.a. Grease, Cabaret, Lizzie, Rent, Elsk Mig I Nat, Crazy Christmas Cabaret, Jesus Christ Superstar og senest Anything Goes og Chicago på Det Ny Teater. Hun turnerede med Rasmus Seebach i to år og medvirkede på albummet Mer’ End Kærlighed og har derudover sunget backing både live og på plade for Sanne Salomonsen, Linda P, Szhirley, Søs Fenger og Anna David blandt mange andre. Hun er som den første kvinde nogensinde ansat som sangerinde i Livgardens Musikkorps og var i 2012 i Afghanistan for at underholde de danske tropper. Til efteråret er hun med i ekspertpanelet til DanskPOP Talent 2017.

Frederikke Vedel spiller Wills gravide kæreste Heather. Frederikke er også en velkendt spiller indenfor musicalbranchen og en meget anerkendt sanger på de danske scener. Hun har bl.a. spillet Belle i Beauty and the Beast, Scaramouche i We Will Rock You (cover), Sofie i Mamma Mia (cover), Midt om Natten, Songs for a New World, Jekyll and Hyde m.fl. I den nærmeste fremtid kan Frederikke bl.a. opleves som solist på Plænen i TivoliSynger til utallige lørdags swings på plænen i Tivoli, sangerinde på The Standard og i musicalen Chess i Tivoli.

Ksenia Timoshenko spiller The Extraordinary Girl. Ksenia er født i Rusland, opvokset i Finland og har efterfølgende studeret på Balletakademiet i Göteborg i Sverige. Hun har allerede medvirket i flere forestillinger og koncerter i Sverige og Finland og kommer nu til Danmark for at spille American Idiot, som er hendes professionelle debut – hun er et unikt stjernetalent, som alle kan glæde sig til!

Jacob Prüser er alternerende Will og understudy på St. Jimmy. Jacob er uddannet fra ”Det Danske Musicalakademi” i år 2014, men har allerede lang erfaring fra de danske scener bl.a. i Les Misérables og som cover Phoebus i den anmelderroste Klokkeren fra Notre Dame.

Eric Hallengren er ensemble og understudy Tunny. Eric er oprindeligt fra Sverige og er uddannet fra ”Performing Arts School” og har en MA i Musical Theater fra “Royal Welsh College of Music and Drama”.

Mikkel Hóe er ensemble samt 2. cover på Will. Mikkel er uddannet fra ”Det Danske Musicalakademi” i 2017 - denne forestilling vil være Mikkels professionelle debut.

Nikoline Breienholt er ensemble samt understudy på Heather. Nikoline er uddannet fra ”Det Danske Musicalakademi” i 2017 - denne forestilling vil være hendes professionelle debut.

Christina Skodborg er ensemble samt understudy på Whatsername. Christina er uddannet fra ”Det Danske Musicalakademi” i 2013, Move n' act, og Performing Center Austria. Hun har bl.a. medvirket i De Tre Musketerer, The Drowsy Chaperone, Fregatten Jylland, Det Kongelige Teaters Røde Orm og arbejder freelance som instruktør- og koreografassistent.

Emmie Asplund er ensemble samt cover på The Extraordinary Girl. Emmie har gået på Balettakademien Stockholm, hvor hun blev uddannet I 2009. Emmie debuterede i musicalen Sugar og har derefter medvirket i flere musicals i Sverige, bl.a. Evita, Rock of Ages og senest i American Idiot i Malmö og Stockholm.

Daniel Trelborg Hansen er ensemble. Daniel er uddannet fra ”Det Danske Musicalakademi” i 2017 - denne forestilling vil være hans professionelle debut.

––––––––

Det kreative team:

Tim Zimmermann (instruktør/koreograf):
Tim har instrueret og koreograferet et utal af musicals i USA, Skandinavien og Tyskland. Han har sin helt unikke visuelle og historiefortællende stil, hvilket bl.a. sikrede forestillingen High School Musical II (Fredericia Teater) en Reumert i 2010 og en nominering for bedste danser til Silas Holst i Saturday Night Fever. Tim glæder sig til at rocke Christiania med sin helt egen fortælling af Green Day's ikoniske klassiker American Idiot.

Mikkel Gomard (kapelmester):
Mikkel er det nye talentskud af kapelmestre i Danmark. Senest har han høstet stor ros for Under My Skin på Bellevue og i særdeleshed for HMP's opsætning af Into the Woods i Glassalen i Tivoli. Mikkel er oprindeligt bassist og pianist og ser meget frem til at forløse Green Day's udødelige klassikere i Den Grå Hal.

Benjamin la Cour (scenograf):
Benjamin er det hotte i Danmark pt. efter at have høstet anmelderros og flere nomineringer for Klokkeren fra Notre Dame og Into the Woods. Han modtog en talent Reumert i år. Benjamin har lavet en helt nyskabende scenografi til den gamle ridesal i Den Grå Hal – og garanterer publikum en oplevelse ud over det sædvanlige.

Thomas Bay (kunstnerisk leder):
Thomas er uddannet i Danmark og i England og har arbejdet over hele Skandinavien samt England. Han har en bred erfaring som scenekunstner, oversætter, kapelmester og pianist. Senest har han været tilknyttet Malmö Opera og Klokkeren fra Notre Dame på Gamle Scene – og Tivoli som kapelmester på Spamalot. American Idiot er Thomas' anden forestilling som kunstnerisk leder – den første, Into the Woods i Glassalen i Tivoli, var top tre i anmelderroste forestillinger sidste sæson. Andre projekter tæller Chess på Svenska og Godspell på Malmö Opera som kapelmester.

Lysdesign: Sune Verdier og Benjamin la Cour

Instruktørassistent: Carsten Friis

Hår/Makeup: Camilla Kreutzmann

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Michael Feder

Michael Feder

Pressekontakt Adm. direktør +45 2243 4942
Anja Linnet

Anja Linnet

Pressekontakt COO // Chefrådgiver 22655348
Peter Pishai Storgaard

Peter Pishai Storgaard

Pressekontakt Seniorrådgiver

Emilie Selin

Pressekontakt Seniorrådgiver
Rikke Hesselholt

Rikke Hesselholt

Pressekontakt Seniorrådgiver 28433893
Stine Albrechtsen

Stine Albrechtsen

Pressekontakt Seniorrådgiver & Head of Aarhus

Louise Thuesen

Pressekontakt Seniorrådgiver
Sandra Nynne Vognstrup

Sandra Nynne Vognstrup

Pressekontakt Rådgiver 22863094
Julie Qvick Nielsen

Julie Qvick Nielsen

Pressekontakt Rådgiver
Amalie Søndergaard

Amalie Søndergaard

Pressekontakt Rådgiver 28 58 81 50
Sara Jeppesen

Sara Jeppesen

Pressekontakt Juniorrådgiver
Kathrine Clemmensen

Kathrine Clemmensen

Pressekontakt Juniorrådgiver 22902645

Jesper Bæk Nielsen

Pressekontakt Projektassistent 23270297
Gitte Nikolajsen

Gitte Nikolajsen

Pressekontakt Rådgiver PR & Kommunikation +45 41 42 62 82

Ole Winther

Pressekontakt Chefrådgiver, head of Public Affairs +4551617151
Picasa Emily Askjær Grand

Picasa Emily Askjær Grand

Pressekontakt Juniorrådgiver 30138880
Emma Gerlund

Emma Gerlund

Pressekontakt Projektassistent 61728521
Sofie Ugilt

Sofie Ugilt

Pressekontakt Projektassistent 22518548
Stine Søgaard Røhe

Stine Søgaard Røhe

Pressekontakt Projektassistent 50587303
Maya Fernel

Maya Fernel

Pressekontakt Projektassistent 40153551

Om os

For os handler kommunikation ikke blot om at råbe højt, eller om for enhver pris at trænge igennem lydmuren i et tiltagende kaotisk mediebillede.

For os handler kommunikation om troværdighed. Om substans. Om at sætte dagsordener. Inden for kulturens verden, i erhvervslivet, i politisk sammenhæng – og i samfundet som helhed.

Vi favner bredt i vores opgaveportefølje, og vores spidskompetencer ligger inden for udvikling af storytelling, strategisk udvikling af brands, oplevelsesbaseret kommunikation og den direkte kontakt med medierne.

Tre årtiers erfaring har gjort os til et af Skandinaviens førende kommunikationsbureauer, og på årsbasis gennemfører vi 150 projekter.

Vi kvalificerer vores samarbejdspartneres historier og sikrer dem gennemslagskraft i offentligheden. Vi folkeliggør substansen, og vi sikrer mediernes interesse for både det brede og det smalle. Vi navigerer sikkert og målrettet gennem medielandskabet, og vi er garant for synlighed, der skaber merværdi – og gør en forskel.

HAVE Kommunikation
Hillerødgade 30 B
2200 København N
Danmark