Gå til indhold
FELT Pressefoto
FELT Pressefoto

Pressemeddelelse -

Multikultur, magt og mødre: Publikum kan se frem til et begivenhedsrigt forår på EUTOPIA 2017

Der er spændende og inspirerende oplevelser i vente for publikum i EUTOPIAs alsidige forårsprogram. Det bliver et program, der byder på alt lige fra tanzanisk dans til palæstinensisk cirkus og dansk improviseret drama med blandt andre Charlotte Munch, Laura Drasbæk og Johannes Nymark.

Dansegenrer mødes, identiteter blandes, improvisering skabes og generationer krydses i løbet af foråret på EUTOPIA Stage. Publikum kan se frem til en bred vifte af optrædener, når emner som kærlighed, magt, håb, autoritet, multikultur og meget andet bliver præsenteret på scenen.

Højdepunkter: Dans og dramatik på flere stole
Det er hårdt at vinde magten, men det er mindst lige så hårdt at sidde på den. Netop den problematik skildres i danseforestillingen The Chair, hvor breakdance og moderne dans krydses med akrobatik i en sjælden kombination – alt sammen centreret om en stol. En stol, som det er en kamp at vinde og en udfordring at beholde. Det er EUTOPIA 2017, der i samarbejde med MUDA Africa og Black Box Dance Company fra Holstebro præsenterer danseforestillingen den 7. april. Når de fem dansere går på scenen, bliver de akkompagneret af Samwel Hokororo, som live på trommer giver publikum en ganske særlig musikoplevelse. Der er også mulighed for selv at få sved på panden og rytmen helt ind i kroppen, når The Chair den 6. og 7. april afholder danseworkshops på EUTOPIA Stage.

D. 18. april bliver en stjernespækket aften, når Johannes Nymark, der er opvokset i Mårslet, Laura Drasbæk, Laura Bach, Charlotte Munck og Sebastian Jessen for første gang lægger vejen forbi Aarhus og indtager EUTOPIA Stage for at præsentere en FELT-forestilling. FELT er et teaterensemble, der arbejder med improviseret langformsteaterinstrueret af Sarah Caroline Kenter, som er datter af skuespillerne Tommy Kenter og Ann-Mari Max Hansen. Når skuespillerne går på scenen, har de hverken et kendt manuskript, bestemte karakter, aftalte temaer eller kulisser at støtte sig til. Derimod vil de med udgangspunkt i blot to stole, hinanden og stedet spille en fuldt improviseret dramatisk teaterforestilling. En forestilling, der skabes ud fra de energier og følelser, der er til stede i rummet lige nu og her.

Kunsten at forstå hinanden
EUTOPIA 2017 udspringer af den omfattende fysiske udvikling, der sker i Gellerup med projektet Helhedsplan Gellerup. EUTOPIA supplerer byggeriet med kunst og kultur for på den måde at være en del af en forandringsproces, der skal forandre området og åbne det.

EUTOPIA fokuserer på at skabe møder mellem lokale borgere i Gellerup, borgere udefra og med internationale kunstnere. Ifølge kunstnerisk leder Brigitte Christensen er det for at skabe perspektiv.

”Vi lever i et Europa i forandring. Et Europa, der har en befolkning, der er blandet af alverdens nationaliteter. Selvom vi er forskellige, skal vi leve sammen, tale sammen – vi skal mødes. Vi skal acceptere den forskellighed, der er, og vokse sammen. Og til den opgave er kunsten en ideel formidler og forsoner.”


Oversigt over forårets program

6. april kl. 17.00-20.00 og 7. april kl. 15.00-18.00
The Chair danseworkshop
MuDa Africa inviterer i forbindelse med deres besøg på EUTOPIA til åben danseworkshop over to dage. Workshoppen er for alle, der elsker at danse. MuDa er en non-profit organisation, der arbejder med musik og dans for unge mennesker i Tanzania. Navnet er en forkortelse for ”music and dance”. Deltagere på workshoppen får gratis adgang til forestillingen 7. april kl. 20.00.

7. april kl. 20.00
The Chair
The Chair er en danseforestilling, som er centreret om ’stolen’ og alle dens meninger og betydninger. I forestillingen medvirker fem tanzaniske dansere, som kombinerer break dance, moderne dans, tricks og akrobatik på scenen. De akkompagneres af Samwel Hokororo, som spiller live på trommer. The Chair består af tre dele sammensat til én forestilling á 50 minutter.

18. april kl. 19.00
FELT
FELT spiller fuldt improviserede teaterforestillinger med et sammenhængende dramaturgisk forløb. Der er intet tekstforlæg, ingen givne karakterer, ingen kostumer eller rekvisitter. Ingen aftalte temaer eller locations og ingen input fra publikum. Skuespillerne operer fra de energier og følelser, der er til stede her og nu. Den fysiske ramme er to stole på en scene.

Skuespillerne fletter frit naturalisme, poesi, fortællende og absurd sprog til en sammenhængende forestilling. Det er en hyldest til livet og det vilkår, at alt er forbundet på både umulige og mulige måder.

Medvirkende: Johannes Nymark, Charlotte Munck, Sebastian Jessen, Laura Bach og Laura Drasbæk. Instruktion og koncept: Sarah Caroline Kenter.

24.-26. april
JALLA:16
JALLA: festival på EUTOPIA strækker sig i år henover ikke mindre end tre dage. Her vil det være muligt at opleve alle tre af OPGANG2 TURNÉTEATERs aktuelle forestillinger.

OMG er den helt nye forestilling af Pia Marcussen. Den foregår i Aarhus og handler om kærlighed, næstekærlighed og livsvalg og udspiller sig lige midt i Aarhus. Når forestillingen spiller på EUTOPIA Stage er det første mulighed for at opleve den i Aarhus efter premieren på Aarhus Teater. HABIBI vandt i efteråret 2017 Danske Dramatikeres manuskriptpris for børne- og ungdomsteater. I HABIBI vågner danske Sara op en morgen og kan pludselig kun tale arabisk. Til sidst kan man opleve den Reumertvindende 4 EVER, der lige har spillet en udsolgt uge på Folketeatret i København. En gribende forestilling om fire drenges stærke venskab.

Tirsdag d. 24/4, klokken 19.00: OMG
Onsdag d. 25/4, klokken 19.00: HABIBI
Torsdag d. 26/4, klokken 19.00: 4 EVER

Billetter er gratis, og der skal reserveres billetter på info@opgang2.dk.

4. maj kl. 19.00
Palestinian Circus School: SARAB
Med et ønske om at plante et håb i den palæstinensiske befolkning startede en lille gruppe mennesker i 2006 Palestinian Circus School. Et cirkus, der blev skabt i håbet om at skabe lokal og international bevidsthed om palæstinensisk kunst og de mange udfordringer, som unge står overfor i det palæstinensiske samfund. Når Palestinian Circus School optræder på EUTOPIA i starten af maj med forestillingen SARAB, vil publikum kunne opleve et underholdende show med jongering, akrobatik og meget mere. Arrangeres i samarbejde med Cirkus Tværs, og det henvender sig til alle over 12 år.

8. juni kl. 16.30 og 21.00
Ikke uden min mor
Vi står alle på skuldrene af vores mødres historier, erfaringer og kampe, ligesom de står på deres, og som vores døtre står på vores. Når Anne-Vibeke Mogensen, Siir Tilif, Lotte Munk og Marie Louise von Bulöw præsenterer teaterforestillingen Ikke uden min mor på EUTOPIA den 8. juni, er det for at skildre en historie gennem tre generationer. En historie om vores muligheder, begrænsninger, håb og drømme – før, nu og i fremtiden. Publikum kan se frem til at opleve en smuk fortælling, der fremfører kvindelivet i ord og musik på tværs af generationer og kultur.

17. juni kl. 17.00
Erindringens dissonans
EUTOPIA 2017 og Sigrids Stue præsenterer verdenspremiere på kunstfilmen Erindringens dissonans (kapitel IV) af Maj Hasager. Montagefilmen Erindringens dissonans (kapitel IV) er fortællinger om sted, om Gellerup og Toveshøj, og om de bølger af forandringer, der har fundet sted i området – fra de oprindelige men aldrig realiserede planer til nutidens helhedsplanslandskab med nedrevne blokke og nye veje.

Billedsiden består hovedsageligt af scannet arkivmateriale fra beboermagasinet Skræppebladet fra 1970 og frem til 2010. Lydsiden er skabt af reallyde fra området, som er bearbejdet til en abstrakt lydkomposition.

Maj Hasager er billedkunstner og har været Sigrids Stues kunstner i residens siden 2015. Hendes kunstneriske arbejder handler om magtstrukturer, identitet, erindring, historieskabelse og arkitektur, og undersøger hvordan disse forbundne fænomener bliver fortolket og repræsenteret.

Projektet Erindringens dissonans er blevet til i samarbejde med Brabrand-Aarslev lokalarkiv, Sigrids Stue, Qhuset, E&P Huset samt Sleep-in Gellerup, og er støttet af Gellerup Kulturmidler, Statens Kunstfond og Blixfonden.

Læs mere om EUTOPIA og billetsalg/tilmelding til forårets arrangementer her: http://www.eutopia2017.dk

Emner

Kategorier

Kontakt

Michael Feder

Michael Feder

Pressekontakt Adm. direktør +45 2243 4942
Anja Linnet

Anja Linnet

Pressekontakt COO // Chefrådgiver 22655348
Peter Pishai Storgaard

Peter Pishai Storgaard

Pressekontakt Seniorrådgiver

Emilie Selin

Pressekontakt Seniorrådgiver
Rikke Hesselholt

Rikke Hesselholt

Pressekontakt Seniorrådgiver 28433893
Stine Albrechtsen

Stine Albrechtsen

Pressekontakt Seniorrådgiver & Head of Aarhus

Louise Thuesen

Pressekontakt Seniorrådgiver
Sandra Nynne Vognstrup

Sandra Nynne Vognstrup

Pressekontakt Rådgiver 22863094
Julie Qvick Nielsen

Julie Qvick Nielsen

Pressekontakt Rådgiver
Amalie Søndergaard

Amalie Søndergaard

Pressekontakt Rådgiver 28 58 81 50
Sara Jeppesen

Sara Jeppesen

Pressekontakt Juniorrådgiver
Kathrine Clemmensen

Kathrine Clemmensen

Pressekontakt Juniorrådgiver 22902645

Jesper Bæk Nielsen

Pressekontakt Projektassistent 23270297
Gitte Nikolajsen

Gitte Nikolajsen

Pressekontakt Rådgiver PR & Kommunikation +45 41 42 62 82

Ole Winther

Pressekontakt Chefrådgiver, head of Public Affairs +4551617151
Picasa Emily Askjær Grand

Picasa Emily Askjær Grand

Pressekontakt Juniorrådgiver 30138880
Emma Gerlund

Emma Gerlund

Pressekontakt Projektassistent 61728521
Sofie Ugilt

Sofie Ugilt

Pressekontakt Projektassistent 22518548
Stine Søgaard Røhe

Stine Søgaard Røhe

Pressekontakt Projektassistent 50587303
Maya Fernel

Maya Fernel

Pressekontakt Projektassistent 40153551

Om os

For os handler kommunikation ikke blot om at råbe højt, eller om for enhver pris at trænge igennem lydmuren i et tiltagende kaotisk mediebillede.

For os handler kommunikation om troværdighed. Om substans. Om at sætte dagsordener. Inden for kulturens verden, i erhvervslivet, i politisk sammenhæng – og i samfundet som helhed.

Vi favner bredt i vores opgaveportefølje, og vores spidskompetencer ligger inden for udvikling af storytelling, strategisk udvikling af brands, oplevelsesbaseret kommunikation og den direkte kontakt med medierne.

Tre årtiers erfaring har gjort os til et af Skandinaviens førende kommunikationsbureauer, og på årsbasis gennemfører vi 150 projekter.

Vi kvalificerer vores samarbejdspartneres historier og sikrer dem gennemslagskraft i offentligheden. Vi folkeliggør substansen, og vi sikrer mediernes interesse for både det brede og det smalle. Vi navigerer sikkert og målrettet gennem medielandskabet, og vi er garant for synlighed, der skaber merværdi – og gør en forskel.

HAVE Kommunikation
Hillerødgade 30 B
2200 København N
Danmark