Pressemeddelelse -

Pressemateriale på Mungo Park-forestillingen BO BEDRE

Fra boligmagasin til teater

BO BEDRE er dramatiseringen af magasinet af samme navn, som udkom første gang i marts 1961 og siden har inspireret og materialiseret danskernes boligdrømme. Undervejs har alting forandret sig: Familiestrukturer, kønsroller, forbrugsmønstre og samfundsforhold. Alt dette har afspejlet sig i vores hjem og vores boligindretning.

Holdet bag forestillingen har læst Bo Bedre boligmagasiner helt tilbage fra 60’erne, og de har løftet, vredet og krattet i de glittede magasinsider. Herefter har de researchet på alverdens aspekter fra de arkitektoniske til det psykologiske over de sociologiske og historiske aspekter af begrebet hjem for at komme godt omkring, hvad det betyder for os og for vores måde at leve på.

Som en del af forestillingen indgår fem lystige viser fra den danske sangskat, som komponist Jeanett Albeck har nyfortolket. Blandt sangene er ”Det gamle træ, o, lad det stå” og ”Her i vores hus er glæde”.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Om forestillingen

Hvis væggene kunne tale... Mungo Park letter på hustagene og tilbyder et smugkig ind til livet, som vi lever det indenfor hjemmets fire vægge.

Vi bokser med naboskaber, skilsmisser og havenisser. Det sker, at vi murer os inde, men mindst lige så ofte åbner vi vores døre og hjerter på vid gab. Vi kan være i kulkælderen og vi kan have rotter på loftet. Der er børnene, der har flere hjem: Både et hos mor og et hos far. Der er dem, der slet ikke har et hjem. Og så er der de gamle, som ikke længere er herre i eget hus.

Hjemmet er der, vi slås om, hvor skabet skal stå og bekymrer os om, hvor langt månedslønnen rækker. Der hvor vi drømmer om nye muligheder og perfekte løsninger. Men det er også der, hvor vi smider masken og smækker benene op. Hjemmet er vores base, vores visitkort, vores slot, et helle.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tobaksfabrikken og Golden Days

BO BEDRE får premiere og har første spilleperiode på Tobaksfabrikken i Gladsaxe, den gamle House of Prince fabrik, hvor der indtil 2011 blev pakket cigaretter på samlebånd, men hvor vi nu har etableret en teatersal.  Vi spiller i Gladsaxe i forbindelse med festivalen Golden Days, som i år sætter fokus på 1950’erne, heriblandt ”forstæder og familieliv”. Efter spilleperioden i Gladsaxe vil forestillingen indgå i Mungo Parks repertoire og spille i Allerød og senere igen på vores satellitscene i Hillerød.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Medvirkende

Bag forestillingen står et kunstnerisk trekløveret bestående af instruktør Charlotte Munksø og dramaturg Trine Wisbech, som sammen modtog en Reumert for FRA MÅNEN OG NED i 2011 og Marianne Nilsson, som bl.a. har lavet scenografi til et to-ciftret antal Dr. Dante forestillinger, og havde sin scenografisk debut for præcis tyve år siden på Mungo Park. Også på scenen står et trekløver: Skuespillerne Maria Rich, Peter Christoffersen og Nicolai Jandorf fra Mungo Parks ensemble.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Fakta

Instruktør: Charlotte Munksø

Dramaturg: Trine Wisbech

Scenograf: Marianne Nilsson

Medvirkende fra Mungo Parks ensemble: Maria Rich, Peter Christoffersen, Nicolai Jandorf

Tekstudvikler: Line Mørkeby

Komponist: Jeanett Albeck

Lyddesign: Rasmus Overgaard Hansen

Lysdesign: Jacob Rasmussen

Forlag: Bo Bedre/Benjamin Media A/S

Visningerne i Gladsaxe er realiseret i samarbejde med Golden Days og er støttet af Gladsaxe Kommune og Knud Højgaards Fond.

Adresser:
Mungo Park på Tobaksfabrikken i Gladsaxe: Tobaksvejen 4, 2860 Søborg
Mungo Park i Allerød: Fritz Hansens Vej 23, 3450 Allerød
Mungo Park i Hillerød: Milnersvej 43, 3400 Hillerød

Related links

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • boligdrømme
  • hjem
  • bolig
  • boligindretning
  • boligmagasin
  • bo bedre
  • teater mungo park
  • teater billetter
  • teater
  • skuespil
  • scene
  • oplevelsesteater
  • mungo park
  • kulturoplevelser
  • kulturevents
  • golden days
  • kunst teater

Mungo Park er et repertoireteater med et fast tilknyttet ensemble. Mungo Park lader det være op til publikum at afgøre, hvor længe en forestilling skal spille. Det kan vi gøre, fordi vi har fastansat et ensemble af landets mest talentfulde unge skuespillere. 

Hos os biver en god forestilling længe i repertoiret. Gode forestillinger skal have tid og plads til, at publikum kan komme og opleve dem!

Kontakt

Niels Gerner

Pressekontakt Kommunikationschef +45 40422804

Relateret materiale

Relaterede events