Pressemeddelelse -

Matas indgår partnerskab med Novozymes

Matas har indgået et partnerskab med Novozymes om at producere kosttilskudsprodukter til danske forbrugere, og de første produkter lanceres i sommeren 2021.

Danske forbrugere ønsker i stigende grad at leve et sundere liv. De investerer mere tid og flere penge i en sundere krop og et sundere sind, og tendenserne peger i retning mod forebyggelse. Matas vil gerne understøtte forbrugernes ønske om at leve et sundere liv, og derfor vil Matas, i samarbejde med Novozymes’ forretningsenhed for helsekostprodukter, Novozymes OneHealth, tilbyde en række kosttilskudsprodukter. Der er tale om unikke helseprodukter med klinisk dokumenteret effekt, og det første produkt bliver lanceret og solgt på matas.dk og i Matas’ 262 fysiske butikker i løbet af sommeren 2021.

Målet med partnerskabet er at udvide Matas’ portefølje inden for et hastigt voksende sundheds- og helsemarked for blandt andet kosttilskud gennem en række innovative og klinisk dokumenterede produkter til de danske forbrugere.

”Under Coronapandemien er det blevet tydeligt, at danskerne ser Matas som deres foretrukne sundhedsplatform, når det gælder gode råd og forbyggende sundheds- og helseprodukter. Derfor er det også vigtigt, at vi bliver ved med at styrke vores udvalg af fx kosttilskud, og partnerskabet med Novozymes er et afgørende skridt på vejen,” siger CCO Lise Ryevad fra Matas.

Innovative kosttilskud til danskerne
Novozymes’ forretningsenhed OneHealth udvikler helse- og sundhedsprodukter med en videnskabelig dokumenteret effekt. Med stor ekspertise indenfor enzymer og gavnlige bakterier udvikler Novozymes OneHealth produkter ud fra princippet om at finde den mest effektive og unikke løsning på presserende globale sundhedsproblemer.

”Matas er en vigtig aktør på det danske marked for helse- og sundhedsprodukter, og vi er glade for at være med til at udvikle innovative kosttilskudsprodukter med udgangspunkt i klinisk forskning til danskerne. Med deres unikke profil og stærke platform er Matas en naturlig og vigtig samarbejdspartner for Novozymes OneHealth,” siger Vice President Ulrich Irgens, Novozymes OneHealth.

Gennem partnerskabet med Matas får Novozymes adgang til anonymiserede brugerindsigter fra de cirka 1,6 mio. danskere, der er medlemmer og handler via loyalitetsprogrammet Club Matas. Den viden kan bruges som en central del i udviklingen af flere skræddersyede sundhedsfremmende produkter.

Emner

  • Erhverv

Kategorier

  • kosttilskud
  • sundhed

Fakta om Matas A/S:

Baggrund
Matas-koncernen har eksisteret siden 1949. Fra at være ejet af et netværk af selvstændige materialister er Matas i dag børsnoteret med ca. 2.200 ansatte. I 2018 blev det århusianske selskab Firtal en del af koncernen. Firtal ejer og driver 9 niche webbutikker. I maj 2019 købte Matas desuden Kosmolet A/S, som står bag Danmarks største makeup-brand Nilens Jord. Matas omsætter varer i kategorierne skønhed, helse og velvære for godt 3,5 mia. om året. 18% af omsætningen i Matas er i dag egne varer, herunder Matas Striberne, Matas Natur, Plaisir og Nilens Jord.

Salgskanaler
Matas-koncernen bestod pr 30. september 2019 af 275 fysiske butikker inkl. en associeret butik på Grønland. Desuden var Matas aktiv online via matas.dk og stylebox.dk samt via en række webshops drevet af Firtal Group ApS, herunder Helsebixen.dk, Jala-helsekost.dk og Made4Men.dk. Koncernen har ikke fysiske aktiviteter uden for Danmark, idet butikken på Færøerne og den associerede butik på Grønland i denne sammenhæng betragtes som danske butikker.

Shops-in-shops
Matas er kendetegnet ved et stort produktsortiment inden for skønhedspleje, personlig pleje, sundhed og problemløsende husholdningsprodukter. Denne brede produktsammensætning skaber et unikt one-stop butikskoncept for kunderne, der mødes af fire shop-in-shops.

Beauty
Hverdags- og luksusskønhedsprodukter samt personlig pleje, herunder kosmetik, dufte, hudpleje- og hårplejeprodukter.

Vital
Vitaminer, mineraler, kosttilskud, specialfødevarer og naturlægemidler.

Material
Husholdningsprodukter og personlig pleje, herunder produkter til rengøring og vedligeholdelse, babypleje, fodpleje og sport.

MediCare
Håndkøbsmedicin og sygeplejeprodukter mv.

Kontakt

Klaus Fridorf

Pressekontakt Kommunikationschef 61 20 19 97

Maiken Lonka

Pressekontakt Ved henvendelse fra magasiner og ugeblade vedr. Matas' egne varer, kontakt venligst: AMAZE Communication 22 54 25 00