Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Nu er traileren til efterårets store danske komediefilm DITTE & LOUISE landet

Nordisk Film løfter i dag sløret for traileren til den længe ventede spillefilm DITTE & LOUISE fra Danmarks kvindelige komedieduo Ditte Hansen og Louise Mieritz. Filmen får premiere den 13. september.

De to skuespillerinder tager filmbranchen, kærlighedslivet og kønsdebatten til helt nye højder, og der bliver vendt godt og grundigt op og ned på kønsrollerne. Ved filmens begyndelse møder vi glade og tilfredse Ditte og Louise on the road med deres Øgler show, men Ditte griber pludselig til drastiske metoder og lander en stor filmrolle, der sætter både venskabet og partnerskabet med Louise på prøve.

DITTE & LOUISE får biografpremiere den 13. september 2018.

Se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=0yA7FHN6p9U&feature=youtu.be

Synopsis

I DITTE & LOUISE tages de tåkrummende pinligheder til hidtil uprøvede yderligheder, og universet fra tv-serien bredes ud som spillefilm i en alt-eller-intet-fortælling, hvor alt er på spil.

Ditte og Louise er (stadig) to midaldrende skuespillerinder som indser, at det eneste branchen har tilbage at tilbyde dem, er roller som nogens mor eller “gammel luder”. Derfor griber Ditte til en radikal beslutning: Hun klæder sig ud som mand. Og med ét er verden vendt på hovedet! Stik mod forventning får Ditte succes som Ditlev. Hun får pludselig hovedroller. Hun får tonsvis af opmærksomhed. Kvinder sværmer om hende. Og hun bliver bedste venner med Anders W. Berthelsen.

Men samtidig svigter hun sin bedste veninde Louise og deres fælles drøm om eget firma. I afmagt og frustration kaster Louise sig ud i en hovedløs affære med lægen David. Men hun har gjort regning uden vært, og problemerne tårner sig op i ekspresfart. Efterhånden er Ditte og Louise i fare for at miste det hele. Karrieren. Kærligheden. Venskabet. Og de må gribe til en sidste desperat løsning for at bringe balance i regnskabet igen.

Holdet bag DITTE & LOUISE sætter alt ind på, at filmen bliver årets sjoveste, pinligste og mest respektløse danske komedie.

Kontakt:

For yderligere information, kontakt Alette Castenschiold, alette@have.dk, mobil: 23248924

Fakta om DITTE & LOUISE


DITTE & LOUISE har et budget på 17 mio. kr. og produceres af Nordisk Film Production v/ producer Thomas Heinsen i samarbejde med DR støttet af Det Danske Filminstitut v/ Filmkonsulent Mikkel Munch-Fals.

Rolleliste:

Ditte: Ditte Hansen

Louise: Louise Mieritz

Anders: Anders W. Berthelsen

Gritt: Lotte Andersen

David: Adam Brix

Arnold: Henrik Noel Olesen

Sara: Marijana Jankovic

Hold:

Instruktør: Niclas Bendixen

Manusforfattere: Ditte Hansen & Louise Mieritz

Fotograf: Manuel Claro

Klippere: Lars Therkelsen & Jakob Juul Toldam

Production Designer: Søren Gam

Kostumedesigner: Gabi Humnicki

Lyddesigner: Thomas Jæger

Komponist: Jomi Massage (Signe Høirup Wille-Jørgensen)

Lineproducer: Lotte Rørbye Aagaard

Producer: Thomas Heinesen

Øvrige fakta:

Distribution: Nordisk Film Distribution

Budget: 17 mio.

Premieredato: 13. september 2018

Virkelighedens Ditte og Louise

Ikke kun i fiktionens verden er Ditte og Louise både skuespillere, makkerpar og veninder. Det er de også i virkeligheden. Både sammen og hver for sig har de i årevis sat deres præg på dansk teater, film, tv og comedy. I årevis har de to optrådt og skrevet sammen, både teater, satire og senest tv-serien Ditte og Louise på DR1, som blev vist i 2015/16.

Hver for sig har de som skuespillere betrådt adskillige scener over hele landet samt haft roller i tv-serier og film. Ditte Hansen har spillet med i et hav af film i små og større roller, men er først og fremmest kendt for Cirkusrevyen som hun har medvirket i et utal antal gange. Hun var medskaber af det roste radiosatireprogram “I Hegnet” på P1. Hun har også stået på scenen i en lang række forestillinger på bl.a. Nørrebro Teater, hvor hun opførte monologen Bitterfissen.

Louise Mieritz fik sin debut i teaterkoncerten Gasolin på Dr Dante i 1994 og var samme år med til at starte kvindesatiregruppen Emmas Dilemma som siden fik sin egen tv-serie. Hun har indspillet film for bl.a. Lars von Trier (Idioterne og Direktøren for det hele), medvirket i en lang række tv-serier inkl. 1864, Lykke og Edderkoppen samt har adskillige teaterforestillinger på samvittigheden, fra store musicals som Den eneste ene i Forum til dramatik på Betty Nansen Teatret og Husets Teater.

Emner

Kategorier

Kontakt

Michael Feder

Michael Feder

Pressekontakt Adm. direktør +45 2243 4942
Anja Linnet

Anja Linnet

Pressekontakt COO // Chefrådgiver 22655348
Peter Pishai Storgaard

Peter Pishai Storgaard

Pressekontakt Seniorrådgiver

Emilie Selin

Pressekontakt Seniorrådgiver
Rikke Hesselholt

Rikke Hesselholt

Pressekontakt Seniorrådgiver 28433893
Stine Albrechtsen

Stine Albrechtsen

Pressekontakt Seniorrådgiver & Head of Aarhus

Louise Thuesen

Pressekontakt Seniorrådgiver
Sandra Nynne Vognstrup

Sandra Nynne Vognstrup

Pressekontakt Rådgiver 22863094
Julie Qvick Nielsen

Julie Qvick Nielsen

Pressekontakt Rådgiver
Amalie Søndergaard

Amalie Søndergaard

Pressekontakt Rådgiver 28 58 81 50
Sara Jeppesen

Sara Jeppesen

Pressekontakt Juniorrådgiver
Kathrine Clemmensen

Kathrine Clemmensen

Pressekontakt Juniorrådgiver 22902645

Jesper Bæk Nielsen

Pressekontakt Projektassistent 23270297
Gitte Nikolajsen

Gitte Nikolajsen

Pressekontakt Rådgiver PR & Kommunikation +45 41 42 62 82

Ole Winther

Pressekontakt Chefrådgiver, head of Public Affairs +4551617151
Picasa Emily Askjær Grand

Picasa Emily Askjær Grand

Pressekontakt Juniorrådgiver 30138880
Emma Gerlund

Emma Gerlund

Pressekontakt Projektassistent 61728521
Sofie Ugilt

Sofie Ugilt

Pressekontakt Projektassistent 22518548
Stine Søgaard Røhe

Stine Søgaard Røhe

Pressekontakt Projektassistent 50587303
Maya Fernel

Maya Fernel

Pressekontakt Projektassistent 40153551

Om os

For os handler kommunikation ikke blot om at råbe højt, eller om for enhver pris at trænge igennem lydmuren i et tiltagende kaotisk mediebillede.

For os handler kommunikation om troværdighed. Om substans. Om at sætte dagsordener. Inden for kulturens verden, i erhvervslivet, i politisk sammenhæng – og i samfundet som helhed.

Vi favner bredt i vores opgaveportefølje, og vores spidskompetencer ligger inden for udvikling af storytelling, strategisk udvikling af brands, oplevelsesbaseret kommunikation og den direkte kontakt med medierne.

Tre årtiers erfaring har gjort os til et af Skandinaviens førende kommunikationsbureauer, og på årsbasis gennemfører vi 150 projekter.

Vi kvalificerer vores samarbejdspartneres historier og sikrer dem gennemslagskraft i offentligheden. Vi folkeliggør substansen, og vi sikrer mediernes interesse for både det brede og det smalle. Vi navigerer sikkert og målrettet gennem medielandskabet, og vi er garant for synlighed, der skaber merværdi – og gør en forskel.

HAVE Kommunikation
Hillerødgade 30 B
2200 København N
Danmark