Gå til indhold
Kulturmødet 2020: Se det fulde program

Pressemeddelelse -

Kulturmødet 2020: Se det fulde program

Corona-krisen giver Kulturmødet en endnu større relevans, end det allerede havde i forvejen, påpeger direktør Trine Bang. Ved denne digitale 2020-udgave af den traditionsrige begivenhed kan man bl.a. møde Søren Brostrøm, Per Fly, Maren Uthaug, Lise Rønne, Svend Brinkmann, Ingvar Cronhammer, Lars Sandahl Sørensen, Ane Cortzen og Clement Kjersgaard.

Corona-krisen har bragt det danske kulturliv i en historisk stor krise. Således er der et endnu større behov for at få debatteret og perspektiveret kunsten og kulturens potentialer og udfordringer – og det er lige præcis det, som denne digitale 2020-udgave af Kulturmødet byder på.

Alle arrangementerne, som i år særligt består af paneldebatter og dybdegående samtaler, bliver livestreamet fra henholdsvis Mors og København. Dermed kan alle interesserede være med – sammen eller hver for sig – fra den 20.-22. august.

Programmet bugner med spændende indhold, og her er blot et lille udsnit af, hvad man kan glæde sig til.

  • Kulturens organisering: Paneldebat modereret af Clement Kjersgaard
    COVID-19 har klarlagt et behov for øget samarbejde og analysekraft i kunst- og kulturlivet. Ønsket om en bredere og stærkere organisering er blevet nævnt. Vi ser nærmere på behov, organisation og potentielle medlemmer.
  • Kulturlivets samfundsmæssige betydning: Samtaler med Christian Have
    Normalt er det kulturaktørerne selv, der argumenterer for, hvor vigtigt kulturlivet er for samfundet. Vi vender tingene på hovedet og inviterer eksperter inden for økonomi og erhvervsliv til at diskutere kunsten og kulturens samfundsmæssige betydning. Det drejer sig om Lars Sandahl Sørensen (direktør, Dansk Industri), Carl-Johan Dalgaard (overvismand og formand De Økonomiske Råd) og Peter Mogensen (direktør, tænketanken Kraka).
  • Kultur og sundhed: Samtaler med Lise Rønne
    Psykologiprofessor Svend Brinkmann, Sundhedsstyrelsens Søren Brostrøm og Karen Grøn, Trapholts museumsdirektør får alle stillet det samme hovedspørgsmål af Lise Rønne: Hvad har coronakrisen lært os om kunstens rolle for vores trivsel, og hvordan kan kultur og kreativitet bidrage til løsningen af fremtidens sundhedsudfordringer?
  • Hvorfor bygger vi så grimt?: Paneldebat modereret af Ane Cortzen
    Mange bygninger er skudt op de seneste ti år, men ikke alle bygningerne eller byrummene har været af lige høj arkitektonisk kvalitet. Hvem har ansvaret for det? Kan man bruge en kommunal arkitekturpolitik til at understøtte udviklingen og kvalitetsniveauet i kommunerne?
  • Op i flyveren med Simone Aaberg Kærn
    Hvad er kunstens utopier i en verden efter pandemien? Billedkunster og pilot Simone Aaberg Kærn flyver ud for at skabe en serie kunstnerportrætter af fem danske kunstnere. Mød blandt andre Ingvar Cronhammer.
  • Hvorfor slipper sundhedssektoren ikke kunsten løs?: Paneldebat modereret af Christian Have
    Fagpersoner har længe råbt højt om værdien af at få sundhedsfremmende kunst tæt på borgerne. I samtalen sætter skuespiller Thure Lindhardt sammen med centrale personer fra kunstlivet og sundhedssektoren ord på, hvad kunst bidrager med og hvad der skal til for at slippe kunsten løs i sundhedssektoren. Desuden medvirker overlæge Per Thorgaard fra Aalborg Universitetshospital samt en række repræsentanter for kulturlivet.
  • Død og Corona: Anna Ingrisch i samtale med Maren Uthaug og Anders Fogh Jensen
    Corona-krisen satte pludselig døden på dagsordenen og hev vores skrøbelighed frem i lyset. Har det gjort døden mere naturlig? I denne samtale mødes forfatter Maren Uthaug og filosof Anders Fogh Jensen til en samtale om de tabuer, der omgiver døden, og vores fascination af den.
  • Podcast om køn, kvinder og kunst: Geeti Amiri i samtale med fire kunstnere
    Forfatter og samfundsdebattør Geeti Amiri undersøger i samtaler med fire kvindelige kunstnere, hvordan køn farver deres hverdag og hvordan det står til med ligestillingen i kunsten anno 2020. Mød kunstnerne forfatter Olga Ravn, sangerinde Coco O., billedkunstner Evren Tekinoktay og filminstruktør Christina Rosendahl.
  • Blikket indad: Samtale mellem Per Fly og Lotte Svendsen
    Per Flys berømte trilogi (Bænken, Arven og Drabet) handler om henholdsvis underklassen, overklassen og middelklassen. Sammen med filmkonsulent Lotte Svendsen skal de tale om det danske klassesamfund, om kultureliten har tendens til latterliggørelse, og om den effekt reality-tv har på vores opfattelse af verden og hinanden.
  • Kapitalismen i krise – hvad nu?: Samtale mellem Asta Olivia Nordenhof og Ove Kaj Pedersen
    Forfatter Asta Olivia Nordenhofs planlagte syvbindsværk om mordbranden på Scandinavian Star undersøger kritisk kapitalismens menneskelige konsekvenser. Ove Kaj Pedersen er økonomiprofessor og forskeren bag bogen ”Konkurrencestaten” fra 2011, der beskriver økonomiens historie og hvordan globaliseringen ændrede præmissen for den moderne stat. Nu mødes de til en samtale om, hvorvidt tiden er inden til et nyt syn på økonomi og politik.

Trine Bang, Kulturmødets direktør, ser frem til denne virtuelle udgave af Kulturmødet:

”Vi havde selvfølgelig glædet os til at mødes på Mors. Men når det er sagt, så har det været en spændende udfordring at transformere Kulturmødet digitalt. Det synes jeg i dén grad, at vi er lykkedes med, for det er et exceptionelt stærkt program, vi har sat sammen – og nu kan vi komme ud til hele Danmark. Pandemien har kun givet Kulturmødet en endnu større relevans, end det allerede havde i forvejen”.

Hele programmet kan naturligvis ses på www.kulturmoedet.dk.

Med venlig hilsen

HAVE

For yderligere information, kontakt venligst:

Kristina Sindberg kristina@have.dk 24 86 01 84

Emner

Kontakt

Michael Feder

Michael Feder

Pressekontakt Adm. direktør +45 2243 4942
Anja Linnet

Anja Linnet

Pressekontakt COO // Chefrådgiver 22655348
Peter Pishai Storgaard

Peter Pishai Storgaard

Pressekontakt Seniorrådgiver

Emilie Selin

Pressekontakt Seniorrådgiver
Rikke Hesselholt

Rikke Hesselholt

Pressekontakt Seniorrådgiver 28433893
Stine Albrechtsen

Stine Albrechtsen

Pressekontakt Seniorrådgiver & Head of Aarhus

Louise Thuesen

Pressekontakt Seniorrådgiver
Sandra Nynne Vognstrup

Sandra Nynne Vognstrup

Pressekontakt Rådgiver 22863094
Julie Qvick Nielsen

Julie Qvick Nielsen

Pressekontakt Rådgiver
Amalie Søndergaard

Amalie Søndergaard

Pressekontakt Rådgiver 28 58 81 50
Sara Jeppesen

Sara Jeppesen

Pressekontakt Juniorrådgiver
Kathrine Clemmensen

Kathrine Clemmensen

Pressekontakt Juniorrådgiver 22902645

Jesper Bæk Nielsen

Pressekontakt Projektassistent 23270297
Gitte Nikolajsen

Gitte Nikolajsen

Pressekontakt Rådgiver PR & Kommunikation +45 41 42 62 82

Ole Winther

Pressekontakt Chefrådgiver, head of Public Affairs +4551617151
Picasa Emily Askjær Grand

Picasa Emily Askjær Grand

Pressekontakt Juniorrådgiver 30138880
Emma Gerlund

Emma Gerlund

Pressekontakt Projektassistent 61728521
Sofie Ugilt

Sofie Ugilt

Pressekontakt Projektassistent 22518548
Stine Søgaard Røhe

Stine Søgaard Røhe

Pressekontakt Projektassistent 50587303
Maya Fernel

Maya Fernel

Pressekontakt Projektassistent 40153551

Om os

For os handler kommunikation ikke blot om at råbe højt, eller om for enhver pris at trænge igennem lydmuren i et tiltagende kaotisk mediebillede.

For os handler kommunikation om troværdighed. Om substans. Om at sætte dagsordener. Inden for kulturens verden, i erhvervslivet, i politisk sammenhæng – og i samfundet som helhed.

Vi favner bredt i vores opgaveportefølje, og vores spidskompetencer ligger inden for udvikling af storytelling, strategisk udvikling af brands, oplevelsesbaseret kommunikation og den direkte kontakt med medierne.

Tre årtiers erfaring har gjort os til et af Skandinaviens førende kommunikationsbureauer, og på årsbasis gennemfører vi 150 projekter.

Vi kvalificerer vores samarbejdspartneres historier og sikrer dem gennemslagskraft i offentligheden. Vi folkeliggør substansen, og vi sikrer mediernes interesse for både det brede og det smalle. Vi navigerer sikkert og målrettet gennem medielandskabet, og vi er garant for synlighed, der skaber merværdi – og gør en forskel.

HAVE Kommunikation
Hillerødgade 30 B
2200 København N
Danmark